Top 6 cei mai BATRANI COPACI din lume

Joker
Read Time5 Minute, 44 Second

Ce ne-am face fără oxigenul produs de arborii din întreaga lume?

Ei bine, cu toții cunoaștem răspunsul, și de aceea ar trebui să învățăm să apreciem cu adevărat pădurile, nu doar să le defrișăm sau să le distrugem cu bună știință.

Unul dintre cei mai bătrâni copaci din lume, „The Senator” ce avea în jur de 3.500 de ani a fost ars de o tânără de 28 de ani, care, în sevraj fiind, a dat foc acestuia pe motiv că nu-i plăcea umbra pe care o lăsa acesta.

Descoperă care sunt cei mai bătrâni copaci din lume.

6. „Castanul celor 100 de cai”

Acest umitor castan se spune că are în jur de 2.000 de ani și se află în apropierea vulcanului Etna.

În afară de vârsta uimitoare pe care o are, acest arbore deține recordul mondial pentru cea mai mare circumferință a unui copac din lume, de circa 58 de metri, echivalentul unui patinoar de hochei.

Numele acestuia provine de la o legendă locală, a unor 100 de cavaleri care împreună cu caii lor s-au adăpostit în timpul unei furtuni langă acesta, salvânu-le viața.

5. „Chiparosul Fitzroya”

Chiparosul Fitzroya este cea mai mare specie de arbori din America de Sud, care în mod normal crește până la 40-60 metri înălțime, dar, ocazional, pot ajunge până la 70 metri, cu un diametru al trunchiului de până la 5 metri.

Conform oamenilor de știință acest exemplar de arbore din familia chiparoșilor ar avea vârsta undeva între 3.600 de ani.

4. „Copacul Sarv-e-Abarkooh”

Acest copac umitor este situat în centrul Iranului în provincia Yazd, fiind monumentul național al acestei țări.

Se crede că este vechi de peste 4.000 de ani, arborele Sarv-e-Abarkooh fiind cunoscut și sub numele de Zooastrain Sarv.

Acesta este una dintre cele mai mari atracții turistice din Iran, având o înălțime de 25 de metri cu circumscripția de 18 metri.

Articolul continua dupa recomandari (p)
3. Llangernyw Yew

Acest arbore din specia tisa, este unul dintre cei mai bătrâni copaci din lume, fiind în 2002 adăugat pe o listă a „Celor mai mari copaci din Marea Britanie”.

Llangernyw este o veche tisă ce ar avea peste 4.000 de ani.

Arborii din această specie au capacitatea de a nu „muri” niciodată, deoarece din trunchiul principal cresc noi trunchiuri, astfel că atunci când un trunchi vechi „moare”, arborele supraviețuiește prin noile trunchuri.

2. Matusalem

Copacul Matusalem, este cel de-al doilea cel mai în vârstă copac din lume.

Acest uimitor pin „bristlecone”, a fost descoperit de Edmund Schulman în 1957, estimându-se că este încă din 2833 î.Hr., ce îl face să fie în vârstă de 4.848 de ani.

Acesta este situat în pădurea Inyo din California, la altitudinea de 3.000 de metri, însă copacului Matusalemn nu i-a fost precizată exact locația de către autorități, pentru a-l proteja astfel de posibilele vandalizări.

Arborele Matusalemn a fost considerat mult timp ca fiind cel mai bătrân copac din lume, până în anul 2012.

1. Bătrânul Tjikko

Old Tijkko este cel mai vechi arbore viu cunoscut din lume, încolțind cândva în timpul ultimei ere glaciare, în urmă cu aproximativ 9.550 de ani.

Acest arbore se află în provincia Dalarna din Suedia și a fost descoperit de Leif Kullman, numindu-l după câinele său mort.

1 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Top 5 masini fantastice ce se transforma in timp real

In timp ce Producatorii auto lucreaza la prototipuri de autovehicule ce functioneaza pe baza unor combustibili alternativi, alte companii mai mici propun inovatii demne de filme SF sau chiar direct […]