Mai mult de 110 milioane de lei, a platit statul pe un soft defect

MASTEDO
Read Time2 Minute, 21 Second

Cel mai recent raport

Al Corpului de Control al premierului arata ca din 2011 si pana azi, institutiile statului au cheltuit peste trei miliarde de lei pe un software

– in buna parte nefunctional si luat de la firme ai caror sefi au probleme in justitie.

Din raportului publicat, de la inceputului anului 2011 si pana pe 31 iulie 2016, institutiile si ministerele din subordinea lor au depasit 10.000 de contracte incheiate pentru produse si licente software, urmand sa fie platiti 3,13 miliarde lei.

Campionii contractelor sunt Ministerul Transporturilor si al Finantelor, fiecare dintre acestea (cu tot cu institutiile din subordine) cheltuind peste 400 de milioane lei pe soft.

In privinta firmelor cu care s-au incheiat aceste contracte, pe locul I este SIVECO Romania, cu 90 de contracte in valoare totala de peste 377 de milioane lei.

Articolul continua dupa recomandari (p)

Recent, fosta sefa a companiei, Irina Socol, a fost condamnata definitv pentru evaziune fiscala iar numele firmei apare si intr-un dosar de frauda cu bani europeni in cazul a doua proiecte de e-guvernare implementate de Consiliul Judetean Suceava.

De asemenea, SIVECO s-a ocupat de Platforma Integrata a asigurarilor de Sanatate, dupa ce HP Romania i-a subcontractat proiectul.

DNA ancheteaza acum acest contract, considerat a fi supraevaluat, dar si cel de mentenanta, incheiat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate cu SIVECO si care ar fi creat statului un prejudiciu de 150.000 de euro.

 

Sursa: stirileprotv.ro

0 0

Autor:

MASTEDO

MASTEDO® este o multi platforma menita sa faciliteze servicii de calitate si beneficii utilizatorilor sai.
administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Oameni care au fost salvați de Facebook

Majoritatea dintre noi Am utilizat cel puțin o dată Facebook-ul, fie pentru socializare, fie pentru afaceri. Atingând aproape 2 miliarde de utilizatori, celebra rețeaua de socializare a ajuns chiar să […]