Ne apropiem de AL TREILEA RAZBOI MONDIAL?

Joker
Read Time8 Minute, 11 Second

Deși nu a existat o luptă majoră între marile puteri încă de la cel de-al doilea război mondial, există trei fronturi-cheie care apar în perspectiva unui al treilea conflict global.

Proiectul original european postbelic se baza pe pace, justiție socială și armonie.

Descoperirea acestui proiect, însoțită de o creștere a naționalismului, ar putea exacerba pericolele războiului pe un continent cu o istorie plină de conflict sângeros.

Cu toate acestea, este posibil ca si conflictele viitoare dintre marile puteri să ia forma unui alt război rece.

În secolul al XXI-lea, există trei fronturi-cheie. Primul este frontul Europa-Rusia, cu un nou război rece, al doilea este Orientul Mijlociu centrat în jurul Siriei si al treilea este frontul Asia-Pacific, cu o confruntare principala între Statele Unite și China.

Articolul continua dupa recomandari (p)

Noi astazi ne vom concentra pe ceea ce se intampla acum in Tarile Arabe.  Ne apropiem de Al Treilea Razboi Mondial?

O alianţă formată din SUA, Marea Britanie şi Franţa a lansat, sâmbătă dimineaţă un atac cu rachete în Siria, cu scopul declarat de a sancţiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia oraşului Damasc.

Anunţul bombardamentului a venit de la Donald Trump, într-o declaraţie de la Casa Albă;

în care preciza că a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor „bombardamente punctuale” asupra unor ţinte asociate capabilităţilor de arme chimice ale „dictatorului” Bashar al-Assad.

Preşedintele american avertizase încă de miercuri că Statele Unite vor ataca Siria în urma unui atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad.

Regimul aflat la conducere în Siria, precum şi Rusia au negat însă orice implicare acuzând că este o înscenare, un pretext pentru o operaţiune militară. Din cate observati, tensiunile cresc…dar cum s-a ajuns la asta?

Imediat după atentatele din 2001, în munții Hindu Kush au existat doar câteva sute de luptători islamici.

Înainte cu 16 ani, războiul împotriva terorii a costat circa 4 miliarde de dolari și a lăsat in urma 1 milion de morți, dar cu toate acestea numărul de teroriști este în prezent de aproximativ 100.000.

Adica…au fost bagati miliarde de dolari in eliminarea terorismului, dar cu toate acestea numarul lor a crescut? Suna dubios..

Generalul american Wesley Clark, a dezvăluit că, după 11 septembrie, Pentagonul a elaborat planuri de atac in 7 țări.

Aceste planuri au fost respectate cu o subtilitate impresionanta.

Tarile vizate sunt: Irak, Siria, Libia, Afganistan, Pakistan, Somalia și Yemen.

Pretextul era lupta impotriva terorismului, dar adevarul este ca occidentul  isi dorea supremația economică și militară în regiune.

Naomi Klein a raportat că reconstrucția Irakului a fost estimată la aproximativ 100 de miliarde de dolari. În acest proces, Irakul a fost transformat dintr-o dictatură într-un refugiu sigur din Jihad.

Toate aceste lucururi au loc din cauza petrolului. Pretextele, cum ca americanii s-au luptat in tarile arabe pentru oprirea terorismului sunt doar niste minciuni.

Astfel in Orientul Mijlociu se creaza diferite aliante si conflicte, totul pentru suprematia politica mondiala.

Rasturnarea lui Bashar al-Assad,liderul Sirei  este principala miscare a occidentului. În urma distrugerii Irakului, Bashar Al-Assad a ramas singurul obstacol în calea dominării  celor mai mari câmpuri petroliere din lume.

In prezent, Arabia Saudita este cea mai puternica tara din Orienul Mijlociu, iar aici apar mai multe probleme. De-a lungul istoriei Arabia Saudita si-a dorit sa conduca restul tarilor arabe.

Iar asta incearca si acum prin intermediul Statelor Unite Ale Americii. Acum o luna, Domald Trump a semnat contracte de circa 110 miliarde dolari cu Arabia Saudită pentru vânzarea de arme și echipamente militare.

Astfel intre aceste doua state exista o alianta puternica si e doar o chestiune de timp pana ce Arabia Saudita va inteveni violent.

Cu alte cuvinte, aici s-au format mai multe aliante militare. Rusia sustine regiumul Bashar-al Saad din Siria, alaturi de Turcia si Iran.

Putem vorbi despre un conflict global care are loc chiar acum… pe teritoriul Siriei.

Exista informatii despre modul în care serviciile secrete britanice și americane au fost implicate in furnizarea  de armament in Libia si Siria. Totusi, unde ajungeau aceste arme?

Ei bine, in mainile teroristilor din orgnizatia ISIS si Al-Qaeda.

Occidentul sustinea gruparile teroriste cu pretextul ca: acestia se afla acolo pentru a lupta impotrvia terorismului.

Se pare ca ISIS ajuta doar la strategia geopolitica a SUA.

E greu sa spunem daca va porni Al Treilea Razboi Mondial, desi poate acesta a inceput demult. Pana la urma asta inseamna un conflict mondial… poate Al Treilea Razboi Mondial are loc chiar acum.. in Orientul Mijlociu.

In concluzie, tensiunile politice si economie au devenit destul de incordate.

Probabil e doar o cehstiune de timp pana cand acest conflict se va transforma intr-unul devastator sau poate toata aceasta obsesie a suprematiei politice si economice se va termina, iar omenirea va trai in pace.

0 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Ce s-a intamplat la Cernobîl?

Explozia unei centrale nucleare de la Cernobal, Ucraina, din 26 aprilie 1986 a fost prima de acest fel. Spre deosebire de incidentul de la Three Mile Island din 1979, explozia […]