Cat de PERICULOASA este ITALIA?

Joker
Read Time12 Minute, 0 Second

Situată în inima Europei de Sud,

Italia este considerată unul dintre locurile de apariție a culturii vestice și este văzută de mulți ca cea mai frumoasa țară din lume.

Cu moștenirea ei extraordinară, având cele mai multe locuri aparținând patrimoniului UNESCO din lume, cu bucătăria specifică și stilul de viață, Italia atrage mulți turiști anual.

De la Colosseum-ul din Roma și străzile vechi din Florența, până la canalele Veneției și străzile pline cu magazine din Milano, întotdeauna este ceva nou de descoperit în Italia.

Deși este o țară sigură, sunt unele zone care ar trebui sa fie evitate, iar hoții de buzunare sunt o problema pe lângă unele zone turistice.

Ca toate țările europene, Italia este o țară sigură.

Violențele sunt minime, iar majoritatea turiștilor nu vor fi deranjați de chestiuni de siguranță.

Această țară se afla pe locul 34 in clasamentul celor mai sigure țări din lume.

Hoții de buzunare pot fi o problema in anumite zone din orașe, aceștia lucrând în echipă, de multe ori asociați cu vânzătorii ambulanți.

Cerșetoria nu este ceva ieșit din comun, și rar veți întâlni cerșetori agresivi. Atacurile teroriste recente din țările vecine au determinat sporirea forțelor de ordine.

Fiți vigilenti la bagaje si la telefon in statiile de metrou, autobuz, in aeroport, gări, restaurante, plaje si in mijloacele de transport în comun.

Articolul continua dupa recomandari (p)

Protejați-va bunurile personale, in special actele de identitate și pașaportul. Pentru orice urgenta, apelați numărul unic european de urgență 112.

Infracțiunile sălbatice,  furtul de pașapoarte și spargerea mașinilor, sunt frecvente, în special în orașele mai mari, în jurul atracțiilor turistice majore, în transportul public, în aeroporturile principale, în gări și terminale de autobuz.

În timpul sezonului turistic de vară / toamnă, se înregistrează o creștere accentuată a pașapoartelor si a bunurilor persoanle furate.

Hoții lucrează adesea în grupuri pentru a distrage victimele și pentru ai jefui în timp ce atenția lor este distrasa.

Furtul este deosebit de comun in trenurile din Italia, iar aeroportul international de langa Roma este cunoscut pentru asemenea obiceiuri.

Hoții folosesc o serie de abordări pentru a  distrage victimele, inclusiv: pretinzând că solicită indicații în timp ce trenul este oprit la o stație.

Adesea, un membru al grupului se va preface că vine în ajutorul victimei, în timp ce alții sustrag obiectele de valoare ale victimei.

Pasagerii pe trenurile de noapte au fost jefuiți în timpul somnului. Fii extrem de vigilent cu lucrurile tale în orice moment.

De asemenea in italia se produce o fraudă a cardurilor de credit și a bancomatelor.

Exista in dispozitiv interesant care poate stoca datele de pe card. Monitorizați declarațiile de tranzacție și utilizați bancomatele numai în locații sigure, cum ar fi bănci, magazine sau mall-uri.

Poliția a avertizat că moneda europeană contrafăcută este în circulație, iar acest lucru este obsinuit pentru italiani. Când efectuați achiziții, examinați cu atenție toate bancontele pe care le primiți ca rest.

Un număr relativ mare de turiști au fost jefuiți și agresați in Italia.

În Roma, multe dintre aceste atacuri au avut loc în jurul stației Termini, dar si in turistice precum Colosseum-ul și în baruri și cafenele din apropierea de Campo dei Fiori și Piazza Navona.

În Florența și Napoli, au avut loc atacuri în vecinătatea gărilor, în baruri și cafenele din centrele orașelor. Unele victime au fost agresate sexual si au necesitat spitalizare.

Jafurile din autovehicule de la semafoare, stații de odihnă și stații de service au loc în Italia. Există rapoarte despre hoți care au spart cauciucurile soferilor  pentru ai convinge să tragă pe dreapta și să iasă din mașini.

În timp ce conducătorul auto este distras, hoții fură obiecte personale.

Nu lăsați niciodată obiecte de valoare în mașină. Când vă lăsați mașina, asigurați-vă că este blocată, chiar dacă veți fi pleca doar pentru o perioadă scurtă de timp.

Mulți australieni s-au trezit cu  bunurile lor, inclusiv pașapoartele și alte obiecte de valoare, furate din vehiculele  nesupravegheate.

Demonstrațiile și grevele sunt o obisnuita în Italia.

Acestea pot provoca închiderea clădirilor, în special în zonele turistice, și întreruperea serviciilor de transport public, inclusiv serviciile de transport aerian, de transport maritim, de tren, de autobuz, de tramvai și de taxi, ceea ce ar duce la întârzieri și anulări.

Ministerul italian al Infrastructurii și Transporturilor furnizează informații (în italiană) despre grevele viitoare.

Cazurile izolate de violență au loc în Italia și pot fi legate de problemele sociale sau politice interne.

Atentatele au fost îndreptate către poliția italiană și către birourile politicienilor italieni proeminenți, precum și către instituțiile guvernamentale și clădirile publice și comerciale.

Lucrătorii imigranți care protestează împotriva condițiilor de muncă au provocat ocazional tulburări violente, demonstrații și revolte.

Evitați protestele și adunările publice mari, deoarece acestea pot deveni violente. Monitorizați suportul pentru informații despre noile riscuri de siguranță sau securitate.

De asemenea, Italia este situată într-o regiune seismică activă și are parte de o serie de cutremure în fiecare an.

Cutremurele semnificative, apar ocazional, ducând la deteriorarea infrastructurii, a locuințelor și a proprietății, provocând decese si raniti.

Există o amenințare permanentă de terorism în mai multe țări europene, inclusiv în Italia.

La 19 noiembrie 2015, guvernul american ia avertizat pe cetățenii săi de rapoartele mass-media că locațiile din Roma (Bazilica Sf. Petru) și Milano (Duomo și La Scala) au fost identificate drept ținte potențiale pentru un atac terorist.

Guvernul Statelor Unite a declarat că locații precum biserici, restaurante, teatre și hoteluri din Roma și Milano sunt, de asemenea, ținte posibile.

Călătorii ar trebui să rămână în alertă în locurile publice și să comunice autorităților informații despre un comportament suspect.

Guvernul italian a raportat că Italia este o țintă potențială pentru atacurile teroriste internaționale.

Măsurile de securitate sunt în vigoare în jurul atracțiilor turistice majore, inclusiv în Vatican.

Executați prudență în locuri publice, cum ar fi atracțiile turistice, zonele comerciale, concerte, evenimente importante, transport public, aeroporturi și alte centre de transport.

În ultimii ani, au avut loc atacuri teroriste într-o serie de orașe europene.. O serie de atacuri planificate au fost întrerupte de serviciile de securitate europene.

Terorismul reprezintă o amenințare în întreaga lume.

In concluzie, italia nu este o tara foarte periculoasa.

Daca iti doresti sa o vizitezi sis a te bucuri de plajele absolut incredibile, atunci stai calm. Totul va decurge foarte bine, doar ca trebuie sa fii atent sis a ai grija de viata ta.

0 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Ce se intampla daca MANANCI de la KFC?

KFC este cunoscut de mult ca un loc nesănătos de a mânca, dar cei mai mulți dintre consumatori cred ca uleiul este principalul element nociv pentru organism. Din păcate, acest […]