Top 5 masini fantastice ce se transforma in timp real

Descoperitorul
Read Time8 Minute, 13 Second

In timp ce

Producatorii auto lucreaza la prototipuri de autovehicule ce functioneaza pe baza unor combustibili alternativi, alte companii mai mici propun inovatii demne de filme SF sau chiar direct inspirate din acestea.

Iti prezentam Top 5 masini pe care le-am numit fantastice, pentru ca pot influenta intr-un mod semnificativ viitorul tehnologic.

https://www.youtube.com/watch?v=vM6F81MUmiA&t=1s

5. Hum Rider

Nu există şofer care să nu vrea să scape de ambuteiaje!

Se numeşte Ham Raidăr şi nu este altceva decât un Jeep Șeroke, ale cărui roţi sunt extensibile.

Astfel, automobilul se ridică, la propriu, aşa că cel care îl conduce poate trece liniştit pe deasupra altor vehicule blocate în trafic.

Monstrul are mecanisme hidraulice foarte puternice, capabile să ridice caroseria până la o înălţime de aproximativ trei metri.

În acelaşi timp, se măreşte şi ecartamentul, iar acest lucru îi permite masinii să se deplaseze uşor pe deasupra celorlalte automobile care stau în ambuteiaj.

Trebuie să apeşi un singur buton şi să conduci.

Cântăreşte patru tone, de două ori mai mult decât modelul clasic.

Anvelopele originale au fost înlocuite cu unele mai groase, iar pentru a nu deteriora alte automobile, „zborul” este monitorizat prin patru camere de supraveghere.

Articolul continua dupa recomandari (p)

4. Wild Fennec Defender

Uaild fenec este o companie detinuta de un cuplu de francezi  aventurieri.

Au construit pentru un târg de rulote un Lend Rovăr Defendăr modificat pentru nevoile unor oameni ca ei.

În 43 de secunde se transformă într-o căsuţă cu două etaje,  echipata cu o mini bucatarie, o baie clasica si un dormitor confortabil.

Deşi arată groaznic şi nu e recomandat să o conduci  în modul chemping, se pare că e foarte utilă pentru excursioniştii care campează şi nu vor să dea bani la hoteluri.

Cuplul de francezi nu a expus-o doar ca prototip. Se pare ca sunt deja comenzi pentru maşină şi din 2017 încep livrările.

Preţul? 50.000 de euro.

3. EO2

Intitulat EO2, autovehiculul smart a fost proiectat pentru a face față cu brio în zonele urbane aglomerate, unde spațiul de manevră este redus (mai ales în perioada orelor de vârf) iar parcările sunt aproape inexistente.

Nuanțat în alb, echipat cu uși rabatabile și geamuri ergonomice, autoturismul cu propulsie electrică EO2, te duce cu gândul la viitor.

Nu doar doar că arată SF dar se și manevrează inteligent.

Toate cele patru roți se pot roti la 90 de grade, pentru ca autoturismul să se încadreze și în cele mai înguste locuri de parcare.

Roțile permit șoferului să rotească autoturismul pe loc în cerc complet, iar la nevoie acesta se poate conduce și din lateral.

Așadar, șoferii sau șoferițele care încă au probleme cu parcarea laterală, vor îmbrățișa noul stil de condus și de manevrat autovehicul.

Și șoferii care nu au probleme cu parcările incomode, beneficiază de puțin ajutor: dacă spațiul de manevre dintre două autovehicule nu este suficient de mare, EO2 își scurtează caroseria pentru o parcare reușită chiar și în cele mai “vitrege” condiții.

2. Hiriko

Sau în traducere „maşină de oraş”, este rezultatul unui proiect dezvoltat de MIT, un celebru institut din america.

Ce este de fapt Hiriko?

Maşinuţa de oraş se vrea a fi un vehicul electric pentru două persoane, cu capacitate de pliere, conceput special pentru aşezările urbane mari şi aglomerate.

Ce este deosebit la acest tip de vehicul? În primul rând, este dotată cu motoare electrice modulare încorporate în roţi, iar tot în roţi au fost integrate sistemele de suspensie, frânare şi direcţie.

Mai mult, având jumătate din dimensiunile unui autoturism Toyota Prius, se poate strecura prin cele mai strâmte spaţii pentru a-şi face loc prin traficul greu.

Mai mult, în forma pliată, are doar jumătate din dimensiunile unui Smart, facilitând foarte mult parcarea şi „depozitarea” maşinii când aceasta nu se deplasează.

Şi că tot suntem la capitolul deplasare, autonomia de 120 km a lui Hiriko este asigurată de un o baterie reîncărcabilă Li-Ion.

În Japonia, maşinuţa urmează să fie pusă în vânzare anul viitor, fanii eco putând beneficia de aceasta pentru un preţ situat în jurul a 13.000 euro.

1. BeauEr 3x

Numele nu este o întâmplare, deoareca are posibilitatea de a se extinde de 3 ori volumul său în doar 20 de secunde.

La bază avem o structură metalică rotunjită cu lungime de 4 metri iar cu o singură apăsare de buton mecanismele telescopice îi permit să ajungă la 12 metri.

Nici măcar nu trebuie să mutăm ceva la interior, pentru că mobila e la rândul său telescopică şi se poate extinde şi reaşeza perfect.

In interior găsim un dormitor cu pat dublu şi o baie compactă, ce include un duş, chiuvetă şi toaletă.

Zona de living include o masă de luat cina şi o canapea care devine încă un pat dublu. Bucătăria are un cuptor cu 2 ochiuri, un frigider de 130 de litri şi o chiuvetă.

Sursa Youtube: Descoperitorul

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

17 curiozitati despre McDonalds's

McDonald’s Este cel mai mare lanț de restaurante de tip fast-food, fiind înființat în anul 1940 de către frații Dick și Mac Macdonald din San Bernadino, Californa, Statele Unite ale […]