3 FACTORI prin care ROMANIA poate deveni BOGATA

Joker
Read Time12 Minute, 46 Second

Pe Pământ există 196 de țări.

25 dintre ele sunt foarte bogate, precum Canada, Australia, Belgia, Norvegia, fiind definite ca având un venit mediu de persoană de peste 300.000 de lei românești pe an.

In schimb circa 23 de state ale lumii sunt foarte sarace, exemple fiind: Afganistan, Eritrea, Etiopia, Republica Democrată Congo, Somalia și lista continua.

Aceste țări sunt atât de sărace încât venitul mediu pe cap de locuitor este sub 3.860 de lei românești pe an, sau sub 11 lei pe zi.

Fiecare țară este acum, mai mult sau mai puțin, pe un drum de creștere, dar in scimb cele mai sărace state cresc foarte, FOARTE încet.

Dacă Zimbabwe continuă cu rata de creștere actuală, o să aibă statutul contemporan de țară bogată în 2722 de ani.

Ceea ce vrem să vă arătăm în acest videoclip sunt cei 3 factori principali care determină prosperitatea unei țări, astfel încât să poți să înțelegi ce fac bine țările bogate, și cu ce obstacole se confruntă cele sărace.

Primul factor: INSTITUȚIILE

Instituțiile sunt incredibil de importante.

Țările bogate detin instituții foarte bune, iar cele sărace foarte proaste.

Corelația dintre sărăcie și poliție este directă, iar cele mai bogate state  ale lumii sunt pur și simplu cele mai puțin corupte, in timp ce tarile sarace sunt cele mai corupte.

Atunci cand un stat este corupt, el nu poate să colecta destule taxe ca să creeze instituții bune de care ar avea nevoie ca să scape din capcana sărăciei.

Fără o bază de impozite adecvată, țările sărace nu pot să investească în chestii ca: poliție, spitale, educație, transport și așa mai departe.

Articolul continua dupa recomandari (p)

Al doilea factor: CULTURA

O statistică apare aici, care privește religia: dacă există o generalizare care poate să se facă despre relația dintre religie și bogăție e aceea că cu cât oamenii cred mai puțin în religie, cu atât au șansa de a deveni mai bogați.

În 19 dintre cele mai bogate țări din lume, 70% sau mai mult din populația lor spun că religia nu e deloc importantă pentru ei.

Invers, cele mai sărace țări din lume sunt cele mai religioase.

De ce este credința atât de dăunătoare bogăției? Ei bine, în general, pentru că religiozitatea este legată de „aici” și „acum” nu pot să fie îmbunătățite, astfel încât ar trebuie să te concentrezi asupra divinului și asupra lumii de apoi.

Asta are oarecum sens când trăiești într-un loc ca ăsta. În țările bogate pe de altă parte, oamenii au o mare încredere în puterea proprie de a își modifica viața prin talent și pasiune.

al treilea factor: GEOGRAFIA

Prin geografie ne referim la 3 lucruri:

Primul este latitudinea. În caz că nu știi, latitudinea este distanța unghiulară a unui punct de pe glob față de ecuator, măsurată pe meridianul care trece prin acel punct și exprimată în grade, minute și secunde.

Ei bine, viața este, în multe feluri, si din pacate este mult mai dura intr-o tara saraca.

Problemele încep cu agricultura.

Plantele tropicale sunt în general mai sărace în carbohidrați, iar aceste tări au de obicei un sol mai prost.

De asemnea și  probabil surprinzător, climatul tropical poate să fie dezavantajos pentru fotosinteză.

Pe lângă asta, climatul tropical îi expune pe locuitori la multe boli ca: ebola, febra galbenă, malarie, și multe, altele.

Temperatura ideală pentru a face o țară bogată e în jur de 16° celsius.

Al doilea lucru e conexiunea cu lumea din afara țării, referindu-se în special la calitatea infrastructurii care face legătura între cele 2.

Iar al treilea lucru e reprezentat în resursele naturale.

Paradoxal, țările sărace au din plin. Aceste resurse naturale sunt ceea ce economiștii numesc „intensificatori”.

Ele o să facă o țară cu instituții bune bogată, iar pe una cu instituții proaste și mai săracă decât era, cauzând ceea ce se numește capcana resurselor.

Explicația e că țarile sărace în resure au știut să le prețuiască, în timp ce cele sărace habar nu au avut cum să o facă.

Deci, cum ar trebui să cântărim importanța tuturor acestor factori?

Nu există reguli precise și rapide, dar ca un ghid, 50% e determinat de instituții, 20% se datorează culturii, iar 10% pot să fie alocate latitudinii, conexiunii cu celelalte țări și resursele geologice.

Dar toți factorii enumerați mai înainte sunt influențați de un lucru care face diferența, care e MENTALITATEA.

Aceasta nu depinde doar de politicieni, ci și de populație.

Acum să vedem cum stă România la fiecare dintre cei 3 factorii prezentați. Instituțiile românești sunt într-o stare deplorabilă.

E mai bine să rămâi acasă decât să te duci într-un spital românesc de stat.

Cele de la noi sunt atât de infestate de bacterii încât orice cameră e o grădină zoologică de bacterii periculoase, majoritatea oamenilor care ajung într-un spital de stat și care au o rană deschisă murind din cauza infecțiilor.

Unele sunt atât de înapoiate încât nu au nici măcar ață chirurgicală.

Sistemul școlar românesc este un chin permanent pentru elevi, având atât de multe probleme încât aș putea să scriu o carte groasă cu scris foarte mărunt despre problemele lui.

Principala problemă este că el anulează orice fel de bucurie a descoperirii, totul fiind predat într-un mod neinteresant și elevilor cerânduli-se mereu performanță.

O altă problemă a școlii românești e reprezentată de faptul că elevul nu poate să își aleagă materiile pe care le vrea, un elev din generală având 16 materii.

Deasemnea, sumele investite în educație sunt incredibil de mici.

Având în vedere că nu pot să il enumăr pe toate aceste probleme ale sistemului școlar românesc, o să termin cu ele aici.

Infrastructura românească este și ea într-o stare dezolanta.

Unele țări din jurul nostru care detin o infrastructura relativ buna  nu pot să își termine autostrăzile din cauza faptului că nu a cu ce să le lege pe teritoriul României.

Iar la poliție stăm puțin mai bine față de celelalte instituți, deși și aici e la amploare șpaga, mulți mituind polițiștii.

Din perspectiva celui de al doilea factor, și anume CULTURA, stăm și aici foarte prost.

România e plină de fanatici religioși.

Iar dacă vrei să mă contrazici în legătură cu factorul ăsta, ei bine cuvântul fanatic semnifică un atașament exagerat, pentru o convingere, o idee, și așa mai departe, dublat de o totală intoleranță față de adversariș

iar România este plină de oameni care indiferent ce le-ai zice, ei nu vor absolut nimic altceva înafară de lucrurile care nu le contrazic într-un fel ideile.

Din perspectiva ultimului factor, România are resurse incredibile și are temperaturi bune pe parcursul anului.

Din păcate din cauza instituțiilor proaste, aceste minunate resurse nu pot să fie extrese corespunzător, iar din punctul de vedere al infrastructurii, stăm deosebit de prost.

Motivul pentru care suntem în sărăcia din prezent este mentalitatea românilor de a se gândi numai la ei, nu și la ceilalți.

0 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

DE CE ISI DORESTE CATALONIA INDEPENDENTA?

Acum un an, Regatul Unit a șocat lumea, Deținând un vot pentru a se detașa de Uniunea Europeană. Eforturile de secesiune din întreaga lume au dobândit popularitate încă de la […]