ADEVARUL despre ZONA 51

Joker
Read Time10 Minute, 38 Second

In mijlocul aridului deșert

Nevada exista un drum nemarcat care duce la poarta de intrare în Zona 51.

E protejată de un gard de sârmă, niste bariere si panouri de avertizare.

Cine considera ca cea mai secreta și speculată baza militara din SUA se afla sub strictă supraveghere si paza, are dreptate.

Dincolo de intrare, camerele de supraveghere acoperă fiecare unghi. In depărtare, un camion alb si cu parbrizul nuanțat supravegheaza tot.

Localnicii spun ca se știe fiecare iepure si fiecare testoasă de deșert care sare dincolo de gard.

Alții susțin că exista senzori încorporați in sol.

Ce se întâmplă cu adevărat in Zona 51 a dus la decenii de speculații.

Bineînțeles, exista teorii cu extratereștri și vizitatori galactici ascunși acolo.

Unul dintre cele mai populare zvonuri consta in faptul că incidentul de la Roswell din 1947 ar fi de fapt o nava sovietică prăbușită acolo, iar resturile navei ar fi prezente inca acolo.

De asemenea,  unii cred ca guvernul american a filmat aterizarea pe luna din 1969 in unul din hangarele bazei.

Ceea ce știm cu siguranță e ca Zona 51 e reală si foarte activa.

Poate ca nu exista extratereștri captivi acolo si nici platouri de filmare pt aselenizare;

dar ceva se întâmplă acolo și doar câțiva oameni sunt informați cu privire la ceea ce se întâmpla dincolo de drumul prăfuit, atent monitorizat.

„Caracterul secret al Zonei 51 ii face pe oameni curioși in legătură cu ce se întâmpla acolo”, spune istoricul aerospațial Peter Merlin.

Inceputul Zonei 51 este strâns legat de dezvoltarea aeronavei de spionaj U-2. Dupa al Doilea Război Mondial;

când sovieticii au susținut invazia Coreei de Nord asupra Coreei de Sud in iunie 1950, devenea din ce in ce mai limpede ca liderii de la Kremlin și-ar fi extins violent influența.

SUA se temeau de tehnologia, intențiile și abilitățile de atac-surpriza ale Uniunii Sovietice, la doar un deceniu de la atacul japonezilor asupra bazei Pearl Harbor.

La începutul anilor ’50, Marina SUA si Forțele Aeriene au trimis nave de joasă altitudine în misiuni de spionaj asupra URSS-ului, dar exista mereu pericolul de a fi doborâte.

In noiembrie 1954, președintele  a aprobat dezvoltarea in secret a unei nave de spionaj de înaltă altitudine, numita U-2.

Unul din primele ordine a fost sa se găsească o zona izolata pentru antrenament si testare.

Aceasta zona a fost localizată în partea sudică a deșertului Nevada, in apropiere de o câmpie de sare, cunoscuta drept Groom Lake, care in WW2 a fost baza de muniții pentru piloții forțelor aeriene.

Cunoscuta drept Zona 51, acest loc in mijlocul pustietății a devenit o noua bază militară strict secretă.

Pentru a convinge personalul sa vina aici, Kelly Johnson, unul dintre inginerii-sefi la proiectul U-2, i-a dat un nume mai ispititor.

Testarea U-2 a început în iulie 1955, iar știrile despre obiecte zburătoare neidentificate observate acolo au început sa apara imediat.

Multe dintre aceste apariții au fost observate de piloții zborurilor comerciale care nu au văzut niciodată aeronave ca U-2 zburând asa sus.

Daca avioanele din ziua de azi pot ajunge la o altitudine de 15.000 de metri, aeronavele de la mijlocul anilor ’50 zburau la o altitudine de 3000-6000 de metri.

Deoarece aeronavele militare pot ajunge la 12.000 de metri, iar U-2 poate atinge 18.000 de metri altitudine, e ușor sa ne dam seama de ce aceasta poate fi confundată cu o apariție OZN.

Evident, oficialii Forțelor Aeriene știau ca aparițiile „extraterestre” erau de fapt teste ale navei U-2, dar nu aveau voie sa declare asta public.

Deci „cercetarea vremii la altitudine mare” si „fenomene naturale” au devenit explicații pentru aparițiile OZN, inclusiv doborârea navei U-2 din 1960 deasupra Rusiei.

Operațiunile legate de U-2 au luat sfârșit la sfârșitul anilor ’50, dar celelalte teste aviatice militare au continuat in Zona 51.

De-a lungul anilor, A-12 si alte nave de spionaj ca Bird of Prey si F-117A au dezvoltate si testate in desertul Nevada.

Chiar si asa, conspirațiile despre extratereștri au câștigat teren in 1989, cand Bob Lazar a declarat pentru un ziar local ca a văzut extratereștri si ca a ajutat la construcția de nave extraterestre cat timp a lucrat in baza.

Mulți privesc aceste declarații ca fiind SF si chiar s-au simțit ofensați, inclusiv Merlin care a petrecut ani de zile discutând cu foști ingineri si angajați ai Zonei 51, înfuriați de toata situația cu extratereștrii.

Acesta a declarat:

Articolul continua dupa recomandari (p)

„Unii sunt supărați pentru ca au lucrat la aceste frumoase aeronave. Aceasta este tehnologie pământeană, nicidecum extraterestra.”

Astăzi, Zona 51 e inca foarte activa.

Potrivit Hărților Google, se construiesc clădiri noi.

In majoritatea dimineților, vizitatorii cu ochi de vultur zăresc lumini ciudate care se mișcă in sus si in jos.

Nu, nu e un OZN.

Este de fapt o nava cu numele de cod „Janet” care transporta angajații de la Las Vegas la baza.

Un istoric al navei U-2 și autor al mai multor lucrări despre ea, a declarat pentru o publicație ca mai multe nave militare, forme de radiocomunicație si arme laser sunt in prezent in dezvoltare acolo.

In timp ce tot tamtamul din jurul bazei secrete ar putea fi pur SF, oamenii inca vor fi atrași de aceasta chestiune.

„Când avem de-a face cu ceva secret sau interzis, vrem să aflam despre ce e vorba.

E firea umană”

a declarat Merlin. Interesant este că extratereștrii sunt o modalitate de a atrage turiști.

In 1996, statul Nevada a redenumit Ruta 375 in „Autostrada extraterestra” și destinații ca „Centrul de cercetare extraterestra” si „Micul Extraterestru” se afla de-a lungul drumului.

Totuși, fiți conștienți ca guvernul american nu vrea civili strecurându-se in Zona 51.

Amândoi istorici au declarat ca au fost urmăriți si chiar intimidati de paznici.

Nu treceți pe ascuns dincolo de intrare deoarece riscați să fiți amendați sau chiar arestați.

0 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

DRUMUL TRAFICULUI de DROGURI

Traficul de droguri reprezintă o activitate de comerț ilegal care include cultivarea, producerea, distribuția și vânzarea substanțelor interzise. Biroul Națiunilor Unite pentru Droguri monitorizează si cercetează continuu piețele ilegale de […]