35 de curiozitati despre GERMANIA

Joker 1
Read Time8 Minute, 4 Second

Germania este

Una dintre cele mai importante țări din lume și care de-a lungul istoriei a lăsat în spate lumii o cultură vastă plină de lucruri interesante.

Însă multe dintre acestea au rămăs uitate sau pur și simplu nu au fost cunoscute publicului larg.

De aceea vă invit să descoperim 35 de curiozități despre Germania.

1. Știați că Germania este cea mai mare țară ca număr de locuitori din U.E., având peste 81 de milioare de oameni?

2. Berlinul este de circa 9 ori mai mare ca suprafață decât Parisul, având o suprafață de 891 kilometri pătrați. De asemenea, aceasta aici se găsesc mai multe poduri decât în Veneția.

Articolul continua dupa recomandari (p)

3. Știați că în Germania există peste 300 tipuri de pâine?

4. În Germania, nu există pedepse pentru cei care incearcă să evadeze din inchisoare, deoarece se consideră că este la baza firii umane să fii liber.

5. Descendenții soției ofițerului nazist Joseph Goebbels, sunt acum una dintre cele mai bogate familii din Germania.

6. Prima revistă din lume a apărut în Germania în anul 1663.

7. După Primul Război erau așa de puțini bărbați, încât exista în Germania un bărbat la 3 femei.

8. În Germania, există o lege ce pedepsește șoferii care rămân fără benzină pe autostrăzi.

9. Hamburgerii sunt originari din orașul german Hamburg de unde au primit și numele.

10. Știați că încă din 2014 toate universitățile din Germania au fost obligate să renunțe la taxele de școlarizare pentru studenți, inclusiv pentru cei străini?

11. Circa 60% dintre cele mai populare viodeclipuri de pe YouTube sunt blocate sau cenzurate în Germania.

12. În jur de 2 milioane de femei cu vârsta între 13 și 70 de ani au fost violate de soldații ruși în timpul Celui de al Doilea Război Mondial.

13. Știați că abia în 2010 Germania a reușit să achite toate cheltuielile de război din Primul Război Mondial, stabilite prin tratatului de la Versailles?

14. În medie sunt găsite în jur de 5.500 de bombe din al Doilea Război Mondial în Germania.

15. În 1960, doi dintre membrii trupei Beatles au fost deportați din Germania pentru că au dat foc unui prezervativ.

16. Dachau, a fost prima tabără de concentrare nazistă deschisă în Germania cu 6 ani înainte de izbucnirea celui de al Doilea Război Mondial.

17. În timpul Primului Război Mondial, regele Angliei, țarul Rusiei și Impăratul Germaniei erau cu toții veri primari.

18. După ce a câștigat Cupa Mondială din 2014 cu țara sa, fotbalistul Mesut Ozil, și-a donat prima pentru cucerirea trofeului în valoare de 300.000 de euro unui spital din Brazilia pentru a opera 23 de copii.

19. Mai mulți nemți au fost uciși în bătălia de la Stalingrad de către ruși decât au fost uciși de americani în cel de al Doilea Război Mondial.

20. În Berlin există un proiect de construire a unei clădiri care să fie lăcaș de cult pentru creștin-ordotocși, mulsulmani și pentru evrei.

21. În Germania există o lege ce reglementează ce nume pot primi bebelușii.

22. Cei care imită salutul nazist în Germania, pot primi o pedeapsă de până până la 3 ani cu executare pentru săvârșirea acestui gest.

23. În Germania, o treime din energia totală produsă este din surse regenerabile.

24. În urma Tratatului de la Versailles, Germania a fost nevoită să plătească o datorie ce ar înseamna astăzi echivalentul a 96.000 de tone de aur.

25. Germania și Japonia au cea mai scăzută rată a natalității din lume.

26. Știați că 1% din populația Germaniei este imună la HIV?

27. Din 100.000 de germani, 8 dintre aceștia și-au mărit penisul prin operație, ceea ce face din Germania să fie țara cu cele mai multe operații de acest gen din lume.

28. Cea mai îngustă stradă din lume se află în oraşul geman Reutlingen. Se numeşte Spreuerhofstrasse şi măsoară 31 de centimetri lăţime.

29. În Germania sunt cele mai multe fan cluburi de fotbal din lume.

30. Germania a fost prima țară din lume care a implementat ora de „vară” pentru a câștiga mai mult timp să muncească vara fără a utiliza energie electrică. Aceste măsuri au fost luate în timpul Primului Război Mondial.

31. Știați că celebrul designer Hugo Boss a creat uniformele oficiale pentru Partidul Nazist şi pentru Organizaţia Tineretului lui Hitler?

32. În Germania există peste 1.000 de soiuri diferite de cârnați.

33. Cel mai lung cuvânt din limba germană este Rindfleischetikettierungsueberwachungsaufgabenuebertragungsgesetz. Aceasta înseamnă „law delegating beef label monitoring”, ceea ce în limba română nu are niciun sens.

34. Știați că festivalul dedicat berii, Oktoberfest, începe de fapt în luna septembrie, mai exact la sfârșitul acesteia?

35. În Germania există cele mai multe grădini zoologice din lume, peste 400.

Sursa: estiCurios.ro

1 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

One thought on “35 de curiozitati despre GERMANIA

  1. Germania e un arbitru politic ..si nimic mai mult.. Despre #CULTURA lor.. e chiar sub-cultura.. Caci nu prea am auzit de „genii” nemtesti !! Se vede si dupa ce fac „imigrantii” in acea tara: violuri, atacuri cu tenta sexuala, talharii, furturi, distrugeri.. etc.. etc.. Daca doriti puteti cauta pe net videoclipuri si nu doar marturii sau cazuri ascunse de media si autoritati pentru a nu se crea acel puternic asentiment si natural in ceea ce priveste apararea identitatii personale !!

Comments are closed.

Next Post

Top 10 plante halucinogene toxice

Unele plante Ne ofera vindecarea de boli grave, altele ne hranesc, altele ne produc disconfort, iar unele chiar moartea. Plantele halucinogene au fost cunoscute si folosite din timpuri stravechi atat pentru uz […]