10 TARI care ar putea porni AL TREILEA RAZBOI MONDIAL

Joker
Read Time20 Minute, 36 Second

Actualmente, umanitatea se afla intr-o pozitie extrem de sensibila.

Desi in lumea araba se aud numeroase focuri de arma, iar zeci de nevinovati cad la pamant rapusi de gloante, mai este nevoie de o mica scanteie pentru ca un conflict devastator sa izbucneasca.

Numeroase state ale lumii se pregatesc pentru aparitia sau provocarea unui razboi sumbru. Cu alte cuvinte, astazi va voi prezenta:

10 tari care ar putea porni Al Treilea Razboi Mondial.

1. Coreea de Nord

Era de asteptat ca acest stat comunist sa faca parte din lista noastra. In prezent Coreea de Nord are parte de numeroase sanctiuni concepute de Statele Unite si Rusia.

Consiliul de Securitate al ONU a votat, sâmbătă, în secret noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, prin care exporturile nord-coreene vor fi profund afectate.

Rezoluţia, care a fost redactată de SUA şi negociată cu aliatul tradiţional al Coreei de Nord, China, vizează să crească presiunea economică asupra Phenianului pentru a determina oficialii nord-coreeni să oprească dezvoltarea programului nuclear.

Desi Corea de Nord este o tara saraca si izolata, puterea militara este de invidiat. Potrivit majorităţii estimărilor, Coreea de Nord dispune de suficient plutoniu pentru a confecţiona şase sau şapte arme nucleare.

Nu se ştie însă sigur dacă Phenianul este în măsură să construiască focoase nucleare, dar în opinia experţilor nu este prea departe de această etapă.

Totusi, Corea de Nord are o ura imensa fata de vecinul lor, Corea de Sud.

Kim Jong-Un a trimis numeroase amenintari catre acest stat, iar probabil datorita presiunilor provocate de America, Rusia si China aceasta tara va erupe asemenea unui vulcan, atacand Corea de Sud.

În plus, consilierul pe probleme de securitate al preşedintelui american a afirmat că Washingtonul păstrează toate opţiunile pe masă, inclusiv un atac militar, însă a recunoscut că un război ar fi foarte costisitor.

2. Arabia Saudita

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egiptul şi Bahrainul au impus sancţiuni Qatarului, acuzând această ţară că ar susţine terorismul şi ar avea relaţii bune cu Iranul.

Arabia Saudită, un stat majoritar sunnit, şi Iranul, preponderent şiit, sunt adversari regionali.

Abdallah Al-Mouallim, ambasadorul Arabiei Saudite la ONU a declarat că cele patru state arabe s-au angajat să respecte o serie de şase principii convenite la reuniunea de la Cairo a miniştrilor de Externe din aceste ţări şi speră că autorităţile din Qatar vor fi de acord să le aplice.

Cu alte cuvinte, Qatar se adanceste in probleme complicate.

Petrolul face ca Arabia Saudita sa impuna numeroase sanctiuni Qatarul-ui iar un conflict ar putea aparea in orce moment la granita celor 2 state avand in vedere ca cea mai bogata tara din lume reprezinta doar un mic punct pe harta comparativ cu Arabia Saudita.

Qatarul a anunţat, miercuri, semnarea unui acord în valoare de 5 miliarde de euro pentru achiziţionarea a şapte nave militare din Italia, pe fondul blocadei economice impuse regimului de la Doha de către patru state arabe.

Qatar se simte amenintata iar daca Arabia Saudita planuieste un conflict Statele Unite si Turcia vor intra automat in razboi pentru apararea Qatarului.

Articolul continua dupa recomandari (p)

3. Rusia

Tensiunile dintre Rusia si Statele Unite Ale Americii se agraveaza pe zi ce trece.

Rusia şi-a intensificat, în ultimele luni, zborurile în apropiere de coastele Americii de Nord, în contextul unor tensiuni între Washington şi Moscova pe tema situaţiei din estul Ucrainei, susţin oficiali americani.

De asemenea numeroase exercitii militare rusesti au avut loc in apropiere de coastele Canadei, iar Australia a supravegheat in noiembrie 2014 patru nave ruseşti în largul coastelor sale de nord;

într-un context tensionat între cele două ţări de la prăbuşirea zborului MH17 în Ucraina.

Oricum trecem de la Ucraina la Syria si alte tari care se afla intr-un conflict. Se pare ca si rusii au cam pus ochii pe petrol, aceasta intentie sporind ura Americii fata de principalii lor adeversari: Rusia.

Vladimir Putin este constient de acest sentiment neplacut transmis de americani, dar din cate se poate observa Rusia, ramane rationala punand mai mult accentul pe defensiva.

Vladimir putin a declarat intr-un interviu creat de un regizor american  si citez: „Noi doar ne pregatim si ne protejam patria, asteptam ca ei sa atace primii”.

De asemena, presedintele Rusiei ar fi supravietuit la cel putin 5 tentative de asasinat, doar prin simplu fapt ca a vorbit cu Fidel Castro, omul care a trecut prin zeci de tentative de asasinat.

Oricum daca Rusia s emai implica mult in problemele islamice, izbucnirea unui conflict mondial pe teritoriul arabilor ar putea aparea in orce momente.

4. Israel

Desi, de-a lungu’ timpului Israel a parut un stat pasnic axat doar pe religie, lucrurile s-au schimbat in totalitate.

Israel a inceput sa-si faca dusmani: Syria, Iran, Libia si Egipt.

In 2013 Armata israeliană a lansat aproximativ 20 de obuze de artilerie spre sudul Libanului, după un atac cu rachete care a vizat teritoriul Israelului.

De asemena organizatia terorista „Statul Islamic” susţine că Israelul se simte ameninţat, de aceea ar fi iniţiat raiduri aeriene în nordul Egiptului, vizând poziţii ale grupării Provincia Sinai, filiala locală a reţelei Stat Islamic.

Multi oameni cred ca Israel ar fi fost o tara neutra, dar istoria contesta acest lucru.Israel a participat in numeroase razboiae cum ar fi: Razboiul Arabo Israelian din 1948 si 1949, Razboiuld e Sase Zile, CriZa Suezului si asa mai departe.

De asemena Israelul este suspectat de dezvoltarea si detinerea armamentului nuclear.

Un nou razboi dintre Israel si o mare parte din tarile arabe ar putea porni, avand in vedere ca acest stat este emenintat tot mai mult.

5. Statele Unite Ale Americii

Nu e de mirare ca aceasta putere globala apare in lista… pana la urma americanii au iubit si iubesc razboiul, avand in vedere ca Statele unite a participat aproape in fiecare razboi devastator care a avut loc pe Pamant.

Aceasta era a dus petrolul pe primul loc in lista principalelor puteri ale lumii.

Cu alte cuvinte daca astazi detii petrol ai o uriasa influenta asupra omenirii, esti un stat mai bogat si puernic.

Datorita ego-ului pe care il au americanii, acestia au hotarat ca:

De ce sa-i lasam pe arabi sa se bucure de aurul negru cand putem avea si noi?

Asa ca au recurs la violenta. Si-au inscenat atentatul turnurilor gemene din 2001 pentru a avea argumente solide cu privire la invazia Afganistanului, Siriei si a altor state care acum s-au transformat in ruine.

Acesta este adevarul… iar Statele Unite se bucura de reusita si prosperitatea lor. Teoretic America detine cea mai mare putere militara de pe glob.

Beneficeaza de armamaent nuclear si au cea mai complexa flota din toate statele lumii.

Miliarde de dolari se investesc anual in dezvoltarea armatei Statelor Unite, ramanand doar un pas pana la izbucnirea celui de-Al Treilea Razboi Mondial.

6. Turcia

Evenimentele recente din Turcia riscă să deseneze pentru mult timp securitatea regională şi globală, dacă Occidentul nu va avea înţelepciunea să negocieze cu Recep Erdogan;

astfel încât acesta să respecte democraţia, dar pe de altă parte Turcia să rămână membră NATO şi cointeresată în apartenenţa la UE.

Pentru o parte din Occident, istoria Orientului Mijlociu este descoperită abia astăzi sau eventual din atlase creionate de exploratori în secolele trecute.

Numai aşa se poate explica tărăgănarea excesivă şi neincluderea Turciei în UE.

Nu numai că în felul acesta pericolele la adresa securităţii europene, precum migraţia din Orientul Mijlociu, criza economică, vulnerabilităţile în materie de securitate ar fi fost mult reduse printr-o Turcie care geopolitic este un hub de securitate în Orientul Mijociu;

dar şi prin cointeresarea economică a Turciei faţăde o piaţă de 500 milioane locuitori, cum este acum cea a Uniunii Europene.

Mai nou Turcia a creat o alianta stransa cu Rusia, Iran si China, datorita noului presedinte Erdogan.

Totusi multi analisti politici spun ca Turcia ar putea iesi din NATO, datorita relatiei stranse cu Vladimir Putin.

Aceasta decizie va crea o relatie extrem de rece intre Europa si Turcia, iar SUA probabil va ataca Turcia cu numeroase sanctiuni economice.

Iar de aici pana la un conflict mondial mai sunt cativa pasi.

7. China

Prezenţa militară puternică a SUA în Asia a susţinut 70 de ani de stabilitate şi prosperitate, China fiind unul dintre beneficiari.

Astăzi, prezenţa militară a SUA este ameninţată de armata chineză, care a ajuns la un nivel tehnologic extrem de ridicat.

China a ridicat în ultimii ani pe o insulă imensă baze militare şi laboratoare de cercetare la care nu permite accesul.

Puterea Chinei creşte într-un ritm greu de înţeles.

În primele decenii înainte de Primul Război Mondial, economia Germaniei creştea cu 13% şi cheltuielile cu înarmarea cu 64%. În ultimii 10 ani, economia Chinei a crescut de patru ori, iar cheltuielile cu înarmarea s-au triplat.

China nu este străină de diplomaţie. În primul rând, Beijingul are un loc permanent în Consiliul de securitate al ONU, deşi principalii doi rivali din Asia, Japonia şi India, nu fac parte din consiliu.

Deşi cea mai puternică economie din lume este sub-reprezentată în unele instituţii create după Al Doilea Război Mondial, China este pe locul şase la numărul de voturi în FMI.

Noua Bancă de Dezvoltare creată, care cuprinde ţările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), va avea sediul tot în China.

China şi Rusia se apropie, este adevărat, dar totuşi Rusia este în declin având în vedere situaţia politică rezultată în urma conflictelor din Siria şi Ucraina.

8. Syria

E greu de spus ca Syria ar putea porni Al-3-lea Razboi Mondial, dar teritoriul o poate face.

In prezent Syria s-a transformat intr-o adevarata ruina, devenind mai de graba un front de lupta.I n viitor probabil se va desfasura un adevarat conflcit dintre cele 2 mari puteri ale Terrei:

Rusia si Statele Unite Ale Americii.

Avand in vedere ca Vladimir Putin a trimis avioane de lupta pentru a ataca gruparile teroriste, Syria a tradus acest gest ca pe o oarecare-alianta, dar America nu a urmarit niciodata aceasta apropiere dintre Rusia si Syria.

Daca rusii vor trimite mai multe trupe atat aeriene cat si terestre se vor lovi de armata Statelor Unite, iar locul unde se va desfasura un conflict dintre SUA si Rusia va fi exact pe teritoriul Syriei.

Ambele puteri urmaresc acceasi prada.

9. Iran

Acordul international asupra programului nuclear ar putea fi in pericol, daca Trump nu este de acord cu intelegerea dintre Iran si Washington.

Publicatia americana se teme chiar ca Iranul ar putea declansa Al Treilea Razboi Mondial daca tensiunile vor creste.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat ca doreste sa discute despre Iran si acordul international asupra progranului nuclear al acestuia cu viitorul presedinte al SUA, Donald Trump, considerat ‘sustinator’ al Israelului.

Daca acordul cu privire la programul nuclear este anulat, ‘optiunile pe care le avem sunt mai numeroase decat se crede.

Mult mai multe.

Si as vorbi despre asta cu presedintele Trump’, a declarat premierul israelian, evocand ‘cinci’ optiuni, dar fara sa le detalieze.

Presedintele american in exercitiu, Barack Obama, a jucat un rol major in incheierea acordului, dar succesorul sau

– Donald Trump – a promis in cadrul campaniei electorale ca va anula aceasta reglementare internationala, calificata drept ‘cel mai rau acord negociat vreodata’.

10. Pakistan

Unul dintre cele mai notorii teatre de conflicte din lume este fara indoiala conflictul Indo-Pakistanez, care a cunoscut cateva zeci de izbucniri minore si patru razboaie in toata legea: in 1947, 1965, 1971 si 1999.

Toate au fost provocate de Republica Islmica Pakistan si toate au fost pierdute de ea.

Probabilca vati dat seama unde vreaus a ajung: un alt atac trimis de catre Pakistan in India nu ar fi asa imposibil.

Fara nici un dubiu Pakistanul este astazi un focard e conflict din cele mai periculoase din lume.

Din nefericire, procesul si guvernarea centrala de la Karaci pot aduce regiunea in fata unui conflict care poate aluneca spre unul nuclear, avand in vedere curentele islamiste din guvernarea Pakistaneza si lipsa de echilibru strategic.

Problema este ca si India si Pakistan dispund e armament nuclear, iar India are numerosi aliati puternici printre care si Rusia.

Oricum Pakistanul isi poate lua oricand revansa, generand un Al Treilea Razboi Mondial.

1 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

50 de curiozitati despre CHINA

1. În China există o lege ce interzice reîncarnarea fără permisiunea guvernului țării. 2. Conform statisticilor, aproape 700 de milioane de oameni din China beau apă contaminată. 3. Din păcate, la fiecare 30 de secunde, un copil se naște cu […]