Cele mai fascinante concepte turistice

dbogdan
Read Time12 Minute, 49 Second

Turismul reprezintă

O sursă importantă de venit pentru ca fiecare țară să se dezvolte. 

Cu toate că se cunosc numeroase atracții turistice pe întregul mapamond, totuși există niște propuneri îndrăznețe care urmează a fi dezvoltate, curând.

Prin urmare, în acest episod vă voi prezenta o parte dintre cele mai fascinante concept turistice.

 

 

Primul pe listă este Soarele artificial din Miami

Miami este cunoscută ca fiind o zonă turistică foarte populară, datorită climatului cald și litoralului atractiv.

O echipă de arhitecți suedezi speră să profite de popularitatea acestei zone, aducându-i exact ce are nevoie, încă un soare, numit foarte creativ Soarele din Miami.

Soarele artificial va fi, defapt, o clădire semisferică cu o înălțime de aproximativ 150 de metri.

Articolul continua dupa recomandari (p)

Exteriorul clădirii va fi acoperit cu ecrane care îi vor permite să reproducă cele mai vibrante apusuri de soare, iar, pe timpul nopții, clădirea va ilustra imaginea lunii.

În cazul în care arhitecții își vor pune planul în aplicare, turiștii se pot aștepta la o combinație soare-lună chiar pe țărmul oceanului.

Oricât de nebunesc ar suna, suedezii au un raționament practic în spatele ideii lor.

Soarele artificial va fi suficient de mare încât va fi capabil să eclipseze soarele natural, însă doar în acea zonă.

Astfel, turiștii vor putea experimenta o zi însorită, fără a risca daune produse de radiațiile ultraviolete și se vor putea relaxa în cazinoul hotelului din interiorul soarelui artificial.

Din fericire pentru locuitorii orașului Miami, conducerea orașului pare să nu aprobe acest proiect îndrăzneț prea curând.

 

Continuăm cu Hotelurile Dirijabile

Odată cu explozia dirijabilului Hindenburg și vitezei lente pe care acestea o au, oamenii și-au pierdut interesul față de aceste aeronave. 

Din momentul în care oamenii își doreau ajungerea la destinație cât mai repede, dirijabilele nu au mai fost o soluție, odată intrarea în era avioanelor cu reacție.

În ultimii ani, mulți investitori și designeri și-au manifestat interesul față de readucerea la viață dirijabilului.

Igor Pasternak a avut în plan să construiască uriașe hoteluri dirijabile, care să străbată în zbor întreg mapamondul.

Numite Aerocraft acestea aveau să fie construite având o lungime de aproximativ 200 de metri și 50 de metri înălțime, de asemenea și o viteză de 280 de kilometri pe oră, fiind capabile să străbată întregul continent american în doar 18 ore.

Chiar dacă pare o perioadă lungă, acest tip de zbor nu urmărește ajungerea cât mai rapidă la destinație, ci experiența în sine pe care o poate oferi.

Aerocraftul putea fi capabil să transporte circa 250 de persoane, în cele mai bune condiții, fiind dotat cu baruri, saloane, cazinouri, săli de conferințe și săli de cinema.

Odată cu începerea dezvoltării proiectului, Pasternak a primit fonduri din partea Ministerului Apărării American.

Dirijabilele lui Pasternak nu doar că erau bune doar pentru transportul pasagerilor, ci și pentru apărare.

Un astfel de hotel dirijabil de dimensiuni reduse numit Visul dragonului, a avut primul zbor in 2013, reprezentând un inevitabil viitor pentru hotelurile dirijabile.

 

Următorul este Berg- Muntele artificial

Cu toții iubim drumețiile și peisajele pitorești ale munților, dar, din păcate, nu toată lumea are acces la munți.

Unii oameni trebuie să parcurgă un drum lung pentru a-i vizita,iar alții nu au bani sau timp pentru a face o astfel de călătorie.

Există locuri precum orașul Berlin, din Germania, care sunt lipsite de munți.

Arhitectul vrea să schimbe acest lucru prin construirea unui munte artificial imens, plasat chiar în mijlocul Berlinului.

În anul 2008, conducerea orașului a decis să demoleze aeroportul istoric Tempelhof, lăsând în urmă un teren de întinderi mari.

Inițial, politicienii nu aveau idee la ce să folosească terenul rezultat în urma demolării.

Tigges a venit cu ideea ridicării unui munte artificial, care ar putea aduce o nouă imagine țării. Visul lui Tigges includea șansa de a schia direct în oraș, fără a mai fi nevoie de o excursie până în Munții Alpi.

Având pârtii frumoase și caracteristici alpine, muntele artificial Berg ar fi stârnit interesul turiștilor din întreaga lume. 

Tigges nu are un plan prestabilit pentru ridicarea muntelui, însă acesta se străduiește pentru ca proiectul său să fie aprobat.

La sfârșitul anilor 2000, proiectul a primit sprijin din partea lumii, care își exprima interesul pentru dezvoltarea rapidă a construcției.

Cu toatea acestea, dezvoltarea a stagnat și, în momentul de față, nu există nici o șansă ca visul lui Tigges să devină realitate.

 
Mai departe discutăm despre Stația spațială comercială

Turismul spațial reprezintă o noutate în rândul oamenilor, având firme în întreaga lume care sunt pregătite să ofere turiștilor o experiență unică.

Pentru a nu fi mai prejos decât americanii, rușii și-au conceput propria stație spațială comercială.

Aerospace Company Orbital Technologies a introdus noțiunea primului hotel spațial comercial din istoria lumii.

Inițial, proiectul rusesc avea în plan lansarea pe orbită a hotelului în anul 2016, dar din cauza problemelor apărute, lansarea a fost amânată până în anul 2020.

Construcția este suficient generoasă încât să poată cuprinde 7 persoane și să găzduiască proiecte științifice de cercetare. 

Orbital Technologies pregătește acest proiect cu scopul de a obține sume imense de la turiștii înstăriți, sume de până la un million de dolari.

Firma a încercat să obțină sprijinul Statelor Unite, susținând că astronauții din stația spațială internațională, ar putea folosi hotelul ca o a doua soluție în cazul unei evacuări a ISS-ului.

Datorită investițiilor generoase, firma Orbital Technologies este încrezătoare că proiectul va reprezenta un mare success.

 

Ultimul pe listă este Hilton- Hotelul de pe Lună

Deși construirea unui hotel este posibilă, proiectul nu se grăbește să devină realitate. Planurile pentru hotelul lunar Hilton au apărut încă din anul 1967 și au luat amploare în anul 2001.

După ideea colonizării lunii a fost creat și filmul Odiseea Spațială în anul 1968.

Nimeni nu știa dacă planurile erau adevărate sau conceptul a fost creat pentru a atrage atenția asupra companiei Hilton.

În orice caz, până în anul 1960, toți oamenii vorbeau despre construcția unui hotel pe lună.

Compania a început chiar să vândă suveniruri și carduri de rezervare pentru eventuala deschidere a hotelului.

Statisticile au arătat că hotelul, chiar dacă reprezenta doar un concept, a avut cel mai mare punct de vânzare.

Odată cu aselenizarea lunii, în anul 1969, proiectul hotelului Hilton a rămas în ochii oamenilor.

Pe măsură ce timpul a trecut, nu s-a mai insistat pe construcția unui hotel lunar.

Oamenii nu au mai avut interes pentru proiectul Hilton, astfel transformându-se într-o simplă curiozitate a programului spațial futurist.

Acest proiect s-a redeschis în anul 1990, de data aceasta cu două planuri mărețe: construirea unui hotel spațial, care orbitează în jurul Pământului, asemenea lunii, și altul lunar. 

În cazul în care planurile își atingeau scopul, cele două hoteluri ar fi reprezentat cele mai interesante atracții turistice din sistemul nostru solar.

 

Mai multe videoclipuri pe canal: Click aici!

0 0

Autor:

dbogdan

Până data viitoare țineți minte, curiozitatea nu ucide!
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Modalități prin care telefonul tău ar putea salva lumea

În zilele noastre, Fiecare dintre noi deține un telefon destul de puternic, comparativ cu un calculator. Smartphone-urile ne permit să accesăm o multitudine de informații într-un timp foarte scurt, dar […]