Cat de PERICULOASA este SPANIA?

Joker
Read Time8 Minute, 17 Second

Daca vrei

sa-ti faci o vacanta in Spania, atunci putem spune ca ai ales destitatia perfecta:

Spania se află pe locul al-17-lea din 162 de tari  în clasamentul celor mai sigure state din lume.

Majoritatea turistilor nu se  confrunta niciodată cu niciun fel de amenințări sau pericole grave, dar furtul este o problemă serioasă în zonele urbane.

Există numeroase înșelătorii în Madrid și în zonele turistice din Barcelona, ​​grupuri mici de hoți care lucrează împreună pentru a vă distrage atenția, ca la final sa ramaneti fara portofel.

In momentul in care ajungem la o tara europna, e normal sa vorbim putin si despre atentate.

Spania este o tara ce se afla in tinta teroristilor, de exemplu putem lua in calcul atentatul din 2017 cand o dubita a lasat in urma 13 morti si peste 100 de raniti.

Asa ca astazi vom afla, Cat de periculoasa este Spania?

Gruparile teroriste continuă să reprezinte o amenințare pentru Spania.

Există, de asemenea, o tensiune provocata din partea extremistilor interni, inclusiv a unor grupuri  care ar putea implica luptători străini din Siria si Irak. În trecut, Spania a fost o țintă a atacurilor teroriste în masă.

Pe 17 august 2017, o dubita a intrat intr-o mulțime de oameni în, Barcelona, ​​ducând la o serie de decese și răniri.

Într-un incident similar, poliția a împușcat cinci suspecți în orașul de coastă Cambrils, la aproximativ 120 de kilometri sud-vest de Barcelona. Poliția spaniolă tratează aceste incidente ca fiid acte de terorism.

Guvernul spaniol menține un nivel de alertă în ceea ce privește terorismul, precum și informațiile deținute de agențiile sale de securitate.

Începând cu anul 2015, autoritățile spaniole au evaluat nivelul de amenințare ca fiind „înalt”.

Acesta rămâne neschimbată după atacul din Barcelona din august 2017. Daca vreti mai multe detalii putewti intra pe site-ul web al Ministerului spaniol de Interne.

Organizația teroristă ETA a anunțat o „încetare definitivă a activității armate” în octombrie 2011 și o dezarmare completă a avut loc în aprilie 2017.

Deși nu au mai creat niciun fel de atac din 2010, grupul nu a fost încă oficial desființat sau dezarmat si exista informatii cum ca acestia au încălcat acordurile de încetare a focului.

Turistii din Spania sunt sfătuiți să se informeze asupra potențialelor riscuri pentru siguranță și securitate prin monitorizarea mass-medie și a altor surse de informații locale.

Articolul continua dupa recomandari (p)

De estemenea va este recomandat să respectați instrucțiunile emise de autoritățile locale și să exercitați un grad ridicat de vigilență în locurile publice;

în special în locurile turistice, zonele comerciale și centrele de transport, cum ar fi aeroporturile și gările.

Furtul din bagaje și buzunarele, este un lucru obisnuit în Spania și este deosebit de frecvent în zonele turistice și în transportul public. Turistii straini sunt vizati de hoti profesionisti.

Trebuie  să menții în permanență un nivel înalt de conștientizare a securității personale și să iei măsuri pentru protejarea și asigurarea bunurilor personale.

Există o mare varietate de înșelătorii, care implică diverse forme de distragere a atenției pentru turiști în timp ce acestia sunt furati.

Aceast distragere a atenției poate fi destuld e complexa. Gențile si portofelele  sunt frecvent furate de la restaurante, terase și alte locații aglomerate, cum ar fi plajele.

Hoții sunt destuld e rpofesionisti si exista unii care se deghizeaza in ofiteri de politie pentru va cere portofelul în scopuri de identificare

– în cazul în care se apropie cineva de tine si  care pretinde ca este un ofițer de poliție, ar fi o idee buna sa-i aratti doar buletinul și sa nu-i oferiti portofelul sau alte obiecte de valoare.

Hoții din Spania sunt recunoscuti si pentri furtul din camerele de hotel.

De asemenea, acestia ataca si masinile in special cele inchiriate.

Un alt truc interesant este rerpezentat de smecheria hotilor de a va convinge ca exista o problema la masina dumneavoastra;

iar in unele cazuri in care turiștii chiar au avut probleme cu masina si au lasat-o la service,  hotii au furat tot ce se putea din automobil.

Ideea este sa nu opriti masina la orice persoană care se apropie sau doireste sa va  ofere asistență și dacă  faceti asta blocați toate ușile și puneti obiectele de valoare într-un loc sigur.

Demonstrațiile, protestele și grevele apar din când în când în Spania și acestea pot perturba traficul și călătoriile, ducând la întârzieri și anularea serviciilor.

De exemoplu daca luam ceea ce s-a intampla in Catalonia atunci nu este o ideea buna sa va faceti o vacnata in zona respectiva. Cel mai bine pentru voi este sa nu participati la astfel de proteste daca sunteti turist.

0 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

A existat EXPERIMENTUL rusesc ANTI-SOMN?

Dacă v-ați îndoit vreodată de efectele lipsei somnului asupra minții umane, experimentul anti-somn va fi destul de infricosator pentru voi. Probabil ca in urmatoarele nopti vei dormi cu lumina aprinsa… […]