Oameni care au fost salvați de Facebook

dbogdan
Read Time13 Minute, 19 Second

Majoritatea dintre noi

Am utilizat cel puțin o dată Facebook-ul, fie pentru socializare, fie pentru afaceri.

Atingând aproape 2 miliarde de utilizatori, celebra rețeaua de socializare a ajuns chiar să salveze vieți.

Acestea fiind spuse, astăzi vom discuta despre „Oameni care au fost salvați de Facebook”

 

 

Prima pe listă Lois Shelton

Pe data de 26 februarie 2015, Lois Shelton, în vârstă de 75 de ani, în timp ce se afla în bucătărie s-a dezechilibrat și a suferit leziuni la nivelul mâinilor, din această cauză aceasta nu s-a putut ridica de una singură.

Din păcate telefonul ei se afla într-o altă cameră.

Spre norocul acesteia, laptop-ul se afla la o distanță relativ mică așa că a reușit să se târască și să scrie pe pagina sa de facebook statusul

“AJUTOR AM NEVOIE DE AJUTOR AM CĂZUT”.

Articolul continua dupa recomandari (p)

Peste câteva minute, oamenii au început să comenteze. Fiica vitregă a bătrânei Shelton a văzut postarea și a sunat vecinii pentru a-i sari în ajutor acesteia.

Oamenii veniți în ajutor au găsit-o pe femeie întinsă pe podea și au decis să sune la ambulanță.

Shelton a fost dusă la spital și a fost diagnosticată cu leziuni severe. Bătrâna a afirmat că fără existența facebook-ului aceasta ar fi zăcut pe podea timp de două săptămâni.

 

Următorul este Gregory Vance

Pe 10 iunie 2014, în timpul unei furtuni violente, în Vestul Virginiei, Gregory Vens stătea de vorbă cu 2 prieteni pe prispa casei sale.

Din nefericire pentru aceștia un pom înalt a fost trăsnit de un fulger și s-a prăbușit peste cei trei.

Brianna, fiica în vârstă de 10 ani a lui Gregory, a încercat să își ajute tatăl sunând la urgențe, dar din cauza furtunii i-a fost imposibil să găsească semnal.

Familia nu dispunea nici de telefon fix. În lacrimi, micuța Brianna a înregistrat un scurt video, implorând ajutor și l-a urcat pe Facebook.

Cuvintele fetei în video au fost

    “Fulgerul a lovit pomul din fața casei, tatăl meu este aproape mort! Are nevoie de o ambulanță urgent, vă rog! Chemați o salvare pentru noi vă implor dacă aveți semnal! Trăim într-o casă galbenă!”.

Un alt utilizator a văzut postarea copilei și a sunat la 911.

Echipa de salvare a ajuns la fața locului și au reușit să îi scoată de sub copacul prăbușit, transportându-i de urgență la spital.

Toți cei trei bărbați au primit îngrijiri medicale, urmând să fie externați în siguranță.

Mulțumită micuței Brianna aceștia au scăpat cu viață.

 

Continuăm cu Rylee Taylor

În martie 2014, Tara Taylor a postat o poză a fiicei sale în vârstă de 3 ani. În poză, micuța Rylee Taylor a fost surprinsă în momentul în care ochiul stâng al acesteia strălucea în mod neobișnuit.

Mulți dintre cei care au văzut poza au crezut că este datorită blitz-ului și păreau să aibe dreptate, deoarece mama lui Rylee nu a observat nimic ieșit din comun.

În ciuda acestui fapt, tara a primit numeroase mesaje de la prietenii de pe Facebook, care erau îngrijorați de starea de sănătate a micuței.

Tara a urmat sfaturile prietenilor săi și a dus-o pe Rylee la un doctor pediatru, ca mai apoi, să primească trimitere către un oftalmolog.

Medicul a constatat că fetița își pierdea încet-încet vederea la ochiul respectiv.

Asemenea oricărei probleme de sănătate, cu cât se observă mai din timp, cu atât sunt șanse mai mari de vindecare.

Această problemă este greu de văzut la copii, deoarece aceștia nu sesizează pierderea încetă a vederii.

Din fericire, datorită prietenilor de pe facebook, Rylee a primit la timp tratamentul necesar vindecării.

 

Mai departe avem Victoria Boisclair

Pe data de 26 mai a anului 2014, Melissa McMahon a dat naștere fiicei sale, Victoria Bosclair, într-un spital din Quebec.

Șase ore mai târziu, o femeie îmbrăcată în asistentă a răpit-o pe micuța Victoria, cu ajutorul unei mașini ce avea pe lunetă sticker-ul Baby on Board.

Nu după mult timp, doctorii și asistentele spitalului au sesizat absența bebelușului și au fost nevoiți să declanșeze o alertă de răpire generală.

Echipa medicală a luat în calcul și postarea pe Facebook a unei fotografii cu mașina răpitorului, obținută de la camerele de supraveghere.

În scurt timp postarea a devenit virală, fiind distribuită de sute de oameni.

Patru tineri care au văzut postarea au început să patruleze în apropierea spitalului în speranța de a găsi mașina din poză.

Când poliția a publicat o fotografie cu pesupusul răpitor, unul dintre urmăritorii paginii, a recunoscut suspectul ca fiind o tânără de 21 de ani, Valerie Collins, o fostă vecină de-a acestuia.

Oamenii care au cunoscut răpitorul, au decis să meargă la locuința lui Valerie, în speranța că vor găsi copilul.

Aceștia au recunoscut mașina din fotografie și au văzut-o pe Valerie Collins pe geam.

În scurt timp echipajele de poliție au sosit, au spart ușa casei și au găsit-o pe micuța Victoria în siguranță.

Bebelușul a fost returnat părinților la numai 3 ore și jumătate de la răpire. Valerie Collins a fost condamnată pentru sechestrare și a primit 2 ani de închisoare cu suspendare.

 

Ultimul pe listă este Captiv în Utah

În Ajunul Crăciunului al anului 2011, Carver Erica arunca un ochi pe facebook din locuința sa, când a observant o postare dubioasă a uneia dintre prietenele sale, în care scria este cineva acolo?

Avem probleme foarte serioase, eu si fiul meu vom fi omorâți până dimineață!

Soțul Ericăi a fost coleg de serviciu cu femeia care a publicat postarea, iar acesta reprezintă singurul motiv pentru care Erica o avea în lista de prieteni.

Nu s-au cunoscut niciodată față în față, dar uitându-se la postările ei a realizat că nu era vorba de nici o glumă, deoarece aceasta nu obișnuia să posteze glume.

Ceilalți prieteni ai femeii răpite au început să-și posteze numărul de telefon, implorând-o să îi sune, dar femeia nu a răspuns la niciun comentariu.

Erica, alarmată, și-a sunat soțul pentru a cere informații cum ar fi numărul de telefon sau adresa femeii, dar acesta nu știa niciun fel de detaliu despre ea.

Într-un final, un prieten al femeii răpite a publicat în comentarii adresa acesteia.

O altă persoană a sunat la poliție și a dat adresa ostaticului.

Echipajul de poliție a ajuns la adresa obținută, găsindu-l la fața locului pe Troy Critchfield, care a refuzat să îi fie verificată locuința.

În cele din urmă, poliția a intrat forțat, gâsind-o pe femeia ținută captiv. Avea mai multe leziuni la nivelul feței și când a fost întrebată dacă totul este în regulă, aceasta a dat din cap în mod afirmativ.

Aparent, Troy și-a ținut ostatică iubita timp de cinci zile, abuzând-o atât sexual, cât și fizic.

De fiecare dată, când tânăra încerca să părăsească locuința, era bătută de iubitul său.

Troy confiscase telefonul femeii și al copilului cu dizabilități. Din fericire, femeia a putut cere ajutor pe facebook, deoarece a strecurat un laptop în toaletă.

Troy Critchfield a fost condamnat la 5 ani cu executare.

 

Mai multe videoclipuri pe canal: Click aici!

0 0

Autor:

dbogdan

Până data viitoare țineți minte, curiozitatea nu ucide!
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Cele mai fascinante concepte turistice

Turismul reprezintă O sursă importantă de venit pentru ca fiecare țară să se dezvolte.  Cu toate că se cunosc numeroase atracții turistice pe întregul mapamond, totuși există niște propuneri îndrăznețe […]