10 TARI care URASC AMERICA (SUA)

Joker
Read Time14 Minute, 18 Second

In ultima vreme,

America, isi pierde din ce in ce mai mult integritatea in fata celorlalte puteri ale lumii.

Oamenii au inceput sa inteleaga ca americanii sunt responsabili pentru o groaza de fenomene care au dus umanitatea intr-o prapaste destuld e adanca:

indiferent ca vorbim despre globalizare, razboi, incalzire globala si asa maid eparte.

Cu toate acestea in lumea exista natiuni care au o ura imensa pentru Statele Unite Ale Americii asa ca astazi va prezint, 10 tari care urasc America.

1. Austria:

Dezaprobarea Statelor Unite a crescut cu nouă puncte procentuale din 2013, la 55% în această țară din Europa Centrală, care a fost odată sediul puterii pentru Imperiul Austro-Ungar.

După înfrângerea sa în primul război mondial, Imperiul a fost împărțit, iar Austria a devenit o republică mai mică.

A fost anexată de Germania nazistă în 1938 și apoi ocupată de aliați la sfârșitul celui de-al doilea război mondial în 1945.

A intrat în UE în 1995. Oficialii americani au criticat Austria pentru continuarea comerțului cu Iranul și Coreea de Nord.

Pe lângă faptul că a fost una dintre țările cu cele mai mari ratinguri de respingere din S.U.A..

Austria a fost, de asemenea, una dintre cele 10 țări cu cel mai mare rating de dezaprobare din China, 70% dintre respondenți întorcîndu-se pe conducerea chineză.

Austria este, de asemenea, oarecum un excedent pe această listă, deoarece nu este nici o fostă republică sovietică sau o națiune predominant islamică.

Articolul continua dupa recomandari (p)

2. Pakistan:

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, Pakistanul a primit din partea americanilor, din 2009 până în 2013, peste 4 miliarde de dolari în asistență civilă.

În plus, țara a primit aproximativ 13 miliarde dolari din partea SUA în ajutor militar în ultimii 13 ani.

Implicarea americană în țară ar putea fi totuși problema.

În urma atacurilor din 11 septembrie, America și-a concentrat operațiunile în Pakistan și continuă să mențină o prezență puternică în țară pentru combaterea terorismului.

Osama bin Laden se ascundea în Pakistan, iar misiunea americanilor de a-l ucide poate că a crescut și mai mult dezaprobarea în rândul multor pakistanezi.

3. Rusia:

Nici o țară nu uraste America mai mult decât Rusia, unde 82% dintre respondenții sondajului au declarat că au respins conducerea S.U.A.

Acesta a fost și cel mai grav rating de la Rusia în istoria sondajului. În timp ce mulți ruși discrimina America, locuitorii din multe alte țări nu aprobă Rusia.

Ratingul mediu de dezaprobare al conducerii rusești a fost mai mare decât media ratingului de aprobare, singura țară care a pretins această distincție.

Și în timp ce majoritatea locuitorilor din 15 țări dezaprobă Statele Unite, majoritatea locuitorilor din 42 de țări dezaprobă conducerea Rusiei.

Acum putem vedea si noi cat de bine manipuleaza America, masele. Ura  Rusiei privind conducerea S.U.A. s-a înrăutățit considerabil din 2013, majorându-se cu 12 puncte procentuale.

Sancțiunile occidentale care au fost puse în aplicare recent de America asupra Rusiei au intensificat probabil dezaprobarea rușilor.

Potrivit datelor istorice ale Centrului Levada, observatorul independent al Rusiei, atitudinea negativă față de SUA a crescut în timpul invaziei din Irak și s-a înrăutățit din nou în 2008, după conflictul Rusia-Georgia.

Mai recent, Statele Unite s-au alăturat Ucrainei după ce Rusia a anexat Crimeea în 2014.

4. Iran:

Discuția profundă dintre Statelor Unite si Iran se întinde de mulți ani.

În 1953, CIA a ajutat la eliminarea primului ministru al Iranului, Mohammed Mossadegh, pentru a împiedica țara să sprijine Uniunea Sovietică.

Odată ce conducerea a fost asigurată sub conducătorul favorizat al Americii Reza Shah Pahlavi, Iranul a devenit puternic cu venituri uriașe din petrol și arme din S.U.A.

Cu toate acestea, conducatorul  trebuia să fugă mai târziu în Egipt, în contextul revoluției iraniene în creștere, care se opunea guvernului „anti-islamic” și occidental.

În 1979, revoluționarii iranieni au confiscat ambasada SUA în Teheran, luând 66 de americani ostatici timp de 444 de zile.

Începând de atunci, au existat restricții din partea Statelor Unite privind activitățile cu Iranul într-o formă sau alta.

Mai recent, America și alte națiuni occidentale au impus Iranului o serie de sancțiuni extrem de severe în încercarea de a reduce capacitățile sale nucleare.

În aprilie, puterile majore ale lumii au convenit asupra unui cadru pentru un acord nuclear cu Iranul.

5. Yemen:

Mii de persoane au fost ucise în războiul civil din Yemen, care a început în 2015.

Până în prezent, majoritatea morților au provocat atacuri împotriva rebelilor de către coaliția multinațională condusă de sauditi, care susține președintele yemenit Abdrabbuh Mansour.

Arabia Saudită a fost de mult timp un aliat aproape de Statele Unite, care a oferit miliarde de dolari în echipament militar țării.

Utilizarea de arme originare din Statele Unite ale Yemenului a condus foarte mult la dezaprobarea înaltă din S.U.A.

6. Jamaica:

Jamaicanii tot timpul au promovat in pisele lor reggae respingerea societatii moderne, purtand numele de Babylon.

Cu alte cuvinte globalizarea si implicarea Americii in guvernarea acestui stat, este extrem de deteastata.

In ultima perioada Jamaica s-a confruntat cu o multime de politicieni corupti, fiind un joc subtil al americanilor pentru a distruge si acest stat complet minunat.

Rastafarienii incep sa se revolte cu ajutorul muzicii, incercand sa opreasca aceasta infiltrarea americana pe teritoriul lor.

7. Slovenia:

Majoritatea respondenților sondajului din Slovenia au declarat că nu au aprobat conducerea S.U.A.

În ciuda statutului de țară major aliat al NATO și al unui membru al UE, ratingul de dezaprobare al Sloveniei de 54% a fost cel de-al zecelea din cele 135 de țări analizate.

Ca și alte câteva țări care nu-i plac pe americani, Iugoslavia, care a inclus Slovenia, avea odată legături diplomatice strânse cu Uniunea Sovietică.

Mulți locuitori nu au uitat tensiunile în timpul războiului rece.

Slovenia a fost, de asemenea, afectată de criza financiară europeană, datorită creșterii datoriei publice ca procent din PIB, de la 22% în 2008 la 63% în 2013.

8. Belarus:

Ca și în alte câteva țări din fosta Uniune Sovietică, mulți rezidenți din Belarus ar putea încă să se opună Americii ca urmare a tensiunilor din timpul Războiului Rece.

Mai mult, susținerea Ucrainei dupa anexarea Crimeei de catre Rusia  ar fi putut creste ura  față de SUA în Belarus, așa cum a făcut și în alte țări din regiune.

Țara este încă prietenoasă cu Rusia, întrucât aproximativ 62% dintre respondenții din Belarus au aprobat conducerea Rusiei, în creștere față de 46% în 2013 – cea mai mare creștere în rândul țărilor analizate.

Opinia ridicată a statului față de Rusia, țara care dezaprobă cel mai mult SUA, poate explica parțial percepția sa asemănătoare fata de America.

De asemenea, factorii economici săraci pot reprezenta în mare parte ratingul slab, deoarece națiunile care se luptă din punct de vedere economic privesc adesea SUA în mod nefavorabil.

9. Coreea de Nord:

Nu e de mirare ca acest stat face parte din lista noastra. In ultima vreme, mass-media a profitat enorm de acest scandal dinre Kim Jong-Un si Donald Trump.

Au aparut diverse conspiratii legate de acest conflict instoric dintre America si Coreea de Nord.

Totusi de ce exista aceast sentiment de ura?

Ei bine… in trecut a existat o singura Coree, dar dupa razboiul Coree,a in care au participat americanii, rusii chinezii si alte natiuni, acest stat s-a despartit.

Si cine a fost respinsabil pentru impunerea granitei dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud?

Ati ghicit…America. Pana la urma regimul nord coreean isi doreste teritoriul pierdut sau mai bine spus furat.

Am mai discutat despre aceasta treaba si in episoade mai vechi asa ca haideti sa trecem la numarul urmator.

10. Cuba:

Bine ati venit in locul in care, americanii au incercat de cele mai multe ori sa puna stapanire pe micuta insula din Mareea Caraibelor.

Din fericire nu au reusit.

Fidel Castro a trecut prin aproximativ 600 de tentative de asasinat concepute de guvernul american, fiind considerat unul dintre cewi mai vanati oameni ai planatei.

Statele Unite Ale Americii si-a dorit extrem demult instaurarea democratiei in Cuba, dar se pare ca liderii cubanezi au fost tot timpul cu un pas inainte, bine apropae tot timpul, sa nu uitam de Che Guevara.

Datorita pozitiei geografice a Cubei, America ar fi putut crea un scut anti-racheta extrem de benefic pentru apararea natiunii.

Cuba continua sa se impotriveasca iar acest lucur nu este tocmai rau.

0 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Bancurile zilei 16 Septembrie

Artificiile de odinioară Bulă se prezintă la spital cu corpul făcut franjuri. – Ce s-a întâmplat ? – Am călcat pe o petardă rămasă neexploadată de la Revelionul din 1943… […]