5 strategii pentru a comunica eficient în orice limbă străină

Blendea Lucia
Read Time6 Minute, 40 Second

Indiferent daca

Sunteți într-o călătorie de afaceri sau în vacanţă, la un moment dat vă puteți afla într-o țara unde nu cunoasteți limba.

Bineînțeles că v-ați uitat ghidul de calatorie pentru a întelege orice semnal cultural al limbajului trupului, pentru a nu insulta din greșeala localnicii.

Încercați urmatoarele sugestii pentru a vă transmite mesajele fără a avea nevoie de cuvinte.

Exagerați tonul și intensitatea vocii.

Semnalele vocale spun foarte multe despre conținutul mesajului pe care vreți să îl transmiteți.

Chiar daca nu vorbiți aceeasi limba cu interlocutorul, puneți întrebările in limba pe care o vorbiți, însa, pe un ton exagerat (dar nu și un volum exagerat- vorbitul tare Nu ajută întelegerea).

Si foarte important este să cresteți intensitatea la sfîrșitul întrebărilor.

Vorbiți cu mâinile.

Faceți apel la abilitățile dumneavoastră de pantomim și însoțiți-vă fiecare idee cu gesturi cât mai largi și repetați-le de câte ori este nevoie.

Înclinați-vă capul într-o parte.

Semnul universal al vulnerabilității și încrederii îi arată celuilalt că vă interesează ceea ce spune.

Articolul continua dupa recomandari (p)

Folosiți zâmbetele ca reîntărire.

Zâmbetul este un semnal universal care spune că nu prezentați nici o amenințare.

Zâmbiți și arătați că sunteți recunoscători, de câte ori cineva înțelege ceea ce vreți să spuneți.

Exprimați-vă mulțumirea.

Vă dați seama cu adevarat de puterea limbajului trupului atunci când cealalta persoană chiar vă întelege mesajul si poate să vă ajute fără să fi înțeles vreun cuvânt.

Împreunați-vă palmele ca într-o rugaciune  și aplecați usor capul.

Acest semnal este unul de salut și de mulțumire, des întâlnit in Asia, dar recunoscut ca semn de mulțumire în multe părți ale lumii.

Componentele nonverbale ale comunicării-adevarata sursă de informații

Limbajul trupului se dovedește a a vea o importanță foarte mare atunci cand întâlniți pentru prima data pe cineva.

Niciun fel de altă informaţie pe care i-o veți prezenta nu va fi mai importantă pentru viitorul relației decât ceea ce îi arătați în primele secunde.

Atât vorbirea, cat si gestica sunt controlate de o anumita arie din creier, numită aria Broca, ce se afla foarte aproape de locul unde se crede ca ar fi localizați neuronii-oglindă.

Deci, se poate spune că gesturile nu doar că îl ajută pe ascultător să înțeleagă mesajele dumneavoastră, ci vă ajută și să articulați respectivele mesaje.

Astfel, se pune întrebarea: cum reușesc unii oameni să asocieze atât de bine aceste doua canale de comunicare, în timp ce alții întâmpină numeroase probleme?

Carisma și încrederea în propria valoare

Mulți spun că această carismă vine de la un sine puternic, din credinta inerentă în propria valoare, din constiinta faptului ca arăți remarcabil.

Increderea și gesturile naturale merg mâna în mâna, deoarece nesiguranța și nervozitatea va pot determina să faceți mișcări convulsive.

În comunicarea verbală, dacă vă adaptați la modul în care o altă persoană vorbește, puteți forma o legatura cu partenerul de conversatie.

Astfel, dacă începeți să vorbiți în același dialect ca și celălalt individ, realizați că voi doi faceți parte dintr-un un grup social similar și, prin urmare, aveți aceeași viziunea asupra lumii.

Găsirea ritmului de vorbire a celuilalt este similară cu modelele de sincronizare fizică prezente în limbajul corpului sau în mișcările reale.

Chiar dacă ați putea fi sfătuiți să evitați să spuneți „hm..” sau „da…” într-o conversație formală, astfel de interjecții pot ajuta pentru a regla ritmul si fluxul vorbirii.

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

6 strategii nonverbale care CRESC GARANTAT procentul de vânzări

Primul dumneavoastră obiectiv Ca agent de vânzări este să câștigați încrederea clientului. Atingerea poate fi un mijloc deosebit de important în construirea și întărirea acestei încrederi. Cum să folosiți limbajul […]