Top 10 cele mai PUTERNICE ARMATE din lume

Joker
Read Time14 Minute, 30 Second

Având în vedere actualele conflicte

Care se poartă între diverse state ale lumii, armatele acestora au nevoie de finanțare pentru a se putea dezvolta.

De aceea, se investesc sume enorme de bani pentru îmbunătățirea armatelor. În cele ce urmează, va prezint:

Cele mai puternice 10 armate ale lumii.

10. Turcia

Armata Turciei este formata din Forțele Terestre, Forțele Navale, Forțele Aeriene și Academiile de război.

Șeful Statului Major General este comandantul forțelor armate.

În timp de război, acesta acționează în calitate de comandant suprem, în numele Președintelui Turciei.

Tot el reprezintă Comandamentul Militar Suprem al Forțelor Armate Turce în fața Marii Adunări Naționale a Turciei.

După ce a devenit membru al NATO, la 18 februarie 1952, Turcia a inițiat un amplu program de modernizare a forțelor sale armate.

Forțele armate turce reprezintă în prezent a doua mare forță militară activă a NATO, după Forțele armate ale SUA, având un număr estimată

(în 2015) de 639.551 militari, angajați civili și personal paramilitar.

Turcia este una dintre cele cinci state membre ale NATO, care fac parte din politica de partajare nucleară a alianței, împreună cu Belgia, Germania, Italia și Țările de Jos.

Un total de 90 de bombe nucleare B61 sunt găzduite la Baza Aeriană de la İncirlik, dintre care 40 sunt alocate pentru a fi utilizate de către Forțele Aeriene din Turcia în cazul unui conflict nuclear, dar utilizarea lor necesită aprobarea NATO.

Armata turcă a trimis trupe pentru a lupta în Războiul din Coreea, acestea având un rol important în unele zone ale teatrului de luptă.

Spre sfârșitul anilor 1980, a fost inițiat un al doilea proces de restructurare.

Forțele armate turce participă și în cadrul Uniunii Europene, ca grupuri tactice de luptă sub controlul Consiliului European.

9.Marea Britanie

Forțele Armate Britanice sunt formate din Marina Regală, Armata Britanică și forțele aeriene ale Regatului Unit.

Acesta a luat ființă odată cu unificarea Regatelor Anglia și Scoția în Regatul Marii Britanii în 1707.

Noua armată britanică a încorporat regimentele care existau deja în Anglia și Scoția și a fost administrată de Oficiul pentru război din Londra.

Marina Regală a Regatului Unit este cea mai veche armă a serviciilor armate britanice, fiind de aceea cunoscută și ca Senior Service.

De la începutul secolului al XVIII-lea și până la mijlocul celui de-al XX-lea, Royal Navy a fost cea mai mare și mai puternică forță navală militară din lume;

contribuind în mod hotărâtor la formarea și consolidarea Imperiului Britanic ca putere mondială dominantă în secolul al XIX-lea și începutul celui de-al XX-lea.

Royal Navy are a doua flotă ca mărime a NATO după cea a Marinei militare a SUA.

8.Italia

Forțele armate ale Italiei sunt formate din patru categorii: Armata, Marina Militară, Forțele Aeriene Italiene si Carabinierii.

Ele sunt sub comanda Consiliul Suprem de Apărare, condus de Președintele Italiei.

Regatul Italiei a avut o istorie tumultuoasă în timpul celui de-al doilea război mondial.

În ciuda faptului că forțele militare italiene au fost considerate slabe de către puterile învingătoare din timpul celei de-a doua conflagrații mondiale;

există voci ale unor istorici militari că situația în care s-au aflat militarii peninsulari s-au datorat mai degrabă slabei echipări și a conducerii politice ineficiente, decât unei inferiorități evidente.

Articolul continua dupa recomandari (p)

Slaba dezvoltare a industriei automobilistice a făcut imposibilă mecanizarea unităților militare italiene.

Armata dispunea de puține tancuri, in cea mai mare parte cu performanțe modeste, iar comunicațiile radio erau slab dezvoltate.

Cea mai mare parte a pieselor de artilerie datau din perioada primului război mondial.

În timp ce armata italiană avea puțin echipament militar modern, autoritățile și-au dat seama de nevoia acută de creare a unor forțe militare moderne și au întreprins pași importanți pentru modernizarea armatei în conformitate cu doctrina militară relativ avansată italiană.

Aproximativ 40% din bugetul național a fost alocat cheltuielilor militare.

7.Coreea de Sud

Cu circa 3,5 milioane de soldaţi, Coreea de Sud are în prezent una dintre cele mai numeroase armate.

Forțele armate ale Coreei de Sud au participat la diverse operațiuni internaționale de menținere a păcii, precum și la operațiuni de combatere a terorismului.

6.Franța

Forțele armate ale Franței cuprind Armata terestră Franceză, Marina Franceză, Forțele Aeriene Franceze și Jandarmeria națională.

Președintele Franței conduce forțele armate.

Acesta este autoritatea supremă pentru chestiuni militare și este singurul oficial care poate comanda o lovitură nucleară.

Armata Franceză are ca obiective principale, apărarea teritoriului național, protejarea intereselor Franței în străinătate și menținerea stabilității globale.

Franța este una dintre țările recunoscute oficial ca

„State posesoare de arme nucleare” prin Tratatul de neproliferare nucleară, cu 350 ogive nucleare, fiind a treia putere nucleară.

Împreună cu armata Regatului Unit, armata franceză este una dintre cele mai dotate din punct de vedere financiar armate din Europa, împreună cele două țări reprezentând 40% din cheltuielile militare ale UE.

Prin intermediul armatei, Franța are o prezență importantă în Kosovo, Coasta de Fildeș precum și în Orientul Mijlociu și în Teritoriile franceze de peste mări, unde asigură menținerea păcii și securizarea rutelor maritime.

5.India

Numărând 1,12 milioane de oameni, armata Indiei are nevoie de trupe terestre, capabile sa asigure protectia granitelor ei si, de asemenea, sa faca fata provocarilor interne lansate de insurgentii locali.

Cele mai buna divizii ale armatei indiene sunt împărțite intre patru corpuri de atac, din care trei sunt dislocate la granița cu Pakistan, cealaltă la frontiera cu China.

India deține, de asemenea, unități de desant marin, de puscasi marini si, printre altele, de opt batalioane cu destinație speciala.

Doctrina „start inopinat” impune ca in orice moment, corpurile de atac sa fie pregătite pentru o misiune in Pakistan, ca trupele sa dispună de o mobilitate ridicata.

Pentru o eventuala operațiune in Pakistan, tancurile indiene Arjun, tancurile ruse T-90, precum si elicopterele americane AH-64 Apache vor fi folosite înainte de a se recurge la arma nucleara.

4.Japonia

Forțele de Autoapărare a Japoniei au fost cunoscute până în 1945 sub numele de „Armata Imperială Japoneză”.

În prezent, programul național de apărare al Japoniei este orientat către China și Coreea de Nord.

3.China

Forțele Armate Chineze au luat naștere în 1927 ca organizația armată a Partidului Comunist Chinez, până în anul 1946 numindu-se Armata Roșie.

În prezent în lume Forțele Terestre ale Armatei Chineze au efectivul cel mai mare, numărând în jur de 1,6 milioane militari, aproximativ 70% din totalul Forțelor Armate.

Forțele terestre sunt dispuse în diferite regiuni militare. În cazul unor situații de criză Forțele Terestre ale Armatei Chineze sunt susținute de rezerve și unități paramilitare.

Scopul strategic al Armatei chineze este apărarea integrității teritoriale a țării, unde la Pekin pe termen lung se înțelege și unirea țării cu Taiwan-ul.

Împotriva acestui deziderat stă garanția de securitate oferită de SUA, care nu exclude nici folosirea armelor nucleare în cazul unei agresiuni chinezești.

De la înființarea Republicii Populare Chineze armata chineză a participat la patru conflicte armate semnificative:

Războiul din Coreea și 3 războaie de graniță cu India, URSS și Vietnam.

2.Rusia

Forțele armate ruse au fost create la 7 mai 1992, în acel moment existând aproximativ 2,8 milioane de militari, fiind una dintre cele mai mari forțe armate ale lumii.

Acestea se disting prin cel mai mare stoc din lume de arme de distrugere în masă, inclusiv nucleare și un sistem bine dezvoltat al de mijloacelor de transport.

Comandantul Suprem al Forțelor Armate este președintele în funcție al Rusiei, Vladimir Putin.

În caz de agresiune împotriva Rusiei sau a amenințării imediate a acestei agresiuni, acesta decretează impunerea legii marțiale pe teritoriul Rusiei sau în anumite regiuni în scopul de a crea condiții de apărare sau de a împiedica agresiunea;

notificând totodată și imediat Consiliul de Securitate al Federației Ruse și Duma de Stat pentru a aproba relevanța decretului.

Încă din momentul creației acestei forțe armate republicane, există unități comasate în afara granițelor țării, în mai multe din celelalte state ale Comunității Statelor Independente;

îndeosebi în entități autoproclamate precum Abhazia, Osetia de Sud sau Transnistria, cu așa-zisa misiune de protejare a intereselor comunităților ruse din afara granițelor Federației.

Rusia refuză să-și retragă armata din Transnistria, în ciuda insistențelor Chișinăului în acest sens.

1.SUA

Forțele armate ale SUA sunt un serviciu militar aparținând Departamentului Armatei, unul dintre cele trei departamente militare ale Departamentului Apărării.

Misiunea armatei este de a menține pacea, securitatea si apărarea Statelor Unite, sprijinirea politicilor naționale ale SUA;

implementarea obiectivelor naționale ale SUA si pedepsirea tuturor națiunilor responsabile de acte de agresiune care pun în pericol pacea și securitatea Statelor Unite.

Forțele navale ale SUA sunt cele mai puternice din lume, având 10 portavioane.

0 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

PLANUL NASA si SALVAREA OMENIRII

In 2015 o fisură gigantică în pământ a apărut brusc la poalele Munților Bighorn din SUA, în apropierea Parcului Naţional Yellowstone. Fisura este imensă, măsurând 685 de metri lungime și […]