5 TARI in care NU ai vrea sa te NASTI

Joker
Read Time14 Minute, 25 Second

Pământul,

domiciliul a 195 de țări. Poate că sună surprinzător un asemenea număr si cu siguranta nici nu ai azuit de o multime de tari.

Aceasta lista o să te facă să te simți mai bine că te-ai născut în România pentru că există altele în care probabil că nici nu ai fi avut acces la apă potabilă.

Uite o listă cu 5 țări în care nu ti-ai fi dorit sa te fii nascut.

5. Afghanistan:

hiar dacă nu ști femeie, lucrurile tot stau nașpa pentru tine aici.

În Afganistan speranța de viață pentru bărbați e de 50 de ani, iar pentru femei de 52 de ani iar populația urbană e formată momentan doar din 26,7% dintre locuitori Afganistanului.

În Antichitate și Evul Mediu, teritoriul Afganistanului a fost stăpânit succesiv de perși, greci, parți, sasanizi, arabi, mongoli, și așa mai departe.

Constituit în 1747 sub conducerea lui Ahmad Șah Durrani, statul afgan a fost supus de Marea Britanie în urma a două războaie dintre 1839-1842 și 1878-1880.

Articolul continua dupa recomandari (p)

După cel de-al treilea război anglo-afgan ce s-a desfășurat în perioada mai-iunie 1919, Marea Britanie a recunoscut independența Afganistanului, proclamată la 28 februarie 1919.

În perioda 1919-1929 au fost înfăptuite o serie de reforme din inițiativa emirului Amanullah.

În timpul celui de-al doilea război mondial, Afganistan își menține neutralitatea declarată în 1939.

La 17 iulie 1973 regele Muhammad Zahir Șah este înlăturat, monarhia este abolită, iar Afganistanul se proclamă republică.

La 27 aprilie 1978, în urma unei lovituri de stat, puterea este preluată de Partidul Democratic al Poporului, adică comuniștii, divizat în două facțiuni aflate în conflict.

În ultimele zile ale anului 1979, U.R.S.S. invadează Afganistanul; președintele Hafizullah Amin este ucis, iar puterea este încredințată lui Babrak Karmal.

Invazia declanșează un lung și sângeros război civil purtat între 1979 și 1990, în cursul căruia aproape șase milioane de afgani s-au refugiat în Pakistan și Iran.

La 4 mai 1986, Babrak Karmal este înlăturat, puterea fiind preluată de Mohammad Najibullah;

guvernul sovietic, apreciind ca o greșeală invazia, semnează cu S.U.A. la 14 aprilie 1988 un acord, mediat de O.N.U., privind retragerea trupelor sovietice din Afganistan, operațiune încheiată la 15 februarie 1989.

Forțele mujahedinilor alcătuiesc un guvern în exil (23 februarie 1989), care continuă lupta.

Najibullah încearcă o serie de tratative cu rebelii, dar ele eșuează, ceea ce duce la continuarea războiului civil.

În urma presiunilor interne și externe președintele Mohammad Najibullah a demisionat (16 aprilie 1992), punându-se astfel capăt regimului comunist din Afganistan.

Cele mai mari grupări rivale ale rezistenței

(Hezb-i-Islami condusă de Gulbuddin Hekmatyar și Jamiat-i-Islami condusă de Ahmed Shah Massud)

au hotărât (24 aprilie 1992) crearea unui consiliu interimar pentru guvernarea țării până la alegerile legislative.

Neînțelegerile dintre cele două grupări s-au amplificat, provocând numeroase victime și distrugeri materiale.

4. Sudanul de Sud:

Dacă tu credeai că lucrurile nu pot să stea mai rău, ei bine se poate. Una dintre țările în care e și mai rău e Sudanul de Sud.

Sudanul de Sud a fost parte a Egiptului britanic, și mai apoi al Sudanului.

Regiunea a fost afectată negativ de două războaie civile, de la obținerea independentei Sudanului

– guvernul sudanez s-a luptat cu armata rebela Anyanya 1955 – 1972, în primul Războiul Civil și Armata Populară de Eliberare din Sudan, în a al doilea război civil de aproape douăzeci și unu ani de la fondarea SPLA / M în 1983

– care rezultă din neglijența gravă, lipsa de dezvoltare de infrastructură, precum și distrugeri majore.

Mai mult de 2,5 milioane de oameni au fost uciși, și mai mult de 5 milioane de oameni au devenit strămutați pe plan extern în timp ce altele au fost strămutate la nivel intern, mulți devenind refugiați ca urmare a războiului civil.

Un referendum a avut loc intre 9-15 ianuarie 2011 pentru a determina dacă Sudanul de Sud ar trebui să declare independența față de Sudan, cu un rezultat de 98.83% din populatia cu drept de vot, pentru independență.

(Rezultatele referendumului au fost publicate în data de 30 ianuarie 2011.)

Cei care locuiesc în nord și expatriații care trăiesc de peste mări au votat, de asemenea.

Aceasta a condus la o independență formală la 9 iulie, deși anumite litigii încă mai persistă, cum ar fi schimbul veniturilor din petrol, deoarece un procent estimat de 80% din petrolul fostei națiuni era asigurat de Sudanul de Sud;

ceea ce ar reprezenta un potențial uimitor economic pentru una dintre zonele cele mai defavorizate.

Regiunea Abyei rămâne în litigiu și un referendum separat va avea loc în Abyei dacă doresc să se alăture Sudanului sau Sudanului de Sud.

3. Somalia

Una dintre cele mai ghinioniste țări este Somalia.

Cel mai probabil ai auzit de Somalia doar datorită sărăciei și faptului că e în prezent un stat eșuat, în care guvernul controlează capitala și porțiuni foarte mici din țară.

Dacă te aventurezi în apele Golfului Aden pregătește-te să fi răpit și să fie cerute răscumpărări pentru eliberarea ta de pirați.

Motivul pentru care Somalia este singura țară în cae pirații încă mai sunt la modă e sărăcia de care încearcă în orice mod să scape.

În 2011, aici a fost o foamete catastrofală din cauza căreia milioane de oameni erau în pericolul de a muri.

Cel mai grav a fost în sudul Somaliei, în 2 provincii controlate de militanții jihadiști.

Pe lângă asta, aici doar 37,8% dintre somalezi știu să scrie și să citească.

Situația actuală e declanșată de Războiul Civil Somalez ce se desfășoară chiar și acum, în ziua în care am publicat videoclipul ăsta.

Din 1991 până astăzi Somalia încetează practic să mai existe ca stat unitar.

Devenită câmp de luptă între clanuri, facțiuni și milițiile somaleze rivale, nu mai posedă nici guvern și nici administrație centrală.

În perioada dintre 2008 și 2012, Somalia rămâne un factor de instabilitate în regiune.

În toată bălăcăreala asta s-au amestecat și teroriști extremiști musulmani, inclusic Al-Qaida [al caida], Al-Shabaab [al șabab] și așa mai departe.

Dacă chiar acum tu te afli pe teritoriul Somaliei sau în apele Oceanului Indian și ale Golfului Aden [adăn], ar fi bine să îi evacuezi zona cât mai repede pentru propria ta siguranță.

2. Coreea de Nord:

Numele oficial al Coreei de Nord este Republica Populară Democrată Nord Coreană.

Dintre cele 4 adjective din numele oficial, cel cu democratică nu este chiar așa cum pare, în Coreea de Nord nimeni înafara poiticienilor neavând acces la ceva din exteriorul țării.

Din puct de vedere lingvistic, din cauza izolării coreana de aici nu s-a modificat deloc din 1948, ea fiind diferită față de cea vorbită în Coreea de Sud.

În Coreea de Nord există o gămadă de legi absolut stupide, ca faptul că blugii sunt interziși, pentru că ar fi un simbol al capitalismului american.

Aici orice tip de muzică ce nu e patriotică este interzisă. Ea este în prezent condusă de Kim Jong-Un, unul dintre cei mai siniștrii dictatori contemporanti.

1. Venezuela:

După cum probabil ști și tu, Venezula nu e o țară în care te bronzezi cu un cocktail în mână, pe o plajă sau în care poți să vizitezi muzee pline de istorie, capodopere de artă și așa mai departe.

Criminalitatea e pretutindeni, inclusiv în capitala Venezuelei, adică în Caracas.

Republica Venezuela este o ţară în care criminalitatea atinge cote alarmante.

Criminalitatea este deosebit de ridicată în localitățile mari, în special în Caracas, considerat cel mai periculos oraș din lume.

În 2016 și 2017, potrivit unor date neoficiale, s-au inregistrat peste 25000 morți violente anual în această țară.

În pofida eforturilor autorităţilor, continuă prezența unor bande înarmate. Tipuri de infracţiuni frecvente:

ucideri, furturi, tâlhării, trafic cu droguri, sechestrare de persoane.

Ca urmare a lipsurilor in asigurarea alimentelor, se înregistrează tot mai multe atacuri asupra magazinelor alimentare și a camioanelor care transportă alimente.

Terorismul este un fenomen global, nelocalizat, prin urmare nici Republica Venezuela nu poate fi exclusă din faţa acestei ameninţări.

În Republica Venezuela, riscul atentatelor teroriste este relativ scăzut.

Vă sfătuim să evitaţi călătoriile în zona de graniţă cu Columbia, în special sectoarele Zulia, Tachira şi Apure.

0 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Ce a fost EXPERIMENTUL PHILADELPHIA?

Era celui de-al doilea război mondial este notorie pentru experimentele naziste misterioase care implică arme și tehnologie ezoterică ciudată. Dar, de asemenea, S.U.A. au efectuat o parte echitabilă a testelor […]