Top 10 cei mai CORUPTI POLITICIENI din istorie

Joker
Read Time14 Minute, 45 Second

Coruptia este o adevrata

problema la nivel mondial, iar de fiecare data poporul sufera imens din cauza acestor hoti.

Astazi vom afla care au fost cei mai corupti politicieni din istorie.

10. Arnoldo Aleman, Presedinte in Nicaragua

Delapidare: $100 million

La scurt timp după încetarea mandatului în 2002, al 81-lea președinte al Nicaragua, Arnoldo „El Gordo” Aleman, a fost arestat pentru acuzații de corupție care implică o suma de 100 de miliaone de dolari, totul provedint din fonduri de stat.

El a fost condamnat pentru spălare de bani, fraude, delapidare și crime electorale în anul următor și condamnat la 20 de ani de închisoare.

Corupția descoperită în cadrul administrației sale a fost atât de vastă încât a dus la arestarea a altor 14 persoane, inclusiv un număr de membri apropiați ai familiei.

Articolul continua dupa recomandari (p)

Renumit pentru utilizarea unei cărți de credit guvernamentale pentru cheltuieli personale;

sumele percepute au inclus 25.955 dolari pentru o lună de miere în Italia, 68.506 dolari pentru cheltuielile de hotel și obiecte de artizanat în vacanță în India (cu soția sa) și 13.755 dolari pentru o noapte la Ritz Hotelul Carlton din Bali.

9. Pavlo Lazarenko, Prim Minstru Al Ucrainei

Delapidare : 200M $

Un raport oficial al Organizației Națiunilor Unite a constatat că Pavlo Ivanovych Lazarenko, cel de-al 5-lea prim-ministru al Ucrainei, ar fi scos 200 de milioane de dolari din cotizațiile statului

(jumătate de milion de dolari pentru fiecare zi de prim-ministru).

Fondurile au fost realizate prin intermediul mai multor conturi bancare din Polonia, Elveția și Antigua, apoi au fost spălate printr-o companie din Statele Unite.

Banii au fost folositi in cumpararea mai multor proprietati.

În decembrie 2008, Lazarenko a fost reținut de autoritățile elvețiene cu privire la acuzatiile de coruptie, când a trecut granița din Franța, dar a fost eliberat câteva săptămâni mai târziu, după ce a trimis o garanție de 3 milioane de dolari.

Câteva luni mai târziu, Ucraina ia distrus imunitatea și a fugit în Statele Unite.

8. Alberto Fujimori, Presedinte din Peru

Delapidare: $600 M

Fiul unui imigrant japonez, Alberto Fujimori a fost cel de-al 45-lea președinte al Peru.

O forta autoritara, a fost creditata să zdrobească o serie de insurgențe teroriste la nivel național, salvând în același timp țara de colapsul economic.

În ciuda acestor realizări, potrivit istoricului Alfonso, între 1,5 miliarde și 4 miliarde de dolari au fost pierduti un urma corupției, făcând regimul lui Fujimori cel mai corupt din istoria peruviană.

În decursul deceniului la putere, se presupune că Fujimori a acumulat ilegal peste 600 milioane de dolari din fonduri publice.

În aprilie 2001, Fujimori a fugit în Japonia după ce un scandal de corupție de 1 miliard de dolari a iesit la iveala, implicând șeful serviciului național de informații al țării

(care a fost prins în legătură cu mituirea unui senator de opoziție pentru a se alătura lui Fujimori).

La sosire, Fujimori a încercat să demisioneze din funcția de președinte prin fax, o acțiune respinsă de Congresul țării, a cărei preferință era să-l înlăture prin impunere.

7. Jean-Claude Duvalier,a condus Haiti

Delapidare: $800 M

Jean-Claude „Baby Doc” Duvalier a moștenit președinția Haiti (în vârstă de 19 ani) la moartea tatălui său François „Papa Doc” Duvalier, în aprilie 1971.

În timp ce implementa o serie de reforme cerute de aliatul cheie al Haiti, acesta  a adăugat o serie de tehnici noi pentru a scoate sute de milioane de dolari din cuferele sărace din țară.

Departamentul de Comerț al SUA a raportat că 64% din veniturile guvernului au fost deturnate, milioane de persoane fiind deturnate pentru cheltuieli „extrabugetare”, inclusiv depozitele făcute în conturile băncilor elvețiene ale lui Baby Doc.

În timpul domniei sale de 15 ani, Duvalier și prietenii săi au acumulat între 300 și 800 de milioane de dolari.

6. Slobodan Milosevic, A codus Serbia

Amount Embezzled: $1 miliard

Slobodan Milosevic a petrecut doi ani în calitate de președinte al Serbiei (între 1990 și 1997), înainte de a deveni președinte al Republicii Federale Iugoslavia.

El este cunoscut pentru rolul său în războaiele iugoslave, unde a condus haosul și uciderea în masă care au avut loc în Kosovo, Croația și Bosnia în anii ’90.

Tribunalul Internațional pentru fosta Iugoslavie (TPII) l-a condamnat ulterior la ani grei de inchisoare pentru săvârșirea de crime de război și de crime împotriva umanității.

După alegerile prezidențiale din 2000, Milosevic a demisionat din funcția de președinte.

Apoi a fost arestat de autorități și acuzat de corupție, abuz de putere și delapidare. În cazul în care ancheta a dat faliment asupra lipsei probelor, el a fost extrădat la Haga pentru a face față acuzațiilor.

Apărându-se, Milosevic a refuzat să recunoască legitimitatea instanței, deoarece nu a fost verificata de Adunarea Generală a ONU.

5. Zine Al-Abidine Ben Ali, President of Tunisia (1987 to 2011)

Amount Embezzled: 3$ miliarde

Cel de-al doilea președinte al Tunisiei, Zine Al-Abidine Ben Ali, a venit la putere în noiembrie 1987, după ce la eliminat pe președintele Habib Bourguiba printr-o lovitura de stat.

Odată ajuns acolo, el a rămas la putere pentru următorii 23 de ani, de fiecare dată fiind „reales” cu marje de peste 90%.

Potrivit administrației lui Ben Ali, PIB-ul Tunisiei a crescut cu aproximativ 5% (pe o perioadă anterioară) timp de 20 de ani, iar PIB-ul pe cap de locuitor sa triplat de la 1.201 dolari  în 1986 la 3.786 dolari în 2008.

4. Sani Abacha, President of Nigeria (1993 – 1998)

Amount Embezzled: $2 billion to $5 miliarde

Primul soldat nigerian, care a făcut totul fără a pierde un singur rang, Sani Abacha a condus lovitura militară a țării de la independența sa, când a răsturnat guvernul de tranziție al șefului Ernest Shonekanon în august 1993.

Șeful militar al țării, Abacha, a jucat anterior roluri cheie în contra-lovitura de stat din 1966, și a loviturilor din 1983 și 1985.

Deși promițând o revenire la democrație, acțiunile lui Abacha nu au fost  atat de democratice.

La un an de la preluarea puterii, el a emis un decret care plasa guvernul său peste jurisdicția instanțelor, o mișcare care ia dat puterea absolută.

Sprijinit de unitatea specială de gardă Abacha a curățat armata, a interzis activitatea politică și a preluat controlul asupra presei.

3. Mobutu Sese Seko, President of Zaire now Democratic Republic of the Congo (DRC) (1965 – 1997)

Amount Embezzled: $5 miliarde

Produsul unei educații școlare misionare, Mobutu Sese Seko sau

„războinicul atotputernic care, din cauza rezistenței și a unei voințe inflexibile de a câștiga, va trece de la cucerire la cucerire, lăsând foc în urma lui”

Asa s-a intitulat el a fost presedintele Republicii Democrate congo..

În timpul crizelor din 1960, el a condus lovitura de stat care la demis pe Patrice Lumumba, primul lider ales în mod democratic. În schimb, a fost numit comandant-șef al forțelor armate.

Mai puțin de cinci ani mai târziu, a condus a doua lovitură de stat, instalându-se ca președinte.

Declarând un regim de excepție, el și-a asumat puteri profunde și a condus țara exact ca un tiran.

2. Ferdinand Marcos, President of the Philippines (1965 – 1986)

Amount Embezzled:  $10 miliarde

Pretinzând că „cel mai decorat erou de război” al țării

(un titlu acum discreditat, cu doar 3 din cele 27 de medalii pe care le pretindea că le-a fost acordat în timpul celui de-al doilea război mondial, sa dovedit a fi adevărat), Ferdinand Marcos a fost al 10-lea președinte În 1965, în Filipine.

În septembrie 1972, la mijlocul celui de-al doilea mandat, temerile privind preluarea comunistă au dus la dizolvarea Congresului și la declararea legii marțiale.

A rămas în vigoare pentru următoarea decadă.

El a fost în cele din urmă înlăturat de Revoluția Puterii Oamenilor din februarie 1986 și a fugit în Statele Unite, unde a trăit în exil până la moartea sa în Hawaii, cu trei ani și jumătate mai târziu.

2. Mohamed Suharto, President of Indonesia (1967 – 1998)

Amount Embezzled: 30 miliarde

Pe primul loc in lista se afla președintele Mohamed Suharto din Indonezia.

Cel de-al doilea președinte al țării, Suharto, a preluat controlul asupra guvernului în 1967 (imediat după o lovitură de stânga de la stânga) și a continuat să stăpânească pentru următorii 31 de ani.

Politica „Noului Ordin” a lui suharto Suharto

(implementată la scurt timp după preluarea puterii) a fost construită pe un guvern puternic, centralizat militar, care a devenit critic pentru menținerea stabilității într-o țară diversă, vastă, de peste 13.000 de insule.

O puternică poziție anticomunistă ia câștigat sprijinul economic și diplomatic din partea Occidentului;

în timp ce creșterea economică rapidă, susținută și îmbunătățirea drastică a sănătății, a educației și a standardelor de viață, i-au garantat sprijinul cetatenilor.

0 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Ne afecteaza TOPIREA GHETARILOR?

Între anii 2008-2012, apele mai calde decât de obicei au făcut ca 4 ghețari din Antarctica Vestică să se deplaseze spre apă mai rapid decât orice alt ghețar de pe […]