Top 10 cei mai PERICULOSI TERORISTI din lume

Joker
Read Time11 Minute, 34 Second

Traim intr-o lume in care

Pericolele de pandesc la orce pas, iar siguranta noastra sta sub semnul intrebarii.

Omenirea nu se afla intr-o situatie prea buna… Suntem amenintati de atentate teroriste si privim cum alte popoare isi rasfrang durerea datorita razboaielor.

Ei bine, astazi va voi prezenta: Top 10 cei mai periculosi teroristi ai lumii.

10.Doku Umarov

Doku Umarov conduce Emiratele caucaziene, un grup cecen dedicat pentru a aduce conducerea islamică cât mai aproape de sudul Rusiei.

Departamentul de Stat al SUA l-a numit pe Umarov un terorist global special desemnat în 2010, şi a declarat, ulterior, că el a

„încurajat adepţii să comită acte de violenţă împotriva duşmanilor declaraţi de Emiratele Caucaziene, care includ Statele Unite, precum şi Israel, Rusia şi Marea Britanie.

9.Sirajuddin Haqqani

Mai multe grupări s-au poziţionat la frontiera cu America pentru atacuri teroriste.

Printre cele mai periculoase este reţeaua Haqqani, responsabilă pentru unele dintre cele mai macabre atacuri din Kabul, în ultimii ani.

A coordonat atacul cu bombă din 2008 de la hotelul Serena din Kabul care s-a soldat cu 6 morţi. Iar un altul a avut loc în iunie 2011omorând 12 persoane la hotelul InterContinental.

Oricum, probabil va-ti dat seama ca Sirajudin Haqqani este intemeietorul acestei grupari teroriste.

Articolul continua dupa recomandari (p)

8.Abu Bakr al-Baghdadi

Un factor care poate influenţa creşterea şi potenţa grupului al-Nusra este relaţia sa cu colegii jihadişti în Irak.

Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Statului Islamic din Irak şi Siria, a luat parte public în conflictul cu al Julani pe ordinea regională;

la inceputul acestui an, afirmând că Al-Nusra a fost parte a grupului său, o cerere rapid respins de al Julani.

Cooperarea strânsă dintre cele două grupări la graniţa siriană-irakiană, au ca scop al-Zawahiri, iar secnariul este unul de coşmar.

Pe câmpul de luptă în Siria, cooperarea dintre cele două grupuri pare să continue, mai ales în oraşe, cum ar fi in Deir Izzor din estul Siriei.

7. Abu Muhammad al-Julani

Nu se cunosc foarte multe lucruri despre identitatea acestuia.

În timp ce Belmoktar se afla pe lista celor mai periculoşi terorişti din lume, Abu Muhammad al-Julani nu ar fi fost nici pe departe.

Doar că atunci când Siria a coborât in starea de război civil, grupul lui Al-Julani, Frontul Al-Nusra, este una dintre cele mai eficiente grupări rebele.

A apărut în ianuarie 2012, este un grup jihadist cu, probabil, 10.000 de luptători, mulţi dintre ei practicând harden în Irak.

Gruparea s-a specializat în atacuri sinucigaşe şi atacuri împotriva forţelor regimului, iar succesul său a atras sute de luptători din alte grupuri rebele.

6.Moktar Belmoktar

Ca şi ceilalaţi de pe acestă listă el a avut o atracţie ciudată spre sinistru.

În urmă cu un an probabil nu s-ar fi aflat printre cei mai periculoşi terorişti din lume, dar ceva s-a schimbat.

El a stat la bazele formării unei unităţi de elită munită „Cei care se inscriu cu sânge” şi a declarat că va fi scut împotriva „inamicului invadator”.

La puţin timp mai târziu, acesta împreună cu aliaţii săi au lansat un atac asupra unei fabrici de gaz, Amenas, din sudul Algeriei.

Un asediu care a durat 3 zile şi care s-a soldat cu uciderea a 40 de angajaţi.

5.Ahmed Abdi Godane

Godane a devenit liderul grupului Somalia Al-Shabaab, la sfârşitul anului 2008.

În mod tradiţional, Al-Shabaab a fost axat pe aducerea regulilor islamice în Somalia, şi, ca atare, a atras zeci de etnici somalezi din Statele Unite şi Europa.

Dar Godane a reorientat gândirea grupului cu privire la atacurile teroriste dincolo de Somalia, în statele din Africa de Est, care să sprijine guvernul Somaliei (mai ales Uganda şi Kenya)

împotriva intereselor occidentale în Africa de Est.

4.Ibrahim al-Asiri

Unul dintre cei mai periculosi teroristi din lume: cel care face bombele pentru al-Qaida.

Un nume care provocă panică în rândul agenţiilor de informaţii occidentale.

În vârstă de 31 de ani, este un maestru al confecţionării de bombe şi este un om care este descris ca fiind nemilos.

A fost desemnat pentru a crea bomba care aproape a doborât un avion american deasupra Detroit-ului, chiar în ziua de Crăciun din 2009.

Iar încercările lui de atacuri asupra Americii nu s-au oprit aici, mai multe bombe au fost trimise special pentru a lovi statul american.

3.Nasir Al Wuhayshi

Nasir Al Wuhayshi este liderul al-Qaida din Peninsula Arabică, iar pentru cineva care are doar 36 de ani, are un portofoliu destul de gros în ceea ce priveşte terorismul.

El a lasnsat atacuri asupra serviciilor de securitate din Yemen şi a turiştilot străini şi a condus un atac atac ambițios față de Ambasada SUA din Yemen.

2.Ayman al-Zawahiri

Ayman al-Zawahiri este liderul al-Qaida.

O recompensă de până la 25 de milioane de dolari a fost oferită de către guvernul Statelor Unite pentru prinderea acestuia.

Momentan nu prea avem multe informatii despre acesta.

Tot ce stim despre el este ca…e un adevarat nebun.

Liderul reţelei teroriste Al-Qaida a îndemnat tinerii musulmani din Occident să ia ca exemplu atacurile comise de fraţii Ţarnaev şi Kouachi în Statele Unite şi Franţa.

De asemenea acesta a amenintat America cu viitoare atentate teroriste exact cum s-a intamplat pe 11 septembrie 2001.

1.Osama Bin Laden

Osama Bin Laden  a fost liderul și capul al-Qaidei, recunoscută la nivel mondial ca cea mai mare organizație teroristă din lume.

Guvernul Statelor Unite ale Americii l-a numit pe Osama bin Laden ca prim suspect al atentatelor din 11 septembrie 2001 de la New York, atunci cand  19 teroriști Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri.

Teroriștii au preluat controlul avioanelor, prăbușind două dintre ele în Turnurile Gemene, omorând toate persoanele de la bord și mulți alți oameni care lucrau în clădiri.

Ambele clădiri s-au prăbușit în decurs de două ore, distrugând și avariind și alte clădiri din jur. Teroriștii au prăbușit un al treilea avion în clădirea Pentagon din lângă Washington.

Al patrulea avion s-a prăbușit pe o câmpie în zona rurală a statului Pennsylvania, după ce unii dintre pasageri și membrii echipajului au încercat să recâștige controlul avionului, pe care teroriștii îl îndreptaseră spre Washington.

Nu au existat supraviețuitori ai zborurilor.

Oricum, Osama Bin Laden a fost ucis in zorii zilei de 2 mai 2011, după ce a opus rezistență înarmată, a fost împușcat în cap și în piept de către soldații americani.

Exista numeroase terorii ale conspiartiei despre atacul din 2001 si despre toate minciunile si trucajele cocepute acolo.

Dar deocamdata nu ma amestec, despre astea vorbim mai tarziu.

0 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

5 reguli de igienă personală despre care nu ştii că le aplici incorect

Igiena personală Reprezintă un set de reguli simple pe care le facem în fiecare zi, pentru a ne menține o prezenţă plăcută pentru cei din jurul nostru. Iată câteva reguli […]