10 GENII care au consumat DROGURI

Joker
Read Time14 Minute, 10 Second

De-a lungul istoriei

Au existat numeroase genii care au avut o viata dezordonata, iar consumul de droguri era o activitate perfect normala din punctul lor de vedere.

Scriitorii au recunoscut ca drogurile aveau un avantaj deosebit deoarece le imbunatatea imaginatia si dispuneau de o creativitate mai ridicata in timp ce erau sub influenta acestora.

Inventatorii pur si simplu nu mai rezistau oboselii si timpului acordat dorintelor lor asa ca au inceput sa consume cocaina, amfetamina si alte droguri pentru a scapa de oboseala;

iar unii pur si simplu si-au dorit sa incerce si au facut-o. Ei bine, astazi va prezint: 10 genii care au consumat droguri.

1.Salvador Dali

Salvador Dalí a fost un pictor spaniol, originar din provincia Catalonia, reprezentant de seamă al curentului suprarealist în artă.

Grație aparițiilor excentrice și megalomaniei sale, Salvador Dalí a devenit o vedetă mondială, care a reușit să folosească forța mass-media pentru a-și spori averea și gloria.

Dacă ați văzut vreodată un tablou de Salvador Dalí, probabil aţi văzut lumea altfel.

Cel putin asta mi s-a intamplat mie si pot spune ca omul avea o imaginatie incredibila.

Oricum Dali are si un citat destul de celebru si anume ca:

„Eu nu folosesc droguri. Eu sunt drog.”

In 1974 el a produs un documentar împreună cu regizorul Jose Montes-Baquer despre o expediție în Mongolia pentru a găsi ciuperci magice gigantice.

Da…ati ghicit, omul era un fan al ciupercilor halucinogene si a recunoscut ca multe picturi proprii au fost create in timp ce era sub influenta acestor ciuperci magice.

De asemenea cand Salvador Dali isi dorea sa se relaxeze si sa uite de tot zbuciumul mintii contopit de singuratatea, se mai rasfata si cu niste hasis.

Articolul continua dupa recomandari (p)

2.Sigmund Freud

Sigmund Freud a fost un medic neuropsihiatru evreu austriac, fondator al școlii psihologice de psihanaliză.

A avut o influenta uriasa in lumea psihologiei iar lucrările sale introduc noțiuni precum inconștient, mecanisme de apărare, acte ratate și simbolistica viselor.

Oricum, mi s-a parut extrem de interesant si amuzant in acelas timp, ca un psiholog poate ajunge sa consume droguri avand in vedere ca acesti oameni se ocupa de analiza proceselor si functiilor mentale.

Ei bine, nu nu mai ca Sigmund Freud era un fan al cocainei, ci avea si un concept ciudat si dubios asupra ei.

El credea ca celebra cocaina are un potential de vindecare masiv si chiar a tratat o data un prieten dependent de morfina cu droguri.

Ce tare e filozofia asta: Sa tratezi un dependent de droguri cu droguri.

3.Steve Jobs

Ei bine, Steve Jobs a fost cofondatorul copaniei Apple si in prezent este unul dintre cei mai apreicati si influenti oameni din industria calculatoarelor si divertismentului.

Desi a avut o minte geniala, in adolescenta, Steve jobs a suferit de anxietate sociala asa ca mai tarziu a decis sa-si vindece furia si frustrarea cu droguri.

A ajuns la Marijuana si LSD, care erau o parte indispensabila a vietii. Însuşi Steve Jobs a recunoscut că:

”acestea au fost o experienţă pozitivă de schimbare a vieţii pentru mine și mă bucur că am trecut prin această experiență.”

4.Francis Crick

Francis Crick a fost un bio- și neuro-fizician britanic, fiind unul din cei patru co-descoperitori a structurii ADN-ului. în 1953.

Crick a devenit laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină în anul 1962, alături de colegii săi în viață James D. Watson și Maurice Wilkins.

În acordarea prestigiosului premiu, juriul acestuia a menționat selecționarea acordării distincției ca recompensând

„descoperirile lor referitoare la structura moleculară a acizilor nucleici și la semnificația sa în transferul informației în lumea vie”.

Ei bine, Francis Crick folosea LSD pentru a stimula puterile sale de gândire ceea ce a jucat un rol important în descoperirea sa.

5.William Shakespeare

William Shakespeare a fost un dramaturg și poet englez, considerat cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză și supranumit Lebăda de pe Avon” Din vasta sa operă

– parte realizată în colaborare

– s-au păstrat aproape 38 de piese de teatru, 154 de sonete, 2 lungi poeme narative, precum și alte multe poezii traduse în aproape fiecare limbă vorbită.

O echipă de oameni de ştiinţă din Africa de Sud au descoperit urme de droguri într-o pipă găsită în grădina lui William Shakespeare.

Folosind metode avansate, cercetătorii au descoperit canabis pe opt dintre fragmentele analizate.

Patru dintre acestea proveneau de pe proprietatea lui Shakespeare. Urme de cocaină au fost găsite pe două dintre fragmente.

Chiar în sonetele lui Shakespeare este sugerat faptul că dramaturgul ar fi familiar cu efectul drogurilor.

În Soneta 76, Shakespeare a scris despre „invenţia unei buruieni vestite”, ce poate fi interpretat că dramaturgul ar fi fost dispus să folosească marijuana în timp ce scria.

6.Thomas Edison

Thomas Edison a fost un important inventator și om de afaceri american al sfârșitului de secol XIX și început de secol XX.

A fost cunoscut și ca „Magicianul din Menlo Park”, fiind și cel mai prolific inventator al timpului prin aplicarea practică a descoperirilor științifice).

A fost un autodidact, însă acest lucru nu l-a împiedicat să realizeze invenții în domeniul electricității al telefoniei, al sistemului de transmisie multiplă a telegramelor, al înregistrării mecanice a sunetului și al cinematografiei.

Mulți cred că profitabilul consum de cocaină al lui Thomas Edison a fost principalul motiv pentru insomniile lui, ceea ce a asigurat succesul invenţiilor sale.

Edison este omul din spatele fonografului, microfonului, becului şi multe alte invenţii.

7.Jules Verne

Jules Verne a fost un pionier al genului Science Fiction, in materie de literatura.

Tot ce va pot spune este ca, a fost unul dintre scriitorii mei preferati din copilarie si primele carti pe care le-am citit de buna voaie au fost scrise de acesta.

Cu toate acestea se pare ca si Jules Vern iubea cocaina.

Se crede ca utilizarea acestui drog a influentat munca sa si a dat nastere geniului atat de iubit astazi.

Bine, acum nu ma intelegeti gresit… asta nu inseamna ca daca faci o liniuta, vei ajunge unul dintre cei mai importanti oameni ai literaturii.

8.Lewis Carroll

Lewis Carroll a fost un prozator, matematician, logician, cleric și fotograf englez.

A ținut cursuri de matematică la Oxford și a scris tratate de algebră și de geometrie.

A introdus logica implicației stricte în matematică și a descoperit două paradoxuri logice.

A arătat că elementul demonstrativ în aritmetică prezintă o mare importanță pedagogică.

In vremurile acelea, opiumul era cunoscut sub numele de Laudanum si o multime de oameni il consumau pentru combaterea durerilor de cap;

deci nu e de mirare ca multi erau dependenti de acest drog, inclusiv Lewis Carrol cunoscut si sub numele de Charles Dodgson.

El suferea de niste migrene teribile dar multi credeau ca Lewis consuma opium pentru ca-l ajuta sa se relaxeze si sa compuna.

Oricare ar fi motivul el a devenit oricum dependent si cum opiumul nu era de ajuns Lewis a experimentat si “ciupercile magice” si canabisul.

Se crede că ciupercile halucinogene l-au ajutat pe Lewis să scrie unul dintre cele mai stranii romane citite vreodată.: Alice in Tara Minunilor.

9.Miles Davis

Davis a fost un trompetist si compozitor american de jazz, una din cele mai influente, inovatoare si originale personalitati muzicale din istoria jazz-ului din secolul al XX-lea.

Ca multi alti muzicieni din vremea sa, are insa probleme cu consumul de droguri stupefiante, in special heroina, si dupa o intrerupere a activitatii acesta reusetse sa scape de dependent fiind inspirit de marele pugilist Sugar Ray Robinson.

10.Bill Gates

Nu cred ca mai are sens sa va spun cine e Bill Gates, pentru ca toata lumea a auzit de el.

Cel mai bogat om din lume a fost invitat la The Sun, o televizuine americana unde a declarat ca dupa moartea sa, toata averea o va da la oamenii saraci deoarece isi doreste ca cei 3 copii sa isi construiasca singuri drumul in viata.

Unul dintre motivele pentru care Bill Gates a luat aceasta hotarare este consumul de droguri. In momentul in care ai bani si duci o viata fara griji, mai ales daca esti tanar risti sa pici in plasa acestor droguri periculoase.

Cel putin asta a spus el. De asemenea, mult mai secretos decât Steve Jobs, Bill Gates a recunoscut că a consumat LSD și marijuana în tinerețe.

0 0

Autor:

Joker

Joker, o carte plina de mistere.
editor_incepator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Top 10 cei mai PERICULOSI TERORISTI din lume

Traim intr-o lume in care Pericolele de pandesc la orce pas, iar siguranta noastra sta sub semnul intrebarii. Omenirea nu se afla intr-o situatie prea buna… Suntem amenintati de atentate […]