Top 7 Jucarii populare ce provoaca dependenta

Descoperitorul
Read Time7 Minute, 19 Second

În ultima vreme,

Jucăriile au devenit foarte populare peste tot în lume.

Mai ales cele antistres și care te ajută să-ți omori timpul într-un mod diferit și destul de ciudat, dacă stăm să ne gândim că internetul era totul pentru noi. Acum există și altceva decât Facebook, Instagram și Snapchat.

Articolul continua dupa recomandari (p)

7. Cubul antistres

Indiferent cat de calmi ne dorim ( si cateodata si reusim ) sa fim la exterior, in fiecare dintre noi exista cate o bomba care incepe sa ticaie cand ti-e lumea mai putin draga.

Unii dintre noi dezvolta obsesii, frustrari sau dependente, iar altii se relaxeaza cu un Cub pentru neastamparati.

Pe fiecare latura a cubului ai cate o metoda diferita de destresare gandita de cercetatorii britanici pentru un grad cat mai ridicat de eficienta.

Dependenta vine prin faptul ca nu te mai poti dezlipi de el ci mereu mereu mereu iti vine sa-l butonezi.

https://www.youtube.com/watch?v=IAgsCkOC1ek

6. Slinky

Istoria începe când inginerul naval Richard James a scăpat din mână un arc cu care lucra, si l-a urmărit cum coboară de pe masă, pe podea şi apoi cum „merge” singur.

A fost vorba despre un arc de 25 de metri de sarma, infasurata intr-un arc spiral, cu diametrul de 8 cm.

Pare ceva banal, dar… surpriza! Spirala de sarma putea sa coboare singura scarile!

Poti face orice fel de jonglerii distractiv, incat tot timpul poti gasi un motiv sa nu il lasi din mana.

5. Cubul Rubik

Îndrăgit de cei care îl rezolvă uşor şi detestat de cei care nu îi găsesc soluţia, cubul Rubik a atins apogeul în anii ’80, când au apărut primele concursuri de rezolvare a puzzle-ului, cu diferite probe, de viteză, cu ochii închişi, cu o singură mână, sau cu picioarele.

Inventatorului i-a luat mai mult de o lună pentru a descoperi soluţia şi, după spusele lui, poate rezolva cubul într-un minut.

Cubul Rubik îți testează inteligența, răbdarea și gradul de concentrare.

Este un joc dificil care necesită ani de antrenament pentru a fi rezolvat într-un timp scurt iar daca reușesti să faci performanță din rezolvarea unui cub, esti considerat talentat și foarte deștept.

4. Bile Chinezesti

Nu sunt simple obiecte din metal, iar pentru a se crea efectul antistres chinezii au introdus in interiorul lor placute speciale care produc diverse sunete ce au efect relaxant, atunci cand le folosesti.

Bilele se plaseaza intr-o mana si cu ajutorul degetelor si muschilor mainii se rotesc prin efectuarea de contractii si relaxari intr-un mod armonios.

3. Kinetic sand

Alcătuit din 98% nisip și 2% ulei din silicon, rezulta un fel de nisip ud, stii tu, din acela cu care făceai castele pe malul mării.

Este uşor de modelat si se transformă în forme uşor de manevrat iar joaca este o experienţă magică, ce oferă momente de relaxare atât pentru copii cât şi pentru părinţi.

Joaca in nisip stimuleaza si dezvolta calitatile creative ale copiilor.

Una dintre acele jucării care creează dependență fiind atât de relaxant să privești cum își modifică forma acel nisip.

2. Kendama

De ceva vreme a devenit populară și la noi o jucărie din îndepărtata Japonie – Kendama.

Această denumire se referă atât la jucaria din lemn cu trei cupe în care poți să prinzi o bilă, cât și la numele jocului practicat cu această jucărie din lemn.

Dar poate ar fi interesant să știm și ceva despre aceasta jucărie accea ca dezvoltă simțul echilibrului și al concentrării.

În Japonia, locul de unde se crede că provine kendama, jocul este promovat atât de mult în rândul copiilor, încât Ministerul Educației a publicat chiar și un „ghid de instrucțiuni”, distribuit în toate școlile.

Prin intermediul Kendamei, poți practica tot soiul de mișcări, de la cele mai simple, până la cele mai complicate, care necesită ani de antrenament.

1. Spinner

Ușor de transportat și de dimensiuni reduse, fidget spinner este promovat avand ca scop eliberarea tensiunii cauzate de stres.

Jucăria contribuie la eliminarea obiceiurilor nesănătoase, cum ar fi fumatul, rosul unghiilor sau tremuratul picioarelor, sa fie oare chia rasa? te ajută să te relaxezi atat de mult incat nu te mai poti dezlipi, ca de facebook.

Promovată adesea pentru beneficii dar de fapt te provoaca ca sa faci miscari dintre cele mai grele de realizat plus concurenta intre prieteni tai.

Sursa Youtube: Descoperitorul

1 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
100 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Top 6 cei mai BATRANI COPACI din lume

Ce ne-am face fără oxigenul produs de arborii din întreaga lume? Ei bine, cu toții cunoaștem răspunsul, și de aceea ar trebui să învățăm să apreciem cu adevărat pădurile, nu […]