10 SFATURI pe care sa le URMEZI intr-o TARA PERICULOASA

Joker
Read Time11 Minute, 45 Second

Majoritatea oamenilor au fost cel puțin o dată într-o vacanță,

în țara în care locuiesc, într-una străină sau pe o întindere de apă.

În ultima vreme, tot mai multe țări devin destinații de vacanță, majoritatea oamenilor ce călătoresc în străinătate ducându-se în Europa, America de Nord sau Orientul îndepărtat.

Există și unele țări care ar trebui să fie evitate, în care dacă te afli chiar în timp ce vizionezi videoclipul ăsta e bine să le evacuezi, ca Libia, Yemen, Siria și altele.

Totuși dacă nu poți să pleci din astfel de țări e foarte bine să ți cont de lucrurile pe care să NU le faci sub nicio formă în țările sau regiunile periculoase.

Uite 10 sfaturi pe care se le urmezi intr-o tara periculoasa.

10. Deplasarea noaptea

Majoritatea răpirilor au loc noaptea sau într-un orice alt moment al zilei în care soarele nu e pe cer.

Ziua poate să fie mai sigura deplasarea pe străzi, datorita patrulei de politie care este mai frecventa si a masei de oameni mai active.

Un exemplu notabil de țară în care trebuie să nu se iasă pe străzi în niciun caz noaptea e Somalia, unde risti sa fii violat sau batut la fiecare colt de strada.

Multe tari sarace nu au suficiente fonduri pentru a construi o retea de electricitate mult mai eficienta;

asa ca pe langa riscul de a ajunge la spital datorita violentei localnicilor, te poti rataci foarte usor, iar intr-o tara precum Somalia, e cam dificil sa ceri ajutor.

Articolul continua dupa recomandari (p)

9. Nu ignora vreodată vreo avertizare a autorităților locale

E important să nu faci asta vreodată pentru că autoritățile locale dețin informații despre criminalitatea zonei în care te afli;

despre evenimentele care se întâmplă sau care pot aparea și despre cum să eviți experiențele neplăcute.

De asemenea se recomandă să întrebi pe cineva care face parte din autorități dacă ai vreun fel de nelămuriri si nu cere sfaturi sau pozitionarea unor locatii de la oameni complet necunoscuti;

deoarece te supui riscului de a te trezi la 200 m distanta fata de punctul din care ai plecat, inconjurat de 50 de oameni care pe langa ca iti vor fura telefonul mobil si asa mai departe;

te vor baga si intr-un spital complet darapanat fara prea multe sanse de viata.

8. Ai grijă de mașină

Mașinile trebuie încuiate și asigurate cu sisteme de alarmă. E bine să se circule în autoturisme cu ușile blocate.

De asemena ai grija unde iti parchezi masina deoarece majoritate gangurilor fie ele americane mexicane sau columbiene detin teritorii importante in tara respectiva;

iar daca nu vrei sa te alegi cu masina incendiata sau jefuita ar trebui sa fii destul de atent.

Evita sa inchiriezi un autoturism foarte scump in-trun asfel de loc, de asemenea daca iti doresti sa scapi de aceasta grija, nu veni cu un autovehicul sau nu inchiria unul.

7. Respectă ideile localnicilor

Respectă obiceiurile și tradițiile locale și manifestă înțelegere și acceptare față de acestea.

Nu le spune în niciun fel că ideile culturii lor sunt stupide.

Respectă în special religiile lor pentru că există posibilitatea ca tu să dai si de fanatici.

Trebuie să ți neapărat cont de sfatul ăsta dacă te duci în țări ca Afganistan sau Pakistan, unde risti sa fii ars pe rug, crucificat s-au decapitat deoarece te-ai opus unei astfel de culturi.

6. Evită zonele izolate

Ca să înțelegem mai bine, zonele izolate sunt locuri greu accesibile, departe de orice formă de civilizație.

Trebuie să le eviți din multe motive. Unul dintre acestea ar fi o urgență medicală, locul în care te afli fiind greu accesibil;

e nevoie să aștepți mult până când vine o ambulanță sau până când găsești un spital, sau în cel mai rău caz, dacă nu există căi de acces spre acea zonă, iti poti astepta sfarsitul.

De asemena numeroase organizatii criminale isi desfasoara activitatile in locurile ferite de civilizatie si de fortele de ordine, deci poti avea ghinionul sa cunosti cativa baieti de gasca.

5. Nu poza chiar orice

Evită să pozezi echipament militar, puncte strategice sau oameni fără acordul lor.

Deasemenea nu poza acțiuni care sunt făcute de persoane care nu vor să se știe de acțiunea respectivă sau de existența lor.

In multe tari musulmane exista diferite monumente sau cladiri unde, daca vei utiliza aparatul de fotografiat vei fi supus unor torturi complet chinuitoare .

Problema este ca foarte multe state nu pun se,mne de avertizare cu privire la acest lucru, iar daca un fanatic religios te observa, pregateste-te sa suporti consecintele.

4. Ai grijă de documente și de valori personal

Păstrează în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărțile de credit și nu le expune în mod vizibil  în mașini sau pe altundeva.

Multe hoteluri utilizeaza si optiunea de siguranta, unde poti folosi un seif contra cost, pentru ati pune toate obiectele de valoare.

3. Informează-te despre situația medicală din zonă

Află ce boli există pe acolo, cum poți să le contactezi, cât de perculoase sunt, și așa mai departe.

De exemplu acum în Nigeria există risc de îmbolnăvire cu: malarie, febră tifoidă, febra galbenă, boli de piele și alte chestii.

Deasemnea informează-te și despre situația spitalelor și cât de curate sunt.

Sistemele de sanatate din diferite tari au un program ce permite vaccinarea turistilor la intrarea in tara pentru a evita contactarea unuor virusi periculosi.

2. Dacă ești femeie fi cât se poate de urâtă

Ca să eviți violurile se recomandă să porți haine care să-ți acopere o mare parte a corpului,  astfel ne atrăgând privirile bărbaților.

Deasemnea poți să te machezi într-un mod urât din punctul de vedere al oamenilor de pe acolo.

Poți să îți faci riduri, coșuri și alte chestii.

Dacă se poate, îmbracă-te cât mai mult, lasandu-ti doar fata vizibila.

Multe culturi sunt impotriva vestimentatiei occidentale, asa ca daca vrei sa-ti petreci sejurul fara probleme, respecta acest sfat.

1. Nu călătorii fără o destinație precisă

Nu merge în necunoștință de cauză pentru că e posibil să ajungi într-un loc din care să nu mai poți să pleci vreodată, așa că ai mare grijă pe unde mergi.

Folosește gps-ul sau dacă nu poți folosește hărțile și semnele indicatoare de pe drum.

In caz ca te-ai ratacit cere ajutorul politiei sau a altor institutii de stat care par de incredere.

E bine totusi sa ai un telefon mobil la tine, pentru a lua legatura imediat cu fortele de ordine in caz ca ai deviat de la traseu sau daca ai nevoie de ajutor.

0 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Tensiunile dintre Coreea de Nord si America (SUA)

Tensiunile dintre Statele Unite şi Coreea de Nord s-au amplificat în ultimele luni, După o serie de teste nucleare şi balistice nord-coreene. Sambata trecuta, Statele Unite Ale Americii au trimis […]