Se vor uni COREEA DE NORD si COREEA DE SUD?

Joker
Read Time7 Minute, 51 Second

Pe 27 Aprilie 2018,

dupa 65 de ani de la incheierea Razboiului Coreean, Kim Jong un a devenit primul lider de la Phenian care a pasit pe teritoriul Coreei de Sud.

Intalnirea dintre cei doi lideri a avut ca scop: prosperitatea, reunificarea, pacea si dezvoltarea relatiilor inter-coreene.

Da, tocmai ati auzit bine…omul pe care mass-media il considera a fi un psihopat si anume Kim Jon-un, tocmai a luat decizia de a se intalni cu presedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in pentru a stabili pacea dintre cele doua state.

„Coreea de Sud şi de Nord şi-au afirmat obiectivul comun de a realiza o Peninsulă Coreeana fără arme nucleare prin denuclearizare completă”.  Asta scrie pe declaratia semnata de ceo doi lideri.

Acestia au fost de acord că acţiunile recente ale Phenianului privind renunţarea la testele atomice sunt „foarte semnificative” şi „importante” .

Se vor uni Coreea de Nord si Coreea de Sud?

Săptămână trecută, Phenianul a anunţat că suspendă testele atomice, precizând că va desfiinţa singurul poligon de teste nucelare din  Coreea de Nord

Pe de altă parte, dovezi strânse din surse diferite de două echipe de oameni de ştiinţă chinezi indică faptul că poligonul subteran respectiv s-ar fi prăbuşit în urma ultimului test nuclear efectuat anul trecut de Coreea de Nord.

Articolul continua dupa recomandari (p)

In mai sau in iunie, Kim jong-un se va intalni si cu prededintele american Donald Trump pentru a discuta despre problemele si relatiile reci, care au existat intre cele doua state.

Acestia isi doresc sa remedieze presiunile trecuste si sa incheie orice conflict dintre SUA si Coreea de Nord.

Meeting-ul dintre Kim Jon –un si Moon Jae-in a fost extrem de interesant. Acestia si-au strans mana calduros la linia de demarcatie dintre cele doua state, si au pasit fiecare pe teritoriul statului vecin.

Au zambit, au baut un pahar de sampanie si s-au comprat foarte pritenos. Probabil ne pregatim de inceperea unei noi ere coreene, plina de pace si fara amenintari stupide care sa peturbe linistea mondiala.

Seulul şi Phenianul vor depune eforturi comune pentru demararea unor discuţii cu SUA şi China cu scopul negocierii unui tratat de pace care să pună capăt în mod formal războiului din Coreea;

ce s-a încheiat printr-un armistiţiu, potrivit unei declaraţii comune emise după summitul inter-coreean.

„Nu va mai fi război în Peninsula Coreea şi astfel o nouă eră a început”

Se afirmă în declaraţia comună, semnată de preşedintele sud-coreean Moon Jae-In şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

Cele două Corei speră ca un tratat de pace să fie semnat până la finalul acestui an.

Moon Jae-In, urmează să întreprindă în toamna acestui an o vizită la Phenian, pentru un al doilea summit cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, potrivit unei declaraţii comune emise în urma intalnirii inter-coreeane.

Mai mult, Moon şi Kim au convenit să se întâlnească în mod regulat şi să discute prin intermediul unei legături telefonice directe.

In luna mai urmează să aibă loc discuţii între oficialii militari din cele două Corei cu scopul reducerii tensiunilor bilaterale şi evitarea producerii unor incidente militare.

În urma intalnirii s-a decis şi deschiderea unui birou permanent de legătură în oraşul nord-coreean Kaesong şi reluarea reuniunilor temporare între familiile despărţite în urma divizării Peninsulei Coreene.

China salută decizia liderilor de la Phenian şi Seul de a participa la summit, afirmând că strângerea de mână a celor doi lideri peste linia de demarcaţie ce divizează Peninsula Coreea reprezintă un „moment istoric”.

„Aplaudăm pasul istoric al liderilor coreeni şi apreciem deciziile politice şi curajul lor.”

Bejingul a mai adaugat ca se aşteaptă ca acest summit să devină o oportunitate pentru

„O nouă călătorie de stabilitate şi pace de lungă durată în Peninsula” Coreea.

Din sursele presei nord coreene, Kim Jon-un ar fid eclarat ca s-a simtit excelent in Coreea de Sud si ca pe parcursul intalnirii s-a observat relatia de rudenie dintre cele doua teritorii despartite.

Pe langa acest lucru, cei doi lideri au plantat un copac impreuna folosind pamant din Coreea de Nord si respectiv din Coreea de Sud, pentru a transmite un mesaj simbolic de unire, pace si iubire.

De asemenea Kim Jong un a transmis in discursul sau purtat in Seul ca: „Noi suntem o singura natiune.”

In concluzie, ma simt foarte fericit cand vad ca relatiile politice din lume prind radacini pozitive.

Faptul ca unul dintre cei mai de temut ldieri contemporani a luat decizia ca singura metoda prin care poti incheia un razboi… este pacea. Iubirea esti singurul lucru care ne mai poate salva…

0 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Ne imbolnaveste GUVERNUL prin intermediul AVIOANELOR?

Există o conspirație conform căreia dârele lăsate de aeronavele care zboară la mare altitudine conțin agenți chimici și biologici care sunt împrăștiați intenționat în atmosferă, în scopuri necunoscute publicului. Adepții […]