Platim, pentru a fi robi !?

MASTEDO
Read Time5 Minute, 30 Second

Angajatii de la stat,

Din Romania, castiga mai mult, decat angajatii din mediul privat. In statisticile oficiale, in alte state, acest lucru este inversat.

Angajatii din mediul privat, au inceput sa migreze catre stat, pentru ca salariile din sectorul de stat, sunt mult mai consistente, fata de cele din privat.

Salariile de la stat, cresc de doua ori mai repede, din cauza promisiunilor puse in practica in anii electorali.

Datorita aceste concurente neloiale, venite din partea statului, angajatorii din mediul privat, pierd oameni buni, pentru ca nu pot sa le ofera salarii la fel de consistente, ca cele de la stat.

Statul majoreaza salariile angajatilor la gramada, fara sa se puna problema eficientei sau productivitatii muncii.

Statul este prea generos, sau agentii economici, sunt prea zgarciti ?! Adevarul este pe undeva pe la mijloc !

De exemplu, bugetatii din Ungaria, castiga cu aproximativ 14% mai putin, decat cei care lucreaza la privat.

In privat, presiunea este mai mare, educatia oamenilor este mai buna, iar cei care se angajeaza acolo, fac mai multe sacrificii; din acest motiv, este si firesc ca salariul sa fie mai mare, fata de cel de la stat.

Ziarul Financiar, a publicat un articol, in lune Ianuarie, a acestui an, in care arata ca:

 „functionarii publici din Romania, au incasat salarii cu 7% mai mari, fata de cei din Ungaria, in ciuda faptului, ca pib-ul din Romania, este mai mic cu o treime, decat cel din Ungaria”

Cat munceste un roman, pentru el, si cat pentru stat?

Romania, are una din cele mai ridicate nivele, ale taxarii din Europa;

abia dupa ce fac jumi-juma cu statul, romanii se pot bucura de banii lor; potrivit unui studiu recent, daca e sa calculam un an de munca, din Ianuarie pana in Iunie, lucram pentru stat, si abia dupa, lucram pentru noi si familia noastra;

practic, din salariul brut, aproape jumatate se transforma in dari, dar primim beneficiile de la STAT, in egala masura ?

Articolul continua dupa recomandari (p)

Din salariul brut, pe care noi in negociem cu angajatorul, 43% ajunge in conturile statului, iar dintr-un top unde muncim mai multe pentru stat, noi ne incadram pe locul 21 din 28 de tari.

Locuitorii din Cipru, sunt cei mai norocosi, ei muncesc pentru stat, doar pana la finalul lui Martie, iar britanii, pe 9 Mai, sarbatoresc ziua libertatii fiscale, iar vecii bulgari, incep sa munceasca pentru ei, incepand cu 18 Mai, cu trei saptamani, mai devreme decat noi;

doar locuitorii din Ungaria, Franta, Norvegia si Belgia, sarbatoresc ziua libertatii fiscale, mai tarziu decat romanii.

Cat de bine sunt folosite sumele adunate, fiecare dintre noi, poate sa gaseasca raspunsul in propria existenta;

intre timp, gandeste-te, cum esti tratat in spitalele de stat, administratiile financiare sau in scoala !

Aproape un sfert, dintre cei care muncesc in Romania, activeaza in sectorul public de stat, dar sistemul din Romania, este ineficient si prost structurat, pentru ca economia reala, are prea putini angajati, e prea slab dezvoltata, atat fata de aparatul bugetar necesar, cat si fata de populatia apta de munca.

In Germania, la fiecare 1.000 de oameni, le corespund 69 de bugetari, iar in Romania, la fiecare 1.000 oameni, le corespund 85 de bugetari, au un job ?!

Can vine vorba, de calitatea serviciilor publice, educatie, sanatate si infrastructura, suntem pe ultimele locuri, in Uniunea Europeana.

0 0

Autor:

MASTEDO

MASTEDO® este o multi platforma menita sa faciliteze servicii de calitate si beneficii utilizatorilor sai.
administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

30 de curiozitati despre BANI

Pentru că trăim într-o lume în care oamenii se ghidează după principiul „Banii nu aduc fericirea, dar o întrețin” Vă propunem ca pentru următoarele 5 minute să uitați de facturi […]