[VR-360 3D 4k] Momente unice în istoria omenirii

dbogdan
Read Time8 Minute, 51 Second

Omenirea a fost

Martoră la multe evenimente, unele la care s-a minunat, iar altele care i-au fost fatale.

Evenimente de-a dreptulspectaculoase care au făcut ca noi, oamenii, să încercăm să le repetăm, însă, fără reușită. Acestea fiind spuse, astăzi vom discuta despre:

Momente unice în istoria omenirii

 

 

Articolul continua dupa recomandari (p)

Prima pe listă:

Cascada Niagara secată

Cu toții am auzit, cel puțin odată, de Cascada Niagara, fie în filme, fie în desenele animate.

Având un debit de aproximativ 570 de mii de litrii pe secunda, reprezintă una dintre cele mai spectaculoase cascade din lume.

În ciuda debitului uriaș Niagara, a fost secată pentru câteva luni în anul 1969, datorită inginerilor americani, care au folosit 28 de mii de tone de piatră pentru a devia cursul apei.

Surprinzător este faptul că au fost găsite doar două cadavre, un număr foarte mic, în comparație cu numărul sinuciderilor și accidentelor raportate.

După cum era de așteptat, acest fapt a produs o creștere turistică semnificativă.

Aproximativ 100 de mii de turiști vizitau cascada secată în fiecare weekend.

Unii chiar au reușit să pășească pe locul care, până atunci, era parcurs de sute de mii de litri de apă.

Din cauza incidentului, berăria a fost dată în judecată, dar, în cele din urmă, după mai multe ședințe, s-a constatat că inundația a fost un semn divin și nimeni nu a fost tras la răspunderi.

Probabil nu vom mai vedea o inundație cu bere, dar să mulțumim, totuși, localului Holborn Whippet, deoarece susține anual un eveniment dedicat comemorării incidentului din acea dată.

 

Continuăm cu Cometa West

Numită după astronomul care a descoperit-o, cometa a fost văzută o singură dată, în luna martie a anului 1976.

Trecerea cometelor reprezintă momente unice în viață,deoarece acestea ajung să fie văzute la intervale de sute sau mii de ani, ca de exemplu Cometa Halley care este vizibilă de pe Pământ odată la 76 de ani.

În cazul acesta, Cometa West poate fi vazută odată la aproximativ 250.000 de ani.

Este posibil să fie văzută mai des în cazul în care și-ar mai pierde din masă, practic intervalul s-ar reduce cu maxim 1000 de ani.

Un lucru trist este reprezentat de faptul că mass-media nu a fost atrasă de unicul fenomen, astfel o mare parte dintre cei de atunci nu au sesizat nimic.Mai departe avem

 

Omul cu sânge de aur

James Harrison s-a născut pe data de 27 decembrie a anului 1936.

La vârsta de 14 ani, a suferit o intervenție chirurgicală amplă în zona pieptului, care a necesitat recuperarea a 13 litri de sânge.

Realizând importanța sângelui și faptul că donatorii i-au salvat viața s-a hotărât că la vârsta potrivită va începe și el să doneze pentru oamenii care au nevoie.

După trei luni în care a donat sânge constant, medicii au descoperit că sângele lui este bogat în anticorpi puternici care sunt capabili să vindece o boală foarte des întâlnită la bebeluși.

Nu mai există niciun om care să aibe o astfel de componență a sângelui cu rol vindicator.

Fiind conștient de trăsătura lui specială, acesta și-a dedicat toată viața donând sânge, ajungând să dețină recordul mondial cu cele peste 1000 de donații înregistrate, salvând în total aproximativ două milioane de bebeluși.

 

Urmează Asasinarea lui Ferdinand

Cauza principală pentru izbucnirea Primului Război Mondial a constituit-o asasinarea prințului moștenitor al Austro-Ungariei de către un student sârb.

Puțini știu însă că a mai existat o încercare care a dat greș. Prințului i-a fost plasată o bombă sub mașină care a explodat cu puțin timp după ce acesta a plecat.

Ghinionul lui Ferdinand a fost întâlnirea inevitabilă cu un alt asasin într-un magazin alimentar.

Inițial presupusul ucigaș a venit cu scopul de a-și cumpăra mâncare, însă văzând oportunitatea, și-a îndeplinit scopul.

Este de precizat faptul că acest asasin făcea parte din aceiași grupare teroristă cu cel care a eșuat la prima încercare.

 

Ultimul pe listă este Saltul din Stratosferă

Pe 14 octombrie 2012, Felix Baumgartner a urcat cu un balon umplut cu heliu până în Stratosferă, la aproximativ 39.000 de metri deasupra Pământului.

Au fost necesare două ore și 40 de minute pentru a ajunge la acea altitudine.

Felix a fost singurul om care, în timpul căderii libere, a depășit viteza sunetului, atingând 1342,8 km/h în numai 4 minute și 19 secunde.

Trebuie să precizăm faptul că viteza sunetului variază în funcție de temperatură, cascadorul depășind oricare dintre variațiile posibile.

Pentru a atinge această performanță, au fost necesari 5 ani de pregătire minuțioasă bazată pe multe sărituri și diverse teste de rezistență pentru a monitoriza capacitățile cascadorului

Teoretic este greu de crezut că cineva ar putea să repete această experiență, deoarece pe măsură ce altitudinea crește, atracția gravitațională scade treptat până la inexistență.

0 0

Autor:

dbogdan

Până data viitoare țineți minte, curiozitatea nu ucide!
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Top 10 cele mai NECRUTATOARE EPIDEMII care au devastat OMENIREA

Oamenii primitivi Nu erau feriti de boli. Ei duceau o batalie zilnica impotriva microbilor si bacteriilor care le invadau apa, hrana si mediul. Cu toate acestea, in acele vremuri indepartate […]