Ce sa faci cand esti IMPINS in fata METROULUI

Joker
Read Time7 Minute, 29 Second

Cu siguranta

Stiti cazul Metroului din Bucuresti:

Cum o psihopata a impins o tanara in fata metroului.

Este important sa stim cum ne putem proteja de asemenea evenimente si ce ar trebui sa facem intr-o astfeld e situatie.

Avand in vedere ca in Romania nu exista panouri anti-suicid in zona peronului, cum este in Japonia de exemplu;

orice criminal te poate impinge sau pur si simplu un prieten poate face o gluma proasta si tu ajungi in cateva secunde sub metrou.

Deci, ce trebuie să faceți dacă sunteți împins pe o pistă de metrou?

Improvizeaza. Administrația de tranzit Metropolitan din New York nu oferă sfaturi sau recomandări pentru persoanele care se găsesc pe pista de metrou, deoarece fiecare stație este diferită.

Oamenii prinși pe piste trebuie să se bazeze pe propria gândire rapidă. După ce ați evaluat împrejurimile, trebuie să luați în considerare patru opțiuni.

Evident, alegerea optimă este de a reveni pe platformă, adesea cu ajutorul unor alti oameni ce asteapta in statie.

Bine, in Romania e cam dificil sa fii ajutat, asa ca nu te baza pe treaba asta. În 2009, de exemplu, un actor de pe Broadway a salvat un om beat ce ajunsese pe pista metroului ridicându-l înapoi în siguranță.

Dacă nu vă puteți impulsiona în timp, căutați un spațiu sub marginea platformei.

În unele stații există suficient spațiu între metrou și platformă pentru a găzdui o persoană.

Dacă platforma apare la același nivel cu metroul care se apropie, puteți lua adăpost în spațiul dintre cele două seturi de trenuri.

Aceasta este o alegere periculoasă, totuși, pentru că trebuia să treci cea de-a treia șină, care transportă 660 de volți de electricitate, mai mult decât suficient pentru a ucide o persoană.

O opțiune finală este să va asezati in linie dreapta intre sine- ar putea să existe suficient spațiu pentru ca metroul să treacă peste dvs.

În 2007, când un sechestru a provocat un om să cadă pe pistă, un veteran din Vietnam și-a salvat viața fixânduse la sol între șine până ce trenul a trecut.

Articolul continua dupa recomandari (p)

Din fericire acesta a suferit rani usoare.

Cu siguranta ati vazut prin filme sau pe Youtube cum un tip se intinde intre sine inaite sa vina trenul.

Si dupa ce acesta a trecut el este perfect teafar.

Problema este aici ei nevoie de noroc, deoarece nu toate trenuirle sau metrourile sunt la fel, cum nici toate sinele nu sunt la fel.

Dar intr-o asemenea situatie nu ai cum sa te gandesti la asa ceva si trebuie sa incerci orice pentru ati salva viata.

Este dificil să vă calculați șansele de a supraviețui unui astfel de accident.

Aproximativ 50% din cele 700 de persoane care s-au găsit pe piste între 1990 și 2003 au decedat, dar această rată a mortalității este înclinată.

Cele mai multe decese de pe linia de metrou sunt sinucideri în care victima nu a încercat să scape și un procent mare din restul sunt accidentele care implică droguri sau alcool.

În timp ce asasinatele de metrou câștiga cea mai mare atenție a mass-medie, doar 3 la sută dintre toate decesele cuprinse intre 1990 si 2003 au fost crime.

Sistemele de tranzit din străinătate au făcut câțiva pași pentru a diminua decesele de pe urma metroului.

Cel mai vizibil și eficient instrument este panoul anti-suicid, care separă platforma de șine, prevenind accidentele și descurajând sinuciderile.

Un studiu a arătat că panourile au redus decesele  din metrou în Hong Kong cu 69%. În Viena s-a luat acceasi decizie iar sinuciderile par să fi scăzut cu 75%.

Unele stații din sistemul subteran din Londra au gropi de drenaj sub piste, crescând spațiul dintre autoturisme și teren.

Deși instalarea gropilor nu are nimic de-a face cu asa zisa cădere, un studiu din 1999 a arătat că gropile

– Acum cunoscute în mod obișnuit ca „gropile de sinucidere”, au scazut cu jumatate rata mortalității de pe pista de metrou.

A..da…si daca totusi nu ai vrea sa ai parte de o asemenea experienta nu mai sta si tu pe marginea peronului, pentru ca este extrem de periculos.

Poti pur si simplu sa aluneci si sa-ti pierzi viata din cauza neatentiei tale.

0 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

PRIMELE TARI care intra in NOUL AN

Vreau sa va transmit un an nou fericit, Sa continuati sa va dezvoltati fizic, psihic si spirtual. Sa faceti ce va place si un an cat mai productiv. Cu 39 […]