Civilizații legendare dispărute

dbogdan
Read Time7 Minute, 21 Second

De-a lungul timpului,

călătorii au povestit despre fabuloasele civilizații pierdute și legende ale regatelor nedescoperite.

Multe dintre poveștile lor încă se transmit și în ziua de astăzi.

Acestea fiind spuse, astăzi vom discuta despre Civilizații legendare dispărute.

Prima pe listă este Lemuria

Cunoscută și ca Mu, este un contintent înghițit de apele Oceanului Pacific.

Faimoasa Madame Blavatsky, cunoscută și pentru convingerile sale în legătură cu geneza, a afirmat că Lemurienii sunt giganți care au fost înzestrați cu puteri telepatice.

Scriitorul cărții Mu-continentul pierdut, a declarant că omenirea își are originile în Lemuria.

Din păcate ne va fi foarte greu să deslușim misterele acestui tărâm pierdut, deoarece a fost scufundat în urma unui cutremur enorm cu 12000 de ani în urmă.

Există un grup în Illinois, America, format din 100 de persoane, care afirmă că sunt descendenții lemurienilor supraviețuitori ai catastrofei.

Următorul este Avalon

Este o insulă legendară, care ascunde legenda celebrei săbii Excalibur, o sabie înfiptă într-o stâncă.
Se spune că doar cel ales putea să scoată sabia. Mulți au încercat să extragă sabia mitică, dar doar un singur om a reușit, acela fiind regele Arthur, care reprezintă idealul cavaleresc.
Comform legendelor britanice, Arthur nu a murit niciodată, în ciuda faptului că a purtat nenumărate bătălii.
Tradiția britanică spune că regele Arthur se va întoarce pentru a-și conduce încă odată poporul.
Revenind la subiect, insula Avalon a fost asociată cu Glastonbury în anul 1190 când călugării abației Glastonbury au afirmat că au găsit rămășițele regelui Arthur și soției sale.
Scrierile lui Gerald de Wales declară că Glastonbury a fost numită în antichitate Insula Avalon.

Continuăm cu Lyonesse

Reprezintă locul de baștină al lui Sir Tristan, unul dintre cavalerii mesei rotunde, din legendele Arthuriene.

Lyonesse este țara care se presupune a fi localizată lângă Cornwall. Nu s-a precizat niciodată locația exactă.

Se spune că s-a scufundat, la fel ca orașul Ys din legendele celților.

Lordul Tennyson a descris Lyonesse ca fiind ultimul loc în care regele Arthur a purtat o bătălie, fiind rănit mortal, în contradicție cu tradițiile britanice, care afirmă că este nemuritor.

Legenda scufundării acestui ținut apare atât în mitologia britanică, cât și în mitologia cromweliană și reprezintă una dintre cele mai longevive legende transmise prin viu grai.

Mai departe avem El Dorado

 Când conchistadorii spanioli au invadat Mexicul în secolul XVI, au aflat legenda unui oraș fabulous, pavat cu aur, care era condus de preotul și în același timp regele El-Dorado, numit și împăratul aurit.

Corpul regelui se spune că era acoperit de aur și nestemate.

Când Francisco Pizarro a invadat Peru și faimoasa civilizație Incașă distrugând mii de vieți, a reușit să găsească într-un final ceva aur și pietre prețioase, dar nu l-a ajutat cu nimic, deoarece Francisco a fost asasinat în anul 1541

Cu toate acestea, există unele argumente care susțin această legendă, dar nu există nicio dovadă a existenței lui El Dorado.

Ani mai târziu orașul pavat cu aur a devenit o tradiție mitică în rândul americanilor.

Secole mai târziu, pe măsură ce europenii au continuat să caute legendarul oraș, Lumea Nouă este jefuită și locuitorii ei sunt uciși.

Chiar și în ziua de astăzi, există oameni care sunt de părere că acest oraș mitic există așteptând să fie descoperit de un aventurierul potrivit, la timpul potrivit.

Ultimul pe listă este Atlantida

Este cea mai cunoscută civilizație pierdută. Se speculează că Atlantida a dispărut acum 10 000 de ani, într-o noapte, distrusă de cutremure și inundații.

Unii cercetători sunt de părere că acest continent chiar a existat și era imperiul care unea Africa, Asia, Europa și America.

Alții afirmă că supraviețuitorii atlanteeni au construit Stonehenge-ul și piramidele.

Potrivit lui Platon, Atlantida era condusă de 10 regi.

Palatul regal dispunea de apă caldă, respectiv apă rece, iar cel mai mare templu se afla în centrul insulei și era dedicat lui zeilor Poseidon și Cleito.

Majoritatea specialiștilor susțin că Atlantida este defapt insula Antilia, care poate fi observată pe vechile hărți portugheze din secolul 15.

Alții sunt de părere că legenda lui Platon este de-a dreptul reală. Erupția vulcanului Thera, care a distrus cultura minoică din Creta, stă la baza mitului Atlantidei.

Atât timp cât un cercetător își susține propria teorie, tot ce putem face este să studiem fiecare informație despre acest subiect și să ne creem propriile opinii.

0 0

Autor:

dbogdan

Până data viitoare țineți minte, curiozitatea nu ucide!
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Despre viata si alte nimicuri

Despre viață și alte nimicuri – Interesele ascunse din sistemul de transplant stat indolent plus interese ascunse plus orgolii nemăsurate egal suferință și moarte. Nu pentru cei care trag sforile, […]