Cine a creat ISIS?

Joker
Read Time7 Minute, 16 Second

La fel ca Al Qaeda,

ISIS este „fabricat” in SUA, un instrument de teroare realizat pentru a dezbina și cuceri Orientul mijlociu, bogat în petrol și a confrunta influența in continuă creștere a Iranului in regiune.

Faptul că Statele Unite au o lungă istorie în susținerea grupurilor teroriste îi va surprinde doar pe cei care se uită la știri și ignoră istoria.

CIA s-a aliniat mai întâi cu extremiștii islamici în timpul Războiului Rece.

Atunci, America vedea lumea in termeni simpli:

Uniunea Sovietică, pe de o parte, si naționalismul Lumii a treia, pe care SUA o vedea ca pe o unealtă sovietică, iar pe de altă parte;

statele vestice si Islamul politic militant pe care America le considera un aliat în lupta contra Uniunii Sovietice.

Directorul NSA sub președinția lui Ronald Reagan, generalul William Odom a remarcat recent:

„Prin orice mijloace, SUA a folosit mult timp terorismul. În anii 1978-79, Senatul incerca să adopte o lege împotriva terorismului internațional.

În fiecare versiune pe care au realizat-o, avocații spuneau ca SUA ar fi in ilegalitate.

Articolul continua dupa recomandari (p)

În anii ’70, CIA au folosit Frăția Musulmană în Egipt pe post de barieră în calea expansiunii sovietice și pentru a preveni răspândirea ideologiei marxiste printre masele arabe.

Statele Unite, de asemenea, au susținut deschis Islamul Sarekat împotriva lui Sukarno în Indonezia și a ajutat gruparea teroristă Jamaat-e-Islami împotriva lui Zulfikar Ali Bhutto în Pakistan.

SUA au „hrănit” organizația lui Osama Bin Laden în anii ’80. Fostul Ministru de Externe britanic, Robin Cook, a declarat în Camera Comunelor că Al Qaeda e indiscutabil un produs al serviciilor vestice.

Acesta a explicat că organizația, al cărei nume înseamnă „bază de date” în limba arabă, era inițial o bază de date a miilor de extremiști islamici, antrenați de CIA și finanțați de Saudiți, pentru a-i învinge pe ruși în Afganistan.

Relația Americii cu Al Qaeda a fost întotdeauna o „aventură cu iubire si ură”.

Dacă un grup terorist Al Qaeda dintr-o anumită regiune îndeplinește interesele Americii, atunci Departamentul de Stat al SUA îl finanțează in continuare.

Dacă nu realizează obiectivul, grupul este luat în vizor. Statul Islamic este cea mai recentă armă a SUA, care, la fel ca Al Qaeda, ripostează.

ISIS s-a ridicat recent la o proeminentă internațională, după ce membrii acestuia au început să decapiteze jurnaliștii americani.

Acum, gruparea teroristă controlează o zonă de mărimea Regatului Unit. Pentru a înțelege de ce ISIS a crescut și dezvoltat asa repede, trebuie să ne uităm la rădăcinile organizației susținută de americani.

Invazia americană din 2003 și ocuparea Irak-ului au creat condițiile pentru ca grupările radicale sunite, precum ISIS, să se înființeze.

Americanii, neînțelepți, au distrus statul secular al lui Saddam Husein și l-au înlocuit cu o administrație predominant șiită.

Ocuparea americană i-a lăsat fără locuri de muncă pe suniți, iar oamenii din posturile de conducere au rămas fără proprietăți și și-au pierdut influența politică.

În loc sa promoveze unitatea si integritatea religioasă, politica SUA în Irak a dus la exacerbarea diviziunilor sectare, creând condiții propice pentru apariția neînțelegerilor sunite, de aici provenind Al Qaeda din Irak.

ISIS avea o altă denumire, si anume „Al Qaeda din Irak”. Din 2010, grupul și-a schimbat numele si s-a concentrat pe Siria.

În această țară, se poartă 3 războaie: unul între guvern și rebeli, unul între Iran și Arabia Saudită și încă unul între SUA și Rusia.

Al treilea război, noul Război Rece, i-a făcut pe americani sa îi înarmeze pe rebeli în Siria deoarece președintele Bashar-Al-Assad este un aliat-cheie al Rusiei.

Politica Americii în Orientul Mijlociu se învârte în jurul petrolului și al Israelului.

Invazia din Irak a potolit parțial setea Washington-ului pentru petrol, dar bombardamentele din Siria și impunerea de sancțiuni economice asupra Iranului au de-a face cu Israelul.

Scopul e să ii priveze de susținerea crucială a Siriei și a Iranului pe inamicii vecini, Hezbollahul din Liban si Hamas  din Palestina.

De la independența SUA din 1776, această țară a fost implicată în 53 de invazii militare si expediții.

America folosește Statul Islamic in 3 moduri: să-și atace inamicii în Orientul Mijlociu, ca pretext pentru intervenția SUA peste graniță și pentru a justifica urmărirea invazivă fără precedent a populației.

0 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

TITATNIC - Secretul SCUFUNDARII

De când Titanicul s-a scufundat cu mai mult de 104 de ani în urmă, ucigând mai mult de 1500 de bărbați, femei și copii, zeci de mistere s-au învârtit în […]