Explozie pentru Bitcoin 19.000 dolari

MASTEDO
Read Time3 Minute, 22 Second

Criptomoneda „Bitcoin”, a depasit astazi un nou record.

A depasit baremul de 19.000 de dolari, conform site-ului bitcoin.com;

înregistrând o creștere de peste 9%, în coiuda avertismentelor ce sunt tot mai numeroase legate de riscurile investițiilor într-un instrument financiar foarte volativ si speculativ.

Creșterea de peste 1.700% înregistrată de moneda virtuală în acest an a provocat îngrijorări că piața este într-o bulă speculativă care s-ar putea sparge într-o manieră spectaculoasă.

„Bitcoin s-a apreciat numai în decembrie cu aproape 80%, fiind pe cale să marcheze cea mai bună lună, în termeni procentuali, după decembrie 2013.

Vineri, bitcoin a atins un maxim de 17.900 de dolari pe platforma belgiană Bitstamp.

Bitcoin a crescut cu 20% începân de de luni, iar tranzacțiile au fost ceva mai calme față de fluctuațiile uriașe care au avut loc în ultimele săptămâni;

volatilitatea fiind mai scăzută după lansarea contractelor futures pe bursa Cboe Global Markets” conform Profit.ro

Dezvoltatorii Bitcoin au idei pentru ameliorarea acestor blocaje

– în special, o nouă rețea de plăți numită Lightning care funcționează ca un strat pe partea superioară a blocului Bitcoin.

Dacă funcționează ca și publicitate, ar putea extinde drastic performanța rețelei Bitcoin, dar tehnologia se află încă în stadii incipiente de dezvoltare.

Articolul continua dupa recomandari (p)

Analiștii ne afirmă că prețul Bitcoin este susținut de viitoarea lansare a contractelor futures pentru Bitcoin de către CME Group, care va avea loc duminică.

”Există speranța că lansarea contractelor futures va semnala deblocarea banilor investitorilor instituționali către piața instrumentelor financiare digitale și că va avea loc o creștere rapidă a cererii și o recunoaștere a acestei tehnologii și a principiilor acesteia”,

a spus Charles Hayter.

„În afara pieței monedelor virtuale, îngrijorările legate de banii care sunt atrași de aceste instrumente financiare sunt în creștere.

Un studiu realizat de Anglia Ruskin University, Trinity College Dublin șid Dublin City University, publicat vineri, afirmă că Bitcoin reprezintă un pericol pentru stabilitatea monedele și piețele tradiționale.” a scris Profit.ro

0 0

Autor:

MASTEDO

MASTEDO® este o multi platforma menita sa faciliteze servicii de calitate si beneficii utilizatorilor sai.
administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

De ce este AFRICA saraca?

Africa a fost mereu săracă. Într-adevăr, pentru cea mai mare parte a istoriei umane, întreaga lume a fost săracă. Debea în secolul al XVIII-lea, cu revoluțiile industriale și agricole, Europa […]