Cat de PERICULOASA este ROMANIA?

Joker
Read Time9 Minute, 13 Second

Desi Romania este o tara pasnica,

Neimplicandu-se in numeroasele probleme actuale ale omenirii, pericolele sunt accentuate si pe acest teritoriu.

Am evitat razboaiele, punand mai mult accent pe cultura si traditie, fiind un bonus destul de important, comparativ cu alte natiuni.

Romania s-a bucurat de numeroase genii, care au contribuit la progresul umanitatii: Mihai Eminescu, Emil Racovita, Ana Aslan s.a.m.d

Dar lucrurile s-au schimbat dupa caderea comunismului, democratia lasandu-si o amprenta negativa asupra aceste tari si vorbim despre: coruptie.

Politicienii care au ajuns la coducerea Romaniei, au reusit sa transforme aceasta patrie intr-o ruina, devenind o inchisoare din care tot mai multi romani evadeaza cautandu-si un trai decent printre alte natii.

Romania a ajuns una dintre cele mai sarace tari ale Europei si asat din punct de vedere monetar deoarece resurse avem din plin, dar din pacate tot strainii reusesc sa se bucure de aceste bogatii naturale.

Dar cu toate acestea, oare cat de periculaosa este  Romania?

Cei drept noi nu avem strazi ca in Mexic, trafic de droguri ca-n Columbia, rasism ca in Statele Unite Ale Americii, dar in schimb avem coruptie.

Cei drept acest obicei murdar nu are loc doar la noi: Italia, Grecia, Rusia si alte zeci de state, se scalda in coruptie, dar se pare ca la noi s-a exagerat cumplit, devenind un pericol urias pentru cetatenii acestei tari.

Problema este ca nu doar Parlamentul numara banii cu mainile murdare ci si institutiile statului:

spitalele, politia, Anaf-ul, armata, biserica si lista poate continua.

Progresul a ramas doar un vis colorat pentru Romania, iar involutia prinde radacini tot mai adanci pe acest pamant, unde stramosii nostri s-au luptat  cu patriotism pentru a scapa din ghearele inamicilor.

Suna exact ca un text scris de un comunist sau un nationalist bolnav probabil asta doar in minteaq ta, deorece cuvintele aduc mai mult realism si adevar.

Mita a devenit o traditie a romanilor, iar daca nu te adaptezi acestui mediu ostil, risti sa ajungi intr-o groapa fara sfarsit sapata de societate.

Iesi din spital mai bolnav decat ai intrat, protectia este echivalenta cu zero deoarece nu avem politie, iar daca ai nevoie de bac, banii pot rezolva orce problema.

Nu avem scoli concepute in stil occidental, nu avem spitale, mass-media manipuleaza mintile tinere, corporatiile vand resursele, iar asta datorita coruptiei, datorita banilor care puteau fi folositi in scopuri productive.

Statisticile demonstreaza ca Romania ar fi trebuit sa fie una din puterile Europei, deoarce beneficieaza de niste bogatii naturale absolut incredibile:

avem aur, uraniu, si alte resurse pe care le-am putea folosi doar in avantajul nostru, dar companiile occidentale au ajuns sa extraga totul, iar celelalte state reusesc sa faca progrese pe spatele nostru.

Articolul continua dupa recomandari (p)

Totusi trecand peste coruptie, Romania are parte de o specie considerata extrem de inferioara, mai exact: tiganii sau rromii.

Singurul motiv pentru care aduc aminte de aceasta rasa total paralela cu poporul roman este faptul ca ne-au distrus imaginea in fata intregii lumi.

Probabil ai observat in numeroase interviuri ca strainii ne considera niste oameni rai, lenesi,  si asta datorita tiganilor.

Din pacate acest lucru prezinta un pericol pentru Romania, deoarece romii produc cel mai mare discofort in societatea romaneasca.

Ei sunt populari datorita, hotiei, violentei, mizeriei si asa mai departe.

Zi sincer, de care ori ti-ai verificat telefonul sau portofelul, atunci cand ai observat ca un tigan tocami a coborat sau a urcat in acelas mijloc de transport in care te afli si tu.

De exemplu eu o fac de fiecare data.

Acum este timpul sa vorbim si despre strazile sau cartierele romanesti.

Din pacate Romania se fla intr-un top al celor mai periculoase zone din europa.

Cu alte cuvinte, Bun venit in Ferentari, locul unde gunoiul tine locul trotuarului iar seringile sunt folosite pe post de ornamente.

E trist sa vezi ca un asemenea loc mai poate exista intr-un stat European in anul 2017.

Pana si cartierele de tip Favela din brazilia sunt mult mai sigure decat acest loc.

Totusi carierul Itcani din Suceava este considerat un loc foarte periculos, deoarece imaginea dezolanta a cladirilor pustii, a carutelor trase de cai si a garii complet singuratice iti induc o stare de nesiguranta.

Oraşele desemnate în cadrul cercetării ca fiind cele mai puţin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călăraşi, Târgovişte, urmate de Vaslui, Piatra Neamţ, Galaţi şi Reşiţa.

Printre criteriile de evaluare se numără costul general al vieţii, accesul la instituţiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curăţenia şi zgomotul din mediul urban, spaţiile verzi, situaţia transportului public sau accesul la instituţiile educaţionale.

In colcluzie Romania nu este o tara extrem de periculoasa, avem traditie, peisaje fantastice, genii care se lupta pentru Romania, dar din pacate coruptia murdareste aceste valori ale tarii.

Eu nu am facut acest clip pentru a contopi Romania cu negativitate si tristete, in nici un caz.

Lemea trebuie sa fie constienta ca acest stat se afla intr-o prapastie foarte adanca, iar daca tu nu te trezesti atunci aceste insusiri negative atribuite tarii noastre vor continua.

Scopul meu a fost unul mai profundn nu am de gand sa te intristez ci doar sa repet alte idei pe care multi oameni le-au spus.

Pana la urma cu totii stim ca Romania este o tara corupta, iar schimbarea va pleca tot timpul de la tine.

Tine minte: ai grija de viata ta!

0 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Top 10 cele mai PUTERNICE ARMATE din lume

Având în vedere actualele conflicte Care se poartă între diverse state ale lumii, armatele acestora au nevoie de finanțare pentru a se putea dezvolta. De aceea, se investesc sume enorme […]