Legea vaccinarii obligatorii, aprobata

MASTEDO
Read Time4 Minute, 46 Second

Statul roman organizează si finantează

Activitati de vaccinare in Romania asigura totodata, ca vaccinurile sunt sigure si eficiente, fiind autorizate intr-un mod corespunzator, asa cum spune la lege, se precizeaza in proiectul de lege privind

„organizarea si functionarea activitatii de vaccinare a populatiei, ce este adoptat de catre Guvern in sedinta de Joi, 10 August 2017.

Calendarul Național de Vaccinare, obliga prin acest proiect, vaccinarea copiiilor, si adaugarea in organis chiar si a substantelor epidemiologice ce sunt create pentru intreaga populatie sau pentru unele grupuri din aceasta.

Vaccinurile se prezinta in urmatoarele categorii:
vaccinurile ce sunt cuprinse in Calendarul National de Vaccinare pentru Copii;
vaccinurile impuse in situatii epidemiologice, ce sunt folosite doar prin vaccinare pentru revenirea anumitor boli;
personalul angajat in sistemul medico-sanitar din unitățile publice si private, beneficiaza de un vaccin mai diferit;
vaccinarile pentru cei din unitatile publice si private, se realizeaza deoarece, acestia au un grand mai ridicat de expunere la „boala”;
sau pot reprezenta si surse de infectie ce poate pune sanatatea publica in pericol, acestea fiind stabilite prin hotarare de guvern.
Articolul continua dupa recomandari (p)
Persoana responsabila pentru vaccinarea copilului, in reprezinta reprezentantului legal sau, după caz, persoana care se ocupa de ingrijirea si cresterea minorului.
Consimtamantul se prezuma ca fiind dat, in cazul vaccinurilor obligatorii, iar refuzul acestuia se va face in scris.
Incepand cu data in care se face inscrierea intr-o colectivitate, institutia ese obligata de a solicita prezentarea unei adeverințe;
ce trebuie sa fie emisa de catre medicul de familie a presoanei respective, urmand sa ateste daca a fost sau nu efectuat/e vaccinul/rile obligatorii.
Obligatia copilului de a accepta antigenele vaccinale, sunt pentru a preveni tetanosului, rujeolei, rubeolei, tusei convulsive, hepatitei B si oreionului.
Statul roman, prin CNAS, Ministerul Sanatatii si ministerele si institutiile cu retea sanitară proprie, organizeaza si finanteaza activitatile de vaccinare din Romania.
GTCAV„, proiectul de lege ce prevede infiintarea si functionarea a unui Grup Tehnic de Coordonare a Activităților de Vaccinare;
comisie consultativa a Ministerului Sanatatii, cu rolul de a elabora Strategiei Naționale de Vaccinare si coordonarea activitatii de vaccinare la nivel national.
GTCAV, are principala atribuție de a analiza politicile de sanatate nationala si internaționale precum si recomandarea unor politici nationale optime de imunizare.
Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Sanatatii asigura scolarizarea studentilor ce doresc sa invete medicina;
dar si a medicilor rezidenti ce au ca specializares medicina de familie, boli infecțioase, pediatrie, medicină de laborator, epidemiologie, precum si a asistentilor medicali, pentru insusirea notiunilor de vaccinologie.
Normele, urmand sa fie puse in aplicare in termen de 12 luni de la data publicării in Monitorul Oficial.
Tot in intervalul de 12 luni de la publicare, toti furnizorii de servicii medicale de vaccinare au obligatia de a se inregistra in RENV.
Proiectul de lege urmeaza sa fie transmis Parlamentului spre dezbatere si adoptare.
0 0

Autor:

MASTEDO

MASTEDO® este o multi platforma menita sa faciliteze servicii de calitate si beneficii utilizatorilor sai.
administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Donald Trump VS Kim Jong-un

Actualmente, intre Statele Unite Ale Americii si Coreea de Nord are loc un conflict Bazat, deocamdata, doar  pe amenintari. Regimul de la Phenian a criticat dur disolcarea unui grup naval […]