10 METODE prin care GUVERNUL te SPIONEAZA

Joker
Read Time12 Minute, 32 Second

Dupa atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001,

Mărimea și amploarea aparatelor de securitate națională ale SUA s-au extins considerabil.

Declansarea acestei creșteri a reprezentat consolidarea Americii prin furnizarea de instrumente adecvate pentru interceptarea și obstrucționarea terorismului din 2001

– mai des cunoscut sub numele de Actul Patriot

– pe care Congresul a aprobat-o în mod copleșitor în săptămânile care au urmat dupa 11 septembrie.

In cele ce urmeaza va prezint: 10 metode prin care guvernul te spioneaza.

  1. Rândurile de apel ale lui John Doe:

Numele de John Doe la bărbați și Jane Doe sau Jane Roe la femei sunt folosite ca pseudonime pentru o persoană a cărei identitate reală este necunoscută sau care trebuie să fie reținută în cadrul unei acțiuni legale.

Unul dintre prevederile controversate ale Actului Patriot care au fost reautorizate anul trecut permite interceptarea convorbirilor personelor suspecte.

De exemplu, în loc să primească un mandat pentru a intra într-o singură linie telefonică, interceptarea convorbirii cu John Doe permite organelor de drept să atingă toate liniile de comunicații

– telefon mobil, telefon fix, e-mail, mesaje text, daca acestea sunt interesate de persoana respectiva.

  1. Monitorizarea de către FBI a e-mailurilor și a comunicațiilor electronice:

FBI a implementat un sistem la sfârșitul anilor 1990, cunoscut sub numele de Carnivore, care a scanat emailurile în căutarea cuvintelor cheie.

De atunci a fost înlocuit de software-uri mai sofisticate.

Carnivore utilizează o listă de cuvinte cheie furnizate de FBI pentru a încerca prin e-mail să găsească referințe suspecte pentru a apela atenția serviciilor secrete la conversații eventual nefaste pe Internet.

FBI ar folosi acest program pentru a urmări teroriștii, traficanții de droguri etc.

Această tehnologie este necesară din cauza imposibilității de a monitoriza tot traficul de e-mail care apare zilnic de către autoritățile federale.

Carnivore primeste e-mailuri, iar atunci când găsește referințe de cuvinte cheie potrivite, FBI-ul poate elimina expeditorul și receptorul și poate monitoriza mai eficient conversațiile lor de e-mail.

Articolul continua dupa recomandari (p)
  1. Camere la intersectii:

Pentru a împiedica șoferii treaca pe rosu sau să comită alte încălcări ale traficului, multe municipalități au instalat camere la intersecții.

Aparatul de fotografiat captează o imagine a vehiculului ofensator și, pe baza informațiilor din plăcuțele de înmatriculare, fotografia impreuna cu un bilet de circulație însoțitor sunt trimise proprietarului mașinii.

De altfel, infracțiunea nu este niciodată înscrisă în registrul șoferului, deci rata de asigurare nu va crește;

de obicei, pentru încălcare, ea reprezinta doar o modalitate prin care orașele pot obține mai multe venituri din greșelile șoferilor.

  1. Camere de supraveghere în locuri publice:

În august, oficialii din Detroit au anunțat că orașul ar fi operat 350 de camere de securitate în cartierul central de afaceri, alăturând zeci de orașe americane care utilizează camere de supraveghere pentru a preveni infracțiunile.

Camerele de luat vederi sunt instalate în zone care au o istorie a activităților criminale sau în zone în care se adună în mod regulat mulțimile

– de exemplu, în centrul orașului, în parcurile publice sau în stațiile de metrou.

Camerele de luat vederi înregistrează, de asemenea, activitățile zilnice ale cetățenilor care respectă legea, mulți dintre ei ignorând că sunt supravegheați.

  1. Locatie pe telefoane mobile:

GPS-ul pe un smartphone este una dintre cele mai mari invenții

– în palma mâinii tale, poți primi indicații de la punctul A la punctul B sau ii poti lasa pe prietenii tai sa afle locația ta curenta.

Dar acelasi GPS permite si oficialilor de aplicare a legii sa stie unde esti.

Uniunea Americană a Libertăților Civile a solicitat informații din 31 de state pentru detalii despre modul în care autoritățile de aplicare a legii utilizează date despre locația telefonului mobil și cât de frecvent este colectată.

Guvernul federal a recunoscut, de asemenea, că are autoritatea de a urmări cetățenii care folosesc Gps-ul.

  1. Colectori de taxe electronice:

Pentru cei care conduc frecvent pe drumurile cu taxă de pe Coasta de Est, obținerea unui E-ZPass economisește foarte mult timp.

Un astfel de sistem exista si la noi in Romania, daca mergi pe A2…poti plati taxa de autostrada prin intermediul telefonului pentru a evita sa stai la coada.

Toate acestea, precum și mai mult de o duzină de alte sisteme din America de Nord, funcționează utilizând identificarea prin radiofrecvență (RFID).

Pasajele comunică cu cititorii la taxele de acces, iar cititorii debitează soldurile preplătite ale pasagerilor și țin o evidență a momentului și locului în care a avut loc tranzacția.

Cu toate acestea, înregistrarea respectivă ridică probleme de confidențialitate și securitate.

Poliția poate folosi informații electronice de colectare a taxelor pentru a urmări locația persoanei. Avocații pot folosi, de asemenea, înregistrările în instanță.

  1. Înregistrări de afaceri:

Secțiunea 215 din Legea patriotă permite FBI-ului și altor entități federale de aplicare a legii să citeze o afacere sau o persoană pentru orice „lucru tangibil” legat de o investigație autorizată de terorism.

FBI poate cere declarații bancare, înregistrări ale bibliotecilor, dosare medicale, documente de afaceri

– orice urmă de hârtie rămasă de la o persoană.

Aplicarea legii nu trebuie să demonstreze niciun motiv pentru a solicita informațiile.

  1. Legea „Lone Wolf” din Legea Patriotului:

Guvernul recunoaște că teroriștii, cum ar fi omul pakistanez care a încercat să arunce în aer Times Square în 2010;

nu funcționează întotdeauna ca parte a unui grup mai mare și astfel de „lupi singuratici” sunt în prezent considerați una dintre cele mai mari amenințări teroriste.

O prevedere „Lone Wolf” a fost adăugată la Legea Patriotului în 2004 și permite guvernului să efectueze investigații de informații fără povara tradițională a probei.

  1. Inițiativa „Comunități sigure” :

Agenția americană pentru imigrație și punere în aplicare a legii (ICE) colaborează cu organele de drept ale statului și ale orașelor pentru a împărți resursele persoanelor care au comis infracțiuni.

Comunitățile de Securitate utilizează un parteneriat federal deja comun pentru schimbul de informații între ICE și Biroul Federal de Investigații;

care ajută la identificarea străinilor fără a impune cerințe noi sau suplimentare asupra aplicării legii de stat și locale.

De zeci de ani, jurisdicțiile locale au împărțit amprentele persoanelor fizice care sunt înregistrate în închisori cu FBI-ul pentru a vedea dacă au un cazier judiciar.

În Comunitățile sigure, FBI trimite automat amprentele la ICE pentru a verifica bazele de date privind imigrația.

Dacă aceste controale arată că o persoană este prezentă ilegal în Statele Unite sau care poate fi amovibilă din cauza unei condamnări penale, ICE ia măsuri de executare

– acordând prioritate eliminării persoanelor care prezintă cele mai importante amenințări la adresa siguranței publice, determinată de gravitatea lor istoria penală și alți factori

– precum și cei care au încălcat în mod repetat legile privind imigrația .

Cu toate acestea, o serie de state și orașe au încercat să renunțe la comunitățile sigure din cauza îngrijorării că oamenii ar fi deportați fără proceduri penale și că programul ar putea încălca libertățile civile.

Guvernul federal a respins eforturile.

  1. Identificare biometrică:

Identificarea biometrică utilizează o scanare a unei părți a corpului

– o amprentă digitală, irisul ochiului sau vocea, de exemplu

– ca instrument de verificare.

În loc să introduceți o parolă sau să deplasați un card pentru a vă conecta la un computer sau pentru a intra într-o clădire, iti poti folosi corpul.

Mulți experți în securitate consideră că acest tip de autentificare este cel mai sigur, iar guvernele profită de această tehnologie.

Departamentul pentru Securitate Internă a elaborat un standard pentru identificarea biometrică a vizitatorilor în Statele Unite;

iar Departamentul Apărării furnizează armatei un set de instrumente pentru identificarea biometrică în domeniu.

0 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Cele mai vechi ORASE DIN LUME inca locuite

Momentan originile homo-sapiens sunt neclare. De-a lungul timpului, omul și-a creat adăposturi, totul plecand de la peșteri. Pe parcurs ce oamenii timpurii își construiau locuințe apăreau primele comunități, ce purtau […]