Cum iti fura FACEBOOK datele PERSONALE?

Joker
Read Time8 Minute, 7 Second

Dacă crezi că,

punându-ți contul de Facebook pe privat, datele tale personale vor fi ascunse, ar fi indicat să te gândești mai bine.

Da, ei stochează datele noastre, indiferent că suntem online sau offline. Și ceea ce ne frustrează cel mai mult e că Facebook face asta din momentul în care ești de acord cu politicile acestuia.

Poate nu ai observat, dar cu cât ești de acord mai mult cu termenii și condițiile, cu atât datele tale sunt stocate în baza lor de date.

Din nefericire, majoritatea utilizatorilor nu   sunt atenți la ceea ce declară că sunt de acord.

Ca rezultat, se întreabă cum și de ce are Facebook informațiile acestora, din moment ce oamenii nu au oferit niciuna.

Compania păstrează informațiile tale, indiferent că îți place sau nu.

Totuși, ar putea fi câteva avantaje. De exemplu, nu mai este nevoie să declarăm că suntem de acord cu politicile de fiecare dată.

Dar dacă ești un observator atent, gândul la cum folosește Facebook datele personale, cu sau fără știrea utilizatorului, poate fi descurajant sau îngrijorător.

Totuși, să fii curios cum merg lucrurile pentru tine și contul tău de Facebook, nu este rău.

De fapt, e util să știm dacă stocarea datelor personale este în avantajul sau dezavantajul nostru.

De aceea, astăzi vom discuta despre felul în care datele noastre sunt folosite de Facebook.

Acum câțiva ani, ștergerea contului de Facebook nu era așa ușoară cum părea. Da, îl puteați dezactiva, dar informațiile încă rămâneau.

Singura cale prin care puteați șterge tot conținutul postat vreodată era să faceți asta manual. Făceați asta pas cu pas, apoi trimiteați un mail la Facebook pentru ștergerea contului.

Din fericire, acum Facebook a adăugat o opțiune prin care utilizatorii pot șterge ușor contul.

Cu toate acestea, există concepția greșită pe care majoritatea utilizatorilor o au, cum că toate datele noastre sunt șterse când ștergem contul.

 

Articolul continua dupa recomandari (p)

 

Acest lucru nu este adevărat, deoarece dacă folosiți Facebook cu un alt cont pentru trimiterea de mesaje sau postarea pe grupuri, informațiile tale sunt încă reținute de Facebook, chiar dacă v-ați șters contul.

Una din mișcările controversate ale companiei a fost înființarea unei platforme publicitare;

 numită Beacon (Bicăn), unde companiile precum Travelocity sau Fandango puteau posta automat produse pe profilul utilizatorului care tocmai cumpărase ceva de pe site-ul acestora.

Apoi, Facebook a dezactivat platforma și a plătit 9.5 milioane de dolari utilizatorilor dezamăgiți.

Chiar dacă companiile nu mai pot posta automat pe cronologia ta, Facebook a adăugat o opțiune și o platformă mai transparentă, unde utilizatorii încă își pot folosi conturile pentru a face cumpărături pe alte site-uri.

Înafară de platforma controversată Beacon, o altă mișcare controversată i-a adus companiei probleme cu legea, și anume „Povestea sponsorizată”.

Aceasta reprezenta reclame, în care erau folosite numele și fotografiile persoanelor, pentru produsele la care au dat „like”, fără nicio plată.

Acesta a fost motivul pentru care oamenii au dat în judecată compania deoarece  numele au fost folosite fără acordul acestora. Fie că realizați sau nu, Facebook urmărește tot ce faceți online.

Mai mult, compania știe ce  site-uri vizitați, în special când vizitați un site în care este prezent butonul „Like”.

Facebook folosește cookies pentru a înregistra datele precum ora, data, link-ul site-ului și adresa IP.

Aveți grijă ce postați online. Facebook a eliminat recent o funcție prin care utilizatorii își puteau scoate profilul din căutările online.

Prin urmare, numele, sexul, poza de copertă, poza de profil, pot fi văzute public și cu mare ușurință.

Încă din 2010, Facebook a experimentat o funcție prin care oamenii își pot eticheta automat prietenii în noile poze, cu ajutorul recunoașterii faciale.

Cu toate acestea, există erori cu această funcție, de aceea sunt utilizatori care se arată îngrijorați că harta facială a acestora este stocată în serverele companiei.

Atunci, Facebook și-a dezactivat temporar serverele pentru îmbunătățiri tehnice.

În prezent, compania colaborează cu Departamentul de Comerț al SUA pentru îmbunătățirea serviciului de recunoaștere facială.

Una dintre sursele de informații pentru guvern este Facebook.

Guvernul poate folosi datele personale găsite în profil, în special cu NSA, care poate cere datele unor utilizatori, sub legea privind entitățile străine. Informațiile pot fi folosite, de asemenea, în justiție.

Prin interacțiunea noastră cu prietenii, Facebook poate afla ce activități facem pe internet, de exemplu ce subiecte se abordează în conversații, ce emoticoane se folosesc de obicei, cu cine discutăm mai des și alte activități.

Pe lângă interacțiunea cu prietenii, Facebook știe de asemenea ce conținut este posibil să ne placă.

În concluzie, dacă ești genul de persoană care ține la datele personale, atunci le poți securiza prin fiind atent la ce faci online.

Fiecare click înseamnă o altă informație stocată de companie. Nu e nimic rău să folosiți Facebook, atât timp cât nu este niciun pericol asupra noastră.

0 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Ne apropiem de AL TREILEA RAZBOI MONDIAL?

Deși nu a existat o luptă majoră între marile puteri încă de la cel de-al doilea război mondial, există trei fronturi-cheie care apar în perspectiva unui al treilea conflict global. […]