7 ARME DE RAZBOI NEOBISNUITE

Joker
Read Time10 Minute, 40 Second

Mii de arme de foc

Au fost inventate de la descoperirea prafului de pușcă.

Cu toate acestea, numai câteva au fost adoptate pe scară largă.

Cele mai multe au devenit arme de foc uitate, unele cu caracteristici neobișnuite.

De aceea te invităm să descoperi care au fost cele mai ciudate arme de foc creata vreodată.

7. LeMat Revolver

Acest pistol a fost inventat în 1856 de către Dr. Jean Alexandre Francois Lemat, fiind mai târziu utilizat de către armata Confederației în timpul Războiului Civil din SUA.

Ceea ce îl face să fie diferit de restul Revolverelor este capacitatea sa unică de a putea folosi toate cele 9 „bile” din butoi (încărcător) dintr-o singură percutare a trăgaciului, ca o mitralieră, căpătând astfel și denumirea de „Revolverul mitralierelor”.

Cu toate acestea, din cauza calibrului diferit de 0.42 și a butoiului, încărcarea acestei arme era o adevarată problemă în timpul luptei, necesitând un timp îndelungat.

De aici a venit și lipsa ei de utilizare pe scară largă.

Articolul continua dupa recomandari (p)
6. Pistolul Punt

Acestă ciudată armă de foc, a fost creată pentru vânarea de rațe.

Datorită greutății impresionante, „Punt Gun” avea nevoie de o platformă pentru a putea fi utilizată, fiind folosită o mică barcă.

O singură lovitură cântărea o jumătate de kilogram, putând ucide peste 50 de rațe dintr-un singur foc.

Există chiar o înregistrare în care printr-o singură lovitură, au fost nimicite 90 de rațe.

Însă din cauza greutății, „punt gun” nu poate fi rotit, astfel că arma trebuie să fie perfect aliniată pe direcția păsărilor pentru a da roade.

5. Pistolul Picior de Rață

Este probabil unul dintre cele mai ciudate pistoale realizate vreodată, numele acestuia fiind dat după forma celor 3 țevi ce seamă izbitor cu piciorul unei rațe.

Nu există date certe cu privire la cine a inventat acestă bizară armă de foc, ea apărând pentru prima oara în secolul al XVIII-lea chiar și cu câte 6 țevi.

A circulat chiar și o variantă cu câte 4 țevi.

„Duck Foot Pistol”a fost proiectat pentru a fi folosit de către gardienii de bănci, gardienii de închisori și căpetenii de nave ce ar fi putut fi atacați de mai multe persoane deodată ce puteau să vină din direcții diferite.

Căpitanii de nave au devenit cu timpul cei mai importanți clienți ai acestei bizare arme de foc, datorită nevoii acestora de a lupta împotriva echipajelor răzvrătite sau atacatorilor care doreau să deturneze navele lor.

Cea mai bună utilizare a pistolului era într-o poziție verticală.

Cu toate acestea, pistolul a dat dovadă de ineficiență în multe cazuri, deoarece focurile de armă mai degrabă reușeau doar să rănească ușor adversarii.

Cel mai important avantaj al acestui bizar pistol pe care îl conferea trăgătorului era efectul psihologic.

4. Pistolul propulsat de lovituri Gyrojet

Gyrojet este o familie de arme de foc unice dezvoltate în anii 1960, renumită pentru metoda bizară de funcționare, astfel că în loc de a „insera” gloanțe,

Gyrojets lansa mici „rachete”, denumite Microjets ce au puțin recul și nu necesită un tub de gaze pentru a rezista presiunii gazelor de ardere.

Viteza la ieșirea din tub a proiectilului este relativ scăzută, de doar 380 m/s, ceea ce pentru o armă de asalt o face să fie ineficientă.

Au fost realizate doar două variante ( un pistol și o pușcă de asalt ) deși inventatorii planificaseră nu mai puțin de 60 de tipuri de arme diferite pe baza acestui ciudat concept.

3. Pistolul Puckle

„Puckle Gun”, cunoscut și ca „Defence Gun”, a fost inventat de James Puckle în 1718.

Această armă de foc a fost practic un gigant revolver ce era montat pe un trepied, care a stat la baza inspirației pentru mitralierele din ziua de astăzi.

Însă, spre deosebire de mitraliere actuale, „Puckle Gun” nu era o armă automată.

„Puckle Gun” era o armă ce putea trage în jur de 9 lovituri pe minut, fiind un lucru impresionant la acea vreme, deoare muschetele puteau executa doar 3 focuri pe minut.

Însă ineficiența acestui „monstru” consta în complexitatea în încarcarea și manevrarea ei;

din ce se anunța a fi un coșmar pentru adversari, devenea un coșmar pentru utilizatorii ei.

2. Pistolul Borchardt

Inventat de Hugo Borchardt în 1893, pistolul Borchardt C-93 a fost primul pistolul semi-automat produs în masă.

Pistolul s-a bucurat de un design ciudat cu o prindere exterioară neobișnuită, având un încărcator cu o capacitate de 8 cartușe.

Deși pistolul Borchardt C-93 avea o rată de foc destul de mare, fiind chiar testat de către militarii americani și elvețieni pentru achiziționarea lui.

Cu toate acestea, prețul era unul destul de ridicat, chiar dacă design-ul lui lăsa de dorit.

Totodată acesta era greu de manevrat din cauza distribuției inegale a greutății.

Unul dintre colaboratorii lui Borchardt, Georg Luger, a dorit să reproiecteze design-ul pistolului, însă acesta a refuzat, deoarece el a crezut că arma lui era perfectă.

Georg Lugera reușit în cele din urmă inventeze un alt pistol pe placul acestuia, pistolul care îi poartă și numele, Luger, ce s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune pistoale create vreodată, fiind utilizat de Germania în ambele războaie mondiale.

1. Pistolul Cataramă Nazist ( The Nazi Belt Buckle Pistol )

„The Nazi Belt Buckle Pistol” era o centură cu cataramă ce avea și un pistol ascuns de calibru 7,62mm.

Acestă armă de foc bizară a fost inventată de Louis Marquis pentru a fi utilizată de către ofițeri SS naziști în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Arma era folosită de aceștia în cazul în care erau capturați de către forțele inamice.

Inovatorea centură era compusă din 4 țevi de cal. 7,62mm, fiecare dintre țevi dispunând de câte un cartuș și un trăgaci.

Pentru executarea unui foc cu acest pistol cataramă era nevoie doar de apăsarea unui buton ce deschidea catarama în sus și de percutarea trăgacelor.

Deși erau destul de eficiente, costul ridicat în producerea acestora a determinat realizarea doar a 12 pistoale cataramă.

Costul unei astfel de arme de foc se ridică undeva la 20 de mii de dolari.

Deși erau destul de eficiente, costul ridicat în producerea acestora a determinat realizarea doar a 12 pistoale cataramă.

Costul unei astfel de arme de foc se ridică undeva la 20 de mii de dolari.

0 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

TOP 10 CELE MAI CIUDATE LUCRURI CARE AU PICAT DIN CER

Oricat ar parea de bizar, nebunesc, Incredibil, de-a lungul timpului a plouat cu lucruri neasteptate, ce par de domeniul SF-ului. Pesti, bani, o vaca, viermi, grauri sunt doar cateva dintre […]