Donald Trump VS Kim Jong-un

Joker
Read Time9 Minute, 58 Second

Actualmente, intre Statele Unite Ale Americii si Coreea de Nord are loc un conflict

Bazat, deocamdata, doar  pe amenintari.

Regimul de la Phenian a criticat dur disolcarea unui grup naval american în zona Peninsulei Coreene, avertizând că este pregătit să reacţioneze la „orice tip de război” dorit de Statele Unite

Tensiunile au escaladat, in contextul unei retorici pline de ura intre Phenian si Washington.

Cu alte cuvinte, acum conteaza cine da racheta nucleara primul… simplu.

Desi acum cativa ani Coreea de Nord era doar suspecta de dezoltarea unui program nuclear,  in prezent liderul Kim Jong

– Un si-a aratat adevarata putere.

Dar totusi, de ce exista aceasta ura a nord coreenilor fata de americani si evident fata de Coreea de Sud?

Iar pentru a lamuri acest lucru va trebui sa vorbim  putin despre razboiul Coreean.

Războiul Coreei a fost un conflict militar între Republica Coreea (cunoscută cu precădere drept Coreea de Sud) și Republica Populară Democrată Coreeană (respectiv Coreea de Nord).

Coreea de Sud a avut drept aliați Națiunile Unite, iar Coreea de Nord a fost sprijinită de Republica Populară Chineză, cu ajutor militar din partea Uniunii Sovietice.

Războiul a început la data de 25 iunie 1950, iar finalul războiului a coincis cu semnarea unui armistițiu la data de 27 iulie 1953.

Războiul a pornit din cauza delimitării fizice a Coreei printr-un acord al Aliaților victorioși în Războiul Pacificului.

Articolul continua dupa recomandari (p)

Peninsula Coreea a aparținut Japoniei din anul 1910 până la finalul celui de-al Doilea Război Mondial.

În 1945, în urma capitulării Japoniei, administrația americană a împărțit peninsula de-a lungul paralelei 38, trupele americane ocupând partea de sud, iar cele sovietice partea de nord.

Teoretic Coreea de Sud si Coreea de Nord sunt aproape in aceeasi situatie cu Romania si Republica Moldova.

Doar ca la noi nu exista aceasta agresivitate, aceasta ura bolnava.Exact cum rusii ne-au luat Moldova asa s-a intamplat si in cazul Coreei.

Doar ca aici americanii au intervenit si ei au trasat granita.

Coreea de Nord are un argument bun, ei pur si simplu isi doresc teritoriul pierdut.

Acums a nu credeti ca eu tin cu o dictatura bolnava, in nici un caz… ambele tari sunt complet nule pentru mine.

Oricum mai exista un mic pas pana la izbucnirea celui de-al Treilea Razboi Mondial… deoarece aliantele se refac, iar celelate puteri ale lumii precum

China, Rusia, Turcia, par destul de interesate in legatura cu acesta competitie controversata dintre Coreea de Nord si Statele Unite Ale Americii.

Desi China si Rusia au delcarat ca ar putea lupta alaturi de americani impotriva regimului comunist, lucrurile sunt extrem de dubioase si asta din propria mea perspectiva.

Haideti sa analizam putin aceasta situatie…

Rusia si China urasc America… toata lumea cunoaste detalii despre acest senmtiment neplacut dintre marile puteri ale lumii.

De ce sa te aliezi cu Statele Unite cand tu poti colabora cu Kim Jong-Un si sa ataci America.

Nu cred ca Vladimir Putin nu a luat in calcul aceasta optiune si cine stie poate chiar acesta este planul.

Daca lucrurile se vor desfasurata dupa aceste metode, conflictul se va transforma intr-unul global.

Nato Va intra in apararea Americii, pentru ca acestea sunt regulile, daca un membru Nato este atacat ceilalti trebuie sa intervina obligatoriu.

De asemenea Japonia si Coreea de Sud vor fi implicate in protejarea Statele Unite.

Cu alte cuvinte vom vorbi despre Al Treilea Razboi Mondial. Daca luam in calcul si sitoria, in timpul razboiului Corean URSS si Republica populara chineza au fost aliatii Coreei de Nord;

deci stabilimentul va ramane in proportie de 70%, la fel…

Regimul Kim Jong-Un a reușit să producă un focos nuclear de dimensiuni suficient de mici pentru a putea fi instalat pe rachetele sale, ceea ce reprezintă o etapă extrem de importantă în ambiția acestei țări de a deveni o putere nucleară propriu-zisă.

La această concluzie au ajuns oficialii din spionajul militar american încă de luna trecută.

Un alt raport al serviciilor americane estima de curând că numărul total al bombelor din arsenalul atomic al Coreei de Nord a crescut simțitor, ajungând la 60, deși unii experți independenți estimează că ar fi mai mic.

Aceste evaluări sunt de natură să sporească îngrijorarea.

Comunitatea internaţională se teme acum că aceste focoase miniaturizate ar putea fi montate pe rachete cu rază lungă de acţiune, adică cele lansate tot mai des în ultima vreme de armata nord-coreeană.

Oficialii americani au anunţat că statul comunist a avansat în dezvoltarea unor rachete interbalistice care pot lovi inclusiv Statele Unite.

Specialiștii americani sunt de părere că puterea militară nord-coreeană avansează mai rapid decât estimau unii experți.

Donald Trump a declarat in numeroase interviuri ca aramata americana este pregatita pentru orce actiune violenta ce ar putea fi cocneputa de Kim Jong-Un.

Săptămâna trecută, Pehnianul a spus că a finalizat un plan penru a trage patru rachete către teritoriul american Guam, iar presa de stat a scris că liderul nord coreean va analiza următoarea mișcare a americanolor înainte de a da ordinul de lansare.

Specialistii politici descriu Coreea de Nord ca pe cel mai puternic posesor al rachetelor balistice intercontinentale, capabilă să lovească teritoriul american de oriunde.

Armata Poporului Coreean este în alertă maximă, gata pregătită să lupte cu dușmanii. Va face pașii necesari la momentul potrivit, dacă apare cel mai mic semn de posibil război preventiv.

In concluzie, Al Treilea Razboi Mondial ar putea incepe oricand si cu siguranta va fi cel mai devastator conflcit care a avut loc pe Pamant.

Nu vreau sa fiu pesimitst, sau sa va bag in depresie, aici depinde de perceptia voastra asupra realitatii, eu doar va zic adevarul, iar daca nimeni nu o spune… macar eu sa o fac.

0 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

10 TARI care s-ar putea UNI

Diverse conflicte Au avut drept urmare fragmentarea unor teritorii – care în trecut reprezentau un întreg – rezultând 2 țări distincte. Dar, recent au apărut mișcări de stradă pentru obținerea […]