Cat de PERICULOASA este SIRIA?

Joker
Read Time7 Minute, 51 Second

Siria, cunoscută și sub numele oficial de Republica Arabă Siriană,

Este o țară din Orientul Apropiat, mărginită de Liban și Marea Mediterană la vest, Turcia la nord, Irak la est, Iordania la sud și Israel în sud-vest.

Capitala țării este Damasc, unul din cele mai vechi orașe din lume populate continuu. Siria este formată din 14 provincii.

Sunt mai mult ca sigur că ai dat click pe videoul ăsta pentru că și tu ai auzit de Siria și de războiul civil ce desfasoara acolo în prezent;

probabil fiind cel mai important din ultimul timp, și tot odată cel mai greu de înțeles, pentru că avem mai multe tabere, nu doar 2.

În caz că nu prea înțelegi ce e cu conflictul ăsta, ei bine lasă-mă să-ți explic.

În martie 2011, în Siria, la fel ca în multe alte țări arabe au avut loc proteste împotriva regimurilor politice.

Protestele astea au fost numite „Primăvara arabă”.

Față de celelalte țări în care au avut loc proteste, președintele Siriei Bashar al-Asaad a rămas la putere și a început să oprească protestele sau să-i aducă la tăcere pe toti cei care nu erau de acord cu el.

Primii protestatanți au apărut în martie 2011, atunci când sirienii din orașul Dera ies în stradă ca să își afișeze nemulțumirile față de regim și ca să protesteze înpotriva lui.

Se crede că forțele lui Bashar al-Asaad au început să tragă în mulțime, susținând că protestatarii au început să tragă primii.

Pe parcurs ce numărul de victime crește, apar tot mai multe proteste și așa începe Războiul Civil Sirian.

Motivul pentru care conflictul  ăsta e atât de greu de înțeles este reprezentat de numărul mare de facțiuni militare care au intrat în lupta.

Principalele părți combatatnte sunt:

  • Forțele guvernamentale ale lui Asaad, sprijinite în principal de: Iran si Rusia.
  • Armata Siriană Liberă, formată din sute de grupări rebele și e sprijinită în principal de: Franța, SUA, Arabia Saudită, Qatar și de Turcia.
  • Unitățile de Protecție ale Poporului Kurd, sprijinite în principal de: Kurdistan, Franța, SUA, dar și de Siria pentru că luptă înpotriva grupărilor jihadiștilor ca ISIS.
Articolul continua dupa recomandari (p)

Pe lângă taberele astea, mai există și extremiști musulmani, cei mai cunoscuți fiind ISIS, care se traduce în română ca „Statul Islamic din Siria și Irak”.

Scopul Statului Islamic e acela de a pune la putere califatul islamic în toată lumea.

În prezent, ISIS deține un teritoriu în estul Siriei, în vestul Irakului, și unele foarte mici în estul și nord-vestul Afganistanului și altele la fel de mici și neînsemnate în Yemen.

Din fericire în ultimul timp ISIS pierde teren constant.

Membrii acestei grupari sunt irakieni, foști luptători din armata lui Sadam Husein, membrii Al Qaeda și mercenari din toată lumea.

Conform paginii de wikipedia, cei mai mulți membrii sunt din Tunisia, urmată de Rusia, Arabia Saudită, Turcia, Iordania, Franța, Maroc, Tadjikistan și multe multe alte țări incluzând și România și Republica Moldova;

din ambele țări provenind în total 2 membrii.

ISIS a adunat miliarde de dolari din jefuirea de bănci irakiene, din luări de ostatici, din vinderea pe piața neagră a artefactelor din muzeele vandalizate;

din susținerea pe care le-o dă Araba Saudită, și nu în ultimul rând, din vânzarea de petrol către state dispuse să accepte neoficial legături comerciale cu teroriștii.

Ca să ne dăm seama de cât de îndobitociți și îndoctrinați sunt fanaticii care o alcătuiesc, trebuie să avem în vedere că distrug moschei ale musulmanilor puțin diferiți față de ei.

În concluzie, Siria e o țară cu un pericol major, ce trebuie să fie părăsită imediat, pricolele existând pretutindeni.

Dacă te afli în capitala Siriei, care e Damascul, trebuie să te duci neapărat la ambasadă, iar dacă ești departe de capitală sau ești apropae, dar nu poți să ajungi la ambasadă, trebuie să părăsești Siria.

Orice ai face, nu intrea vreodată pe teritoriul controlat de ISIS, pentru că s-ar putea să nu mai poți să pleci de acolo vreodată.

Dacă chiar ești în Siria în timp ce vizeonezi videoclipul ăsta pe youtube, e bine să te uiți la videoclipul meu numit

10 SFATURI pe care sa le URMEZI intr-o TARA PERICULOASA”, care poate să-ți fie de folos.

0 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Ce se intampla daca MANANCI de la MCDonald's ?

Cand vorbim despre gigantii fast food-urilor, niciunul nu e mai mare – Si mai nociv decat McDonald’s. Semnul distinctiv auriu care simbolizeaza litera „M” este atat de prezent si faimos […]