Se apropie SFARSITUL UNIUNII EUROPENE?

Joker
Read Time5 Minute, 22 Second

Uniunea europeană

se va prăbuși în următorii 15 ani. Aceasta este un monstru politic, creat de elitele lumii.

Scopul ei este sa exploateze populația națiunilor care nu au nimic in comun, în interesul globalizării și al marilor corporații.

Bruxelles a absorbit suveranitatea statelor membre, care a declanșat proteste secesioniste în Scoția, Catalunia și Flandra.

Uniunea are dreptul să își impună propriile voințe asupra țărilor si cetățenilor.

UE s-a format încet si progresiv, după cum fondatorii săi au spus:

„Europa nu se va crea in totalitate din prima, sau după un anumit scenariu, ci se va construi cu realizări concrete, care vor realiza mai întâi o solidaritate de facto.”

Oficial, UE există din 1 noiembrie 1993, ca rezultat al Tratatului de la Maastricht, dar de fapt o organizație de cooperare a statelor europene a existat inca din 1952;

când Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului a fost fondata cu scopul de a folosi resursele continentului în pace si prosperitate, după sfârșitul celui de-al doilea război mondial.

Apoi, colaborarea aceasta a continuat cu Tratatul de la Roma, rezultând Comunitatea Economică Europeană, iar separat, si Comunitatea Europeană a Energiei Nucleare sau Euratom în 1957, organizație care există si astazi ca market al energiei atomice.

Prin crize și tratate, UE s-a dezvoltat. Astăzi, organele Uniunii sunt Comisia europeană, Consiliul Europei si Parlamentul european. Aceste organe lucrează împreună pentru conducerea uniunii. Sediile acestora se află in Bruxelles.

Majoritatea oamenilor nu cunosc organizarea UE, ceea ce le permite politicienilor sa dea vina pe „UE” sau pe „Bruxelles” pentru toate problemele țărilor lor.

În ciuda tumultului politic si socio-economic, aspectul Uniunii nu s-a schimbat prea mult de peste 10 ani.

Articolul continua dupa recomandari (p)

Ultima cea mai mare schimbare in interiorul UE a fost în 2007, o data cu ratificarea Tratatului de la Lisabona, care a fost foarte dificil de negociat.

De la criza financiara din 2008, UE s-a preocupat in principal cu crizele, printre care se numără criza datoriilor din 2010 si așa-numita criza a refugiaților din 2015.

Brexitul și alegerea lui Donald Trump ca președinte au slăbit pozitia pe plan intern și extern al Uniunii Europene, si au lasat loc euroscepticismului printre țările membre.

In mai 2017, alegerea lui Emmanuel Macron in Franța a produs o schimbare majoră. Beneficiind de o aura puternica datorită învingerii lui Marine le Pen, candidatul populist a dezvoltat, ceea ce multi numesc, un plan ambițios de integrare europeană.

Cum ar putea ca liderii europeni sa refuze ideile unui președinte care a învins euroscepticismul in propria lui țară?

In ultimii 10 ani, Franța a fost considerată „omul bolnav” al Europei din cauza instabilității sale politice si economice. De aceea, Franța a renunțat la președinția UE pentru a evita criticile cu privire la acest lucru.

Noile acțiuni ale lui Macron au redat credibilitate Franței, cu ajutorul unor legi pentru a revitaliza economia acestei țări.

Elevii învață la școală ca UE este importanta deoarece asigura pacea pe continent. Citesc discursuri vizionare, dar nu înțeleg legătura cu prezentul.

0 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

ASASINAREA lui MICHAEL JACKSON

Nu mă lăsa, ei încearcă să mă omoare”. Acestea sunt cuvintele lui Michael Jackson spuse unui prieten apropiat. Omucidere. Acesta este cuvântul care este vehiculat peste tot. Cineva l-a omorât […]