Bacterii in Gheata de la KFC

MASTEDO
Read Time3 Minute, 26 Second

A.N.P.C.-ul, în urma unor controale,a descoperit bacterii coliforme și enterococi intestinali în gheața din băuturile răcoritoare în rețeaua de restaurante KFC, a anunțat Paul Anghel, directorul general al ANPC.

În cadrul controlului, au fost verificate in laboratorle probe de gheață, care au fost prelevate la momentul controlului, in acestea gasindu-se bacterii.

Directorul general Paul Anghel, al ANPC, a precizat faptul că, inițial, controlul ce a fost demarat în rețelele de restaurante de tip „fast-food” avea ca scop verificarea cantitativa a bucatilor de gheață adaugate în pahar;

aceasta fiind mai mare decât cea prevăzută în mod normal, iar consumatorul primind, astfel, o băutură mult diluată.

 

„Am vrut să limităm răspândirea acestei gheți cu probleme, respectiva mașină de gheață a fost sigilată, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunoștință că aceste analize au fost făcute și că au fost depistați și enterococi intestinali.

Articolul continua dupa recomandari (p)

Analizele au fost repetate și, în 5 dintre cele 7 unități verificate, s-au găsit în continuare aceste probleme, bacterii coliforme, enterococi, Clostridium, lucruri care sunt de neacceptat, motiv pentru care se vor încheia documente prin care li se vor opri acele mașini de gheață”, a declarat Paul Anghel, directorul general al ANPC.

 

Ministerul Sănătății a fost alertat in urma acestui control și că, momentan, a fost luată decizia sistării temporare a aprovizionării cu gheață pentru băuturile carbogazoase.

În cazul lantului de restaurante KFC, responsabilul ANPC a mai subliniat faptul că producerea gheții, nu era prevăzută în autorizările companiei.

Ca si consecință, KFC, a decis oprirea mașinilor folosite pentru fabricarea ghetii, din toate locatiile pe care acesta le operează pe teritoriul României.

KFC, au hotarat ca până la finalizarea verificărilor, sa demareze si acestia o investigație internă pentru a determina cauzele exacte care au condus la apariția bacteriilor în gheața folosita pentru pregătite băuturile răcoritoare.

Paul Anghel, directorul general al ANPC, a avertizat că va extinde controalele în toate unitățile de alimentație a restaurantelor de tip fast-food, indiferent de firma administratoare.

1 0

Autor:

MASTEDO

MASTEDO® este o multi platforma menita sa faciliteze servicii de calitate si beneficii utilizatorilor sai.
administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %

Lasă un răspuns

Next Post

Istoria salariului minim in Romania (1949 - 2019)

Salariul minim din Romania, a suferit repetate modificari din 1949 pana in 2019. In cele ce urmeaza, va vom prezenta evolutia acestuia o data cu trecerea timpului! Vizionare placuta! Articolul […]