Ultimi din clasa, elevii nu inteleg nimic din ceea ce citesc !

MASTEDO
Read Time4 Minute, 51 Second
Pentru jumatate din elevi,

Se manifesta problema cititului, ei stiu sa citeasca, dar nu inteleg nimic !

România ocupă rareori locul I, in topurile internaționale, și când se întâmplă nu e întotdeauna de bine, cum ar fi, de exemplu, analfabetismul funcțional.

La el suntem fruntași în Europa.

Și vorbim despre tineri care vor trebui să hrănească țara sau chiar să o conducă. Îngrijorează pe cineva? Nu prea credem.

La începutul mandatului, președintele României, Klaus Iohannis, se lăuda printre altele că va avea el grijă să miște lucrurile în educație. N-a avut.

Articolul continua dupa recomandari (p)

Haosul inca continuă si suntem probabil singura țară de pe pământ cu șase miniștri ai învățământului într-un singur an și cu zeci de modificări de curriculă în două decenii.

 „Notele sunt doar un sondaj de opinie”

Iar vorbele lui Ninni

„…mi sa parut foarte ciudat, tipul de critica prin laudare altor elevi care au obtinut note mai bune, te simpti prost, daca primesti critica asa….”

Ariana Stoenescu ( Mama lui Ninni ):

 ” Viata nu ar trebuie sa fie o competitie, la modul, ‘cine castiga ?! ‘… ce nu poti tu, te ajut eu, iar ce nu pot eu, te rog pe site sa ma ajuti”

In Stockholm, Suedia, 98% dintre elevi termina si liceul, iar invatamantul obligatoriu esta doar pana in clasa a- 9 -a.

Helen Angmo, presed. Uniunii Profesorilor din Suedia spune:

 „Avem un acces foarte bul la educatie, pentru toate grupele de varsta. E o datorie sa mergi la scoala.

Copiii de toate varstele merg la scoala si sarcina autoritatilor locale este sa aiba grija ca fiecare copil din comunitate sa vina la scoala.”

Suedia, tara care are aproape jumatate din populatia Romaniei, numara aproape 2 milioane de elevi, din care tot atatia copii;

noi avem 3 milioane de scolari, din care, in 2015, o treime nu a pus piciorul in clasa, iar din cei care au participat la ore, au mers degeaba.

In 2016, Romania, a fost pe primul loc in lume si pe locul 2, pe continent, dupa Albania, la numar de analfabeti functionali.

In Suedia, scoala primeste cate 6.000 de euro pe an, pentru fiecare elev, in Romania, se primesc, conform legii invatamultului, scolile primesc 3.000 de ron, pe an, adica 600 de euro, de 10 ori mai putin.

In Romania, restul de fonduri necesare elevului, este suportat de familia acestuia, comparativ cu Suedia, unde totlul, incepand de la Ipad, pana la minele de pix si agrafele pentru coli, absolut totul, este platit din bugetul scolii.

Ariana Stonescu, angajata in Suedia, ne spune ca

„Eu platesc cu drag impozit, si e un impozit de la 31% pana la 35 % din salariu, dar asta ne da dreptul de a vedea intr-un mod transparent, cum acesti bani sunt trimisi catre scoli, spitale, durmuri…, iar sistemul functioneaza #CORECT”

Va invit sa urmariti urmatorul material !

https://www.youtube.com/watch?v=5US4_h1XuS4

0 0

Autor:

MASTEDO

MASTEDO® este o multi platforma menita sa faciliteze servicii de calitate si beneficii utilizatorilor sai.
administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

10 GENII care au consumat DROGURI

De-a lungul istoriei Au existat numeroase genii care au avut o viata dezordonata, iar consumul de droguri era o activitate perfect normala din punctul lor de vedere. Scriitorii au recunoscut […]