Dragoste de Patrie sau Banii ?!

MASTEDO
Read Time4 Minute, 35 Second

România are planuri mari.

În scurt timp îşi va lansa candidatura la şefia UNESCO.

Adică acea organizaţie internaţională care se ocupă, printre altele, cu păstrarea patrimoniului mondial.

Cu ce argumente îşi depune România candidatura nu este clar.

La noi, au disparut mii de monumente si multe altele, vor avea aceiasi soarta, distruse de rechinii imobiliari, care ravnesc la terenurile de sub ele… iar statul, incapabil sa faca legi dure si sa le aplice!

In vila de 4-5.000.000 de euro (valoare inainte de criza), ce este considerate monument national, locuiesc acum niste sobolani si 20 de oameni ai strazii.

De 20 de ani, cladirea este abandonata, iar de proprietar, ce sa mai vorbim, ca nu il cunoaste nimeni.

Mii de monumnte au fost lasate sa se darame, ca mai apoi sa poata fii cumparate pamanturile de sub ele si sa se faca afaceri extrem de profitabile.

Istorie transformata in praf, de un stat, care-si doreste sa administreze patrimoniul mondial, dar, care nu a fost in stare, sa-si gandeasca legi, pentru cel de acasa.

„Moara lui Assan”, este cel mai bun exemplu si este evaluata la 47. 000.00 de euro.

„Aceasta este construită în anul 1853, si este prima moară cu aburi din tara noastra. Recent, ansamblul de clădiri a suferit două distrugeri semnificative:

Articolul continua dupa recomandari (p)
  • în mai 2008, un incendiu care a ars 90% dintr-un corp secundar al fabricii;
  • în ianuarie 2012, prăbușirea acoperișului și a unui perete din corpul principal ca urmare a furturilor susținute de materiale din structura de rezistență a clădirii, posibile din cauza faptului că situl nu este supravegheat. ” ( sursa wikipedia )

Odata ce detinem UNESCO, Romania, trebuie sa aibe grija sa nu se distruga Marele Zid Chinezesc, Piramidele din Egipt, Colosseum din Roma, Catedralele din Franta sau Templele din Asia si sa invatam statele lumii, cum sa aibe grija d monumentele lor.

„Pare coerent, cand faci cele mai mari tampenii la tine, sa te duci sa-i inveti pe ceilalti, cum sa nu faca tampenii….. Poate ca din asta, s-ar naste efectul invers… ”   Stefan Bortnowski – arhitect

„Peste tot in lume, in momentul in care, proprietarul, aduce o asemenea atingere monumentului istoric, care provoaca distrugere, el este expropriat;

fara prejudiciu, pentru ca el aduce un prejudiciu „intregului”, care este societatea.

Mai mult decat atata, distrugerea unui monument istoric, este de natura penala !”

Radu Boroianu – Secretar de Stat Ministerul Culturii

Pana la 15 ani de inchisoare, este pedeapsa, dar cine sa se ocupe de asta ?

Mai ales cand functioneaza perfect scuzele laitmotiv, statul ca nu are bani; justitia ca este sufocata de zeci de mii de procese!

Mai multe detalii, se gasesc in urmatorul material:

1 0

Autor:

MASTEDO

MASTEDO® este o multi platforma menita sa faciliteze servicii de calitate si beneficii utilizatorilor sai.
administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %
Next Post

10 TARI care au INTERZIS CRACIUNUL

Vreau sa va urez  tuturor sarbatori fericite, sa va distrati si sa mergeti in continuare pe drumul vostru si in noul an pentru a va indeplini visele. Cu toate acestea […]