Top 10 jafuri din istorie ( cele mai tari )

Descoperitorul
Read Time13 Minute, 4 Second

De-a lungul vremii,

Mulţi oameni au plănuit în glumă cum să realizeze jaful perfect.

Din fericire, majoritatea au fost destul de înţelpţi să se oprească numai la fanteziile care făceau să treacă timpul cu prietenii mai agreabil, totusii am gasit unii care au trecut la fapte si au avut succes cu consecinte.

10. Depozitul Securitas 2006, Anglia: 92,5 milioane de dolari

Jaful a inceput la ora 1:00

După ce directorul Securitas a fost oprit şi răpit, în timp ce conducea pe şosea, de indivizi costumaţi în poliţişti, iar soţia şi fiul său au fost ridicaţi de acasă într-o manieră asemanătoare, cu toţii au fost conduşi la o fermă părăsită şi, sub ameninţarea pistolului, bărbatul responsabil de depozit a fost „rugat” să coopereze.

Articolul continua dupa recomandari (p)

Apoi, într-o dubă albă, atât agresorii cât şi victimele s-au deplasat la sediul Securitas unde 14 indivizi din staff fuseseră legaţi de spărgătorii înarmaţi cu pistoale si purtâng cagule.

Jaful s-a încheiat în jurul orei 02:15, dar încă o oră a mai trecut înainte ca toţi cei imobilizaţi să alerteze autorităţile.

https://www.youtube.com/watch?v=zHVLlw3-Z-A

9. Centrul de diamante Antwerp 2003, Belgia peste 100 de milioane de dolari

80% din diamantele netăiate ale lumii trec prin Antwerp, asta au stiut-o si hoti. Cantitatea din seifuri a fost atât de mare încât hoţii pur şi simplu nu au putut căra totul şi s-au limitat la 123 din 189 de seifuri.

A fost nevoie de câţiva ani pentru a planifica în detaliu jaful în care au fost implicaţi cel puţin 4 oameni.

Au închiriat un spaţiu de birouri în clădirea în care se afla seiful cu trei ani în avans; aici, Leonardo a pretins că este un negustor italian de diamante pentru a câştiga încrederea celor din jur.

A stabilit întâlniri şi a avut câteva tranzacţii mărunte.

Nimeni nu a suspectat nimic. Când a sosit vremea să acţioneze, au introdus casete false în camerele de supraveghere pentru a-şi acoperi urmele.

Seiful era protejat cu 10 nivele de securitate, inclusiv detectoare de căldură cu infraroşu, radar Doppler, câmp magnetic, senzor seismic şi un sistem de blocare cu 100 de milioane de combinaţii posibile.

Jaful a fost considerat furtul secolului, şi nici în momentul de faţă poliţia nu poate explica exact cum a fost realizat.

8. Jaful de la depozitul de valori Knightsbridge,1987 Anglia – 150 milioane de dolari

Pe 12 iulie 1987, doi barbati au intrat în acea zi în depozitul britanic, având intenţia de a închiria o cutie de valori.

După ce au fost conduşi în seif, au scos pistoalele pe care le ascundeau în haine şi i-au deposedat atât pe directorul instituţiei cât şi pe gardieni de orice autoritate şi de orice posibilitate de reacţie.

Apoi, hoţii au atârnat pe uşa de la intrarea în clădire un semn prin care explicau închiderea temporara a Centrului de Depozitare Sigură, permiţând în acelaşi timp accesul în interior al mai multor complici.

Au spart multe cutii de valori şi au plecat cu o pradă în valoare de aproximativ 66 de milioane de dolari, care se echivalează cu aproximativ 150 de milioane de dolari astăzi.

7. Furtul seifului de la Hatton Garden, Londra200 de milioane de euro

După ce au ajuns pe acoperiş, hoţii au blocat liftul la etajul al doilea, iar mai apoi s-au strecurat până la subsolul clădirii, unde au putut localiza seiful plin cu bijuterii.

Au dezactivat un sistem de securitate extrem de sofisticat, folosind un burghiu cu vârf de diamant pentru a face o gaură în peretele din beton armat, reuşind să pătrundă în seif.

După 11 ore de muncă, hoţii au plecat din banca de valori. În mod uimitor, timp de două zile ei nu au fost detectaţi, perioadă în care au reuşit să sustragă bijuterii în valoare de 200 de milioane de euro.

6. Furtul de la Banca Sumitomo Mitsui, 2004 Londra229 de de milioane de euro

O reţea de conturi offshore, nenumărate parole şi informaţii despre conturi, au dus la păgubirea băncii Sumitomo Mitsui cu 229 de milioane de euro.

Acesta ar fi putut deveni jaful perfect dacă unele formulare electronice nu ar fi fost depuse incorect.

Au fost angajati mai multi hackeri de catre capul retelei si au trimis ordine de transfer de bani, iar băncile care trebuiau să transfere sume mari de bani în Spania, Dubai, Hong Kong, Turcia şi Israel au trimis in aceste conturi false.

5. Jaful de la banca Dar Es Salaam din Bagdad, 2007 Irak282 milioane de dolari

In anul 2007, mai multe gărzi de la banca Dar Es Salaam din Bagdad au furat mai bine de un sfert de miliard de dolari.

În ziua respectivă, banca avea o sumă neobişnuit de mare de numerar, iar când tura de zi a sosit la bancă a găsit uşile deschise şi seifurile goale.

4. Furtul de bonuri de trezorerie 1990, Londra, Anglia292 milioane de lire sterline

În noaptea de 2 mai 1990, un poştaş în vârstă de 58 de ani de la Money Broker Sheppards a fost jefuit după ce a fost ameninţat cu un cuţit.

Bărbatul transporta bonuri de trezorerie de la bănci şi firme de construcţii.

Hoţul a reuşit să fure de la poştaş 301 bonuri de tezaur a căror valoare a fost estimată la suma de 292 de milioane de euro.

FBI a reusit sa recupereze 299 de bonuri din cele 301.

3. Furtul de la Muzeul Gardner, 1990 Boston – 500 milioane dolari

La data de 18 martie 1990, în jurul orei 01.25, când locuitorii din Boston erau preocupaţi cu sărbătorirea zilei de Sfântul Patrick, doi hoţi s-au deghizat în ofiţeri de poliţie şi au bătut la uşa muzeului din Boston.

După ce au pătruns în muzeu, hoţii i-au spus unui gardian că pare familiar şi că au un mandat pe numele său, astfel că l-au pus să stea cu faţa la perete şi l-au încătuşat.

La fel au procedat şi cu cel de-al doilea gardian, iar când au fost întrebaţi de ce sunt arestaţi, „poliţiştii” le-au spus acestora că nu sunt arestaţi şi că totul face parte dintr-un jaf. Jaful a rămas nerezolvat până şi în ziua de astăzi.

2. Banca Centrală a Irakului – 2003, Bagdad1 miliard de dolari

La doar câteva ore de la începerea războiului din Irak in 2003, Saddam l-a trimis pe fiul său Qusay să facă o retragere în numele său, cu o notă scrisă de mână.

Qusay a supravegheat retragerea seifurilor pline cu hârtii de 100 de dolari într-o acţiune ce a durat cinci ore şi care l-a îmbogăţit pe dictator cu 1 miliard de dolari americani.

Nu a fost cu noroc, căci ulterior fiul său a fost ucis de forţele americane, iar după capturarea lui Saddam, aproximativ 650 de milioane de dolari au fost găsiţi de soldaţii americani ascunşi în pereţii unuia dintre palatele lui Saddam.

Celelalte 350 de milioane de dolari au fost considerate pierdute, caci nu au mai fost găsite.

1. Stephane Breitwieser – 1995-2001 – 1,4 miliarde de dolari

Majoritatea hotilor au furat bani sau obiecte pentru a cheltui dar Stephane Breitwieser este un francez al cărei viaţă poate sta la baza unui film de real succes.

A fost chelner, si a furat 239 de opere de artă care valorează în total 1,4 miliarde de dolari.

Breitwieser nu a furat pentru a obţine bani, ci pentru a-şi construi propria sa colecţie personală.

Furturile sale au fost comise în 172 de muzee, într-o perioadă de şase ani de zile, timp în care a călătorit prin Europa şi a lucrat ca şi chelner.

A păstrat operele de artă furate în dormitorul său, din casa mamei sale pana a fost prins.

Sursa Youtube: Descoperitorul

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Ce se intampla in corpul tau cand bei Alcool?

Alcoolul spre deosebire de mancare, Nu este digerat in stomac si in intestine. Cand alcoolul ajunge in stomac, o parte din el trece in celulele stomacului si apoi in circuitul […]